За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 908
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
На моята дъщеря чак към втората година й го видях. Водихме я на детски гинеколог и я разлепиха, но не с дърпане, а с някакъв инструмент. Става за секунди. Вечерта след процедурата й пареше като пишка и това беше, после не е имала някакъв дискомфорт. За съжаление обаче след време пак се появи при нея.

# 511
Бебка имаше слепване, но частично. Не съм отлепвала, разлепвала и т.н., отлепиха се сами след като стана доста подвижна.След душ и измиване мажа с мазно кремче , използвам Бепантен.

# 512
То това не и ли като прословутото забелване? Не се ли оправя по време на пубертета само? Или както казаха - с кремче да се овлажнява и отново да си е естествен процес?

# 513
Luellis , желязото може да излезе в норма и пак да се касае за липса. Пуска се целият "железен пакет". И най-вече феритин в случая, защото показва запасите на желязо в организма.

Едва ли е нещо сериозно, не се шашкай излишно преди да излезнат изследванията. Нормално е при изключително кърмените бебета.

# 514
  • Пловдив
То това не и ли като прословутото забелване? Не се ли оправя по време на пубертета само? Или както казаха - с кремче да се овлажнява и отново да си е естествен процес?

Не, не е като забелването изобщо.
Срамните устни понякога се слепват и наистина трябва и оперативна ( приблизително) намеса. Имам приятелка , чието момиченце се наложи да претърпи такава намеса, болеше я и и беше много неприятно.

# 515
Защо да не е като забелването? При фимоза също се стига до оперативна намеса.
И двете би трябвало с времето сами да се оправят, но не при всички.

# 516
На нас доктора ни обясни, че основно заради липсата на полови хормони се получава, тоест би трябвало през пубертета да се оправи. Но понякога слепването като е по-голямо и се задържа урина примерно, съответно се получават инфекции и трябва да се коригира своевременно.

# 517
Защо да не е като забелването? При фимоза също се стига до оперативна намеса.
И двете би трябвало с времето сами да се оправят, но не при всички.
Защото момичетата не се раждат така. Няма общо със забелване и не минава само. Има различни степени, трябва да се прецени от лекар каква е степента и какво следва да се предприеме. Личната лекарка явно не е обръщала никакво внимание по време на консултация.

# 518
Аз на друга информация попадам обаче в Интернет.

# 519
  • Пловдив
В приложения текст не откривам да пише, че е същото като забелването при момчетата

# 520
Целта на текста не е да ги сравнявам, а е в отговор на предното мнение, че не минава само.
Попитах каква е разликата, тук пише, че само се оправя и рядко се стига до операция. (подобно при момчетата)
Интересно ми е каква е разликата в "третирането"  или "не третирането" според вас.
Не споря, не съм запозната, затова питам.

# 521
Две дъщери имам, едната вече на 8 години, другата на 9м и не са имали сраствания, за които аз следя. Следя, защото детето на наши близки мина през това, откриха го на 5 годишна възраст като преди да поставят точна диагноза доста напатиха. Педиатърката ни също следи, обяснявала ми е, че има степени. Вероятно при леките нищо не се прави. Но все пак изисква следене. Това е вид срастване, което не е типично. Доколкото знам момчетата се раждат незабелени, не срастват след това, затова не виждам връзка между двете, за да бъдат сравнявани.

# 522
Аз пък виждам връзка в начина на третиране - и при двете в леките случаи нищо не се прави и с времето нещата сами се оправят, а при тежките се стига до операция. И при двете, в зависимост от лекаря, на когото попаднете, или ще се изчака, или ще се пристъпи към забелване/разлепване, или кремове, или операция.

# 523
Логично е ако срастването се открие на 5 годишна възраст да е по сериозно, но пък в Бг си имате педиатри, които посещавате всеки месец, те трябва да следят за тези неща. Тях ги интересува само колко тежи бебето и ако случайно има отклонение да те набутат с излишни добавки, млека на фирмите , с които работят.

# 524
Синът ми е на 1г.3м, дали мога да му дам мед вече и може ли идеи как? Да е обработен, в сладкиш нещо или?
И докога се дава вит. Д?

Общи условия

Активация на акаунт