За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 25 016
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Слага се 1 изравнена лъжица мляко на 30 мл вода, като се слага първо водата: 30 мл вода + 1 лъжица, 60 мл вода + 2 лъжици и т.н.

# 226
А срещам различни мнения колко вода да се забърка с адаптираното мляко. Примерно ако бебето ще пие 120 мл. водата и тя ли да е 120 мл. първоначално и 4 лъжички от АМ или 110 мл. и 4 лъжички? На Аптамил сме.
Слагате 120 мл вода.
Прибавяте 4 лъжички мляко на прах- една, по една.
Лъжичките "отрязвате" с нож - не "трамбовате" млякото в тях.

Излиза около и 130 мл готово АМ.
1 лъжичка АМ прах на 30 мл преварена вода.

# 227
А срещам различни мнения колко вода да се забърка с адаптираното мляко. Примерно ако бебето ще пие 120 мл. водата и тя ли да е 120 мл. първоначално и 4 лъжички от АМ или 110 мл. и 4 лъжички? На Аптамил сме.
Слагате 120 мл вода.
Прибавяте 4 лъжички мляко на прах- една, по една.
Лъжичките "отрязвате" с нож - не "трамбовате" млякото в тях.

Излиза около и 130 мл готово АМ.
1 лъжичка АМ прах на 30 мл преварена вода.
Благодаря, досега винаги така сме правили вкъщи, но днес прочетох различно мнение и се уплаших да не би да трябва по друг начин.

# 228
С адаптираното мляко, количество става 130/140.... Само казвам.

# 229
Мамчета предложете ми добър гастроентеролог за София. За бебе на месец и половина. Имаме много силни колики и постояно се плези и никакви капки не ни помагат. И от кога се ползва активна гимнастика.

# 230
Мамчета предложете ми добър гастроентеролог за София. За бебе на месец и половина. Имаме много силни колики и постояно се плези и никакви капки не ни помагат. И от кога се ползва активна гимнастика.

Елена Лазарова в Сити Клиник, но часове при нея се записват за месец напред. Мила Байчева в МЦ Надежда също Simple Smile)

# 231
Някой тук карал ли е това новото нещо, което започва с влажна кашлица? Колко бързо мина при вас? Давали ли сте нещо по-особено на децата? Ние си бяхме на лекар, пием разни сиропи, но ако няма Т каза че няма нужда от антибиотик. Като цяло няма, само до 37.5 имаше за кратко на няколко пъти. Просто искам да видя при другите колко бързо минава.

# 232
Някой тук карал ли е това новото нещо, което започва с влажна кашлица? Колко бързо мина при вас? Давали ли сте нещо по-особено на децата? Ние си бяхме на лекар, пием разни сиропи, но ако няма Т каза че няма нужда от антибиотик. Като цяло няма, само до 37.5 имаше за кратко на няколко пъти. Просто искам да видя при другите колко бързо минава.
Голямата ми дъщеря сега е с "новото". При нея почна с 39 градуса, суха кашлица, възпалено гърло. Вчера пуснахме ПКК, CRP и тест за грип А и Б, защото имало и много деца с грип. Отрицателна е за грип, црп е много леко завишено. Изписаха й изопринозин и симптоматично лечение за кашлицата и гърлото. Днес е по-добре, няма температура, кашлицата става по-влажна. Пуснете изследвания, за да знаете какво лекувате.

# 233
Дъщеря ми от доста време е с хрема и кашлица, която казват, че е от секретите. Пихме и пръскахме какво ли не, секрети пускахме, имаше бактерия, слагахме капки по антибиограма и няма оправяне. Сега се връщаме от преглед при УНГ.. Изписа някакви нови неща, взе нови секрети от гърлото и носа, но има нещо, което много ме озадачи. Гърлото пак и е червено (винаги е червено, когато и да са я преглеждали винаги ми казват, че е леко зачервено), изписа Нурофен за 5 дни по 5 мл вечер, за да спрем възпалителния процес в гърлото. На някой изписвали ли са го при такива случаи, аз го давам само за Т, а тя няма..? Знам, че е изписано от лекар, но вече съм с 1 наум за всяко лечение, което ни предпишат.

# 234
  • Пловдив
Да, Нурофенът е противовъзпалително и може да се дава и без детето да е с температура, както във вашия случай. Ние също сме го давали , като беше малката д червени уши и гърло.
Ибупрофен си е абсолютно против възпаления Simple Smile

# 235
Аз само ибупрофен давам като малчо не е добре и съм много доволна. Панадола хич не го и броя, никога не му е смъквал Т.
Аз оня ден нали писах, че е с Т и запушен нос. Е, днес видях, че е избил кътник. Девети зъб подред и аз още не мога да схвана как му излизат, все мисля, че е болен. И все вярвам на разни приказки, че от зъб не се вдига Т. Ми вдига се. Не е болен, нищо му няма, яде много и е весел дори. Спи си спокойно. Просто е било зъбче. Вече видя ли тия симптоми, ще си знам, че аз все се втурвам по доктори.. А те все ми констатират, че има Т и срещу 60лв му дават лъжичка панадол. Та така, явно Т и нос са при нас признаците на зъбче. На едно познато дете пък Т с диария..

# 236
Дъщеря ми от доста време е с хрема и кашлица, която казват, че е от секретите. Пихме и пръскахме какво ли не, секрети пускахме, имаше бактерия, слагахме капки по антибиограма и няма оправяне. Сега се връщаме от преглед при УНГ.. Изписа някакви нови неща, взе нови секрети от гърлото и носа, но има нещо, което много ме озадачи. Гърлото пак и е червено (винаги е червено, когато и да са я преглеждали винаги ми казват, че е леко зачервено), изписа Нурофен за 5 дни по 5 мл вечер, за да спрем възпалителния процес в гърлото. На някой изписвали ли са го при такива случаи, аз го давам само за Т, а тя няма..? Знам, че е изписано от лекар, но вече съм с 1 наум за всяко лечение, което ни предпишат.
И от всичко това? няма най-важното- бърз стреп-тест...
Едва ли е "от секрети" това....

# 237
Има 16 зъба ✅долу има подутини от двете страни от двааа месеца точно,едва вчера леко като игличка е пробил един кътник ...кога ще свърши 🙄😅

# 238
И моя син който е на 1г.и 4 м.
По същия начин.
Една седмица кашляше пи сироп.
Нямаш никакъв ефект.
След това ходих ме да го прегледа педиатъра изписани пак сироп и капки за носа.
Пак нямаше ефект.
След това на контролен преглед бяхме изписа антибиотик капки за носа.
И така.
Взех направление за УНГ и утре сме на преглед.
И ще споделя какво е казал др.

Честит 8 Март момичета.

# 239
Запушен нос,суха кашлица пак запушен нос+бонус хъркане едно такова....капки за нос грип стоп,сироп,пак капки други... ей няма минаване.....с направление за УНГ и вчера я прегледа каза леко възпалена трета сливица,изписа ТобраДекс 7-10 дни и
Сироп Имунотрофина  да изпие целия по 5мл веднъж на ден.
Ох дано да мине искам и ясла да започва ....ама .....как .....
Така че и аз влизам в клуба .....😐

(Док пита друг път боледувала ли е какво да й кажа миналата година през месец два....тя си помисли че имаме и по-голямо дете😅....та изкарахме баща й виновен хахах защото работи с деца 1-4 кл и носи вируси 🙄😅✅)

Общи условия

Активация на акаунт