За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 888
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Днес доста познати ми казаха, че децата им са с температура само или Т и кашлица. Явно пак върлува вирус.
Как изглеждат пъпките, които понякога се появят след висока Т и къде се намират ? Сега като го къпахме видяхме малки ситни точки на далечно разстояние, по корема и гърба.

Честно казано при нашето дете никога не са се появявали пъпки след температура, не бях чувала за подобно нещо.
Да не би да имате предвид Розеола, която протича с висока Т и след 3 дни избива обрива?

Прегледаха ли детето в крайна сметка или още не е посетило лекар?

# 181
Не, днес не вдигна Т и не сме го водили. Добре е, но тия пъпки сега ме озадачиха. Във фб в една група редовно срещам, че след висока Т на другия ден се появява обрив, но не знам как изглежда точно..
Първо си рекох да не е шарка, но тя с Т ли е или само по корем и гръб?! А и не се чеше.

# 182
Пъпките са като петънца по скоро,април ги имаше след т.по гърдите и корема за гърба не помня....направо се шашнах 😳😕две докторки ми казаха нищо да не давам и наистина сами си минаха мн бързо,споко

# 183
Само да попитам.
За коларгол 1% капки
 трябва ли рецепта.

# 184
Само да попитам.
За коларгол 1% капки
 трябва ли рецепта.
Забранено е ползването на това.
Причинява тежки изгаряния на лигавицата на носа- колоидално сребро е.
Простете, за доброто на детето Ви го пиша. И само.

Цитат
Откога е забранено? Нашият ЛЛ редовно го изписва това и съм много доволна от тези капки.
Поне от 1990.
Щом е изгорено нослето, разбира се, спира хремата.
Но ако такава е логиката, щом си нараните нокътя- дайте да Ви отрежем пръста... .

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 00:49 от Birdie

# 185
Само да попитам.
За коларгол 1% капки
 трябва ли рецепта.
Забранено е ползването на това.
Причинява тежки изгаряния на лигавицата на носа- колоидално сребро е.
Простете, за доброто на детето Ви го пиша. И само.
Откога е забранено? Нашият ЛЛ редовно го изписва това и съм много доволна от тези капки.
При нас изискват рецепта за тях, да.

# 186
  • София
Нашата педиатърка никога не ни го е изписвала.

# 187
Коларгола значи какво не го препоръчвате ли.
Нашата педиатърка ниго е изписвала 2 пъти до сега

# 188
Веднъж ни изписаха Коларгол и наистина изгорихме лигавицата на носа. Като се издухваше имаше следи от кръв, докато се усетя, че е от капките имаше и засъхнала кръв в нослето.
Инхалатор купихме от Лидл, с приставки за носа и за устата, маска за деца и за възрастни. Няколко пъти съм правила инхалации с физиологичен разтвор заради хрема, не мога да кажа, че ефекта беше какъвто очаквах. После прочетох някъде, че ако има бактерия в носа не е препоръчително да да се правят инхалации, а едната ми дъщеря все е с някаква бактерия и преустанових ползването. Иначе при първото включване 10-тина минути само аз и баща им си правихме инхалации и на тях им беше интересно, искаха да видят, да пипнат, и те да си сложат маските. След това не сме имаше проблеми, държат си маските и не мърдат.

# 189
И на мен познат фармацевт ми каза в никакъв случай коларгол не.

# 190
Здравейте! Има ли майки, които са слагали Риноджермина на децата?

# 191
Коларгол се прави по рецепта, няма как да си купиш така. Според възрастта на детето са и съставките и дозата. На моите деца е изписван. На каката 2-3 пъти, на малкото един. Процентът е бил различен. Помагал е, нищо не им е изгорено. Самата лекарка винаги ми обяснява в кои случаи е подходящ, не съм лекар, на нея специално имам доверие, 8 години вече го оправдава. Обаче винаги е в комбина с друг вид капки, самостоятелно не е изписван. Също винаги имаме точна схема за брой слагания на ден и колко дни.
Лекарите са различни, някои го отричат. Честно да ви кажа заради такива слушания на този и онзи, с първото дете хем я водя на лекар, хем после ме е страх да приложа лечението и си докарвах стрес и нерви. В един момент реших, че след като ходя при лекарката е ок да почна и да се доверявам. И така си улесних живота, хем детето се оправя, хем аз не се тормозя. Лекарствата се отразяват различно. Моето дете например е алергично към пробиотик, а повечето бебета приемат пробиотик като бонбони. Така че е добре да слушате лекар, който има наблюдения над детето, познава го и знае как протичат заболяванията и какво му влияе при лечение.

# 192
И аз се бях запътила да питам за т. нар черни капки, но явно няма да взема, макар, че на голямото дете помагаха. Детето ми е на 9 м. и от вчера е с бистра хрема, вероятно пак някакъв вирус, защото и голямата е болна. А освен физ. разтвор и дърпане какви капки да взема. Препоръчайте нещо ефикасно.

# 193
Коларгол се прави по рецепта, няма как да си купиш така. Според възрастта на детето са и съставките и дозата. На моите деца е изписван. На каката 2-3 пъти, на малкото един. Процентът е бил различен. Помагал е, нищо не им е изгорено. Самата лекарка винаги ми обяснява в кои случаи е подходящ, не съм лекар, на нея специално имам доверие, 8 години вече го оправдава. Обаче винаги е в комбина с друг вид капки, самостоятелно не е изписван. Също винаги имаме точна схема за брой слагания на ден и колко дни.
Лекарите са различни, някои го отричат. Честно да ви кажа заради такива слушания на този и онзи, с първото дете хем я водя на лекар, хем после ме е страх да приложа лечението и си докарвах стрес и нерви. В един момент реших, че след като ходя при лекарката е ок да почна и да се доверявам. И така си улесних живота, хем детето се оправя, хем аз не се тормозя. Лекарствата се отразяват различно. Моето дете например е алергично към пробиотик, а повечето бебета приемат пробиотик като бонбони. Така че е добре да слушате лекар, който има наблюдения над детето, познава го и знае как протичат заболяванията и какво му влияе при лечение.
Вчера вечерта бяхме на преглед и му изписаха Коларгол 1% 2 х2 капки. За 7 дни.
Но утре сутринта ще ходим да му вземем направление за детски унг

# 194
Бебка 10 м. беше болничка преди около 10 дни, запушен нос, бистра хрема и лека кашлица. За нослето не съм използвала нищо, само sterimar baby. Капки за нос не бих използвала на толкова малко бебе. Лигавицата на носа е много тънка все още. Оправи се за около 10 дни без лекарства, само витамини и едни капки Sambucol baby.

Общи условия

Активация на акаунт