За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 974
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
  • Германия
Моите деца винаги са спяли на тъмно, не се плашат. То не е и съвсем тъмно, отвън влиза някаква слаба светлина. На ваше място бих оставила детето да спи без нощна лампа 🤷🏻♀

# 376
Може би до към 2 месец спяхме на солна лампа, за да го виждам. После на тъмно. Спи си сам в стая от 6 месечен, към момента няма проблем (на 2.4г е).

# 377
Винаги спим на тъмно. И каката така и бебето. Никой от нищо не се плаши.

# 378
  • до най-прекрасния мъж
И ние сме на солна, стои на нощното ми шкафче зад нейната кошара. Чудя се дали от светлината не се разбужда. Тя доста се стряска все още, не само насън, а и като е будна. Ще пробвам без, благодаря ви.

# 379
Хора, имам чувството, че съм малоумна и ще кача снимка на изследване на секрет, за да ме светнете малко. Не съм пускала до сега в Бодимед и нещо не мога да се ориентирам. Ясно, в първите две полета пише гърлен секрет-нормална флора и носен секрет-норнална флора. Разбирам, че няма бактерии. Обаче отдолу има още две полета, там нищо не пише. Чакам ли още някакви резултати, какво друго може да се изследва от секрети? Направленията изобщо не ги погледнах пък им изобщо не се сетих да попитам какви точно изследвания пуснаха..

# 380
Щом сте дали само гърлен и носен секрет и са с нормална флора, значи няма проблем. А при тези надолу няма въведен материал за изследване, така че според мен е някаква грешка на лабораторията. Те нямат ли централен офис с дежурни там, за да звъннете?

# 381
Към майките на момичета. Малко деликатен въпрос, но забелязвам промяна в половите органи на малката. На 9+ месеца е. Някак срамните устни са по- видими, ако мога така да кажа и самата вагина по- отворена. Не е като в началото свито и слепнато. И аз се изразих един път, но ме човърка. Ще питам и педиатър ни на консултацията тази седмица. Благодаря.

# 382
Към майките на момичета. Малко деликатен въпрос, но забелязвам промяна в половите органи на малката. На 9+ месеца е. Някак срамните устни са по- видими, ако мога така да кажа и самата вагина по- отворена. Не е като в началото свито и слепнато. И аз се изразих един път, но ме човърка. Ще питам и педиатър ни на консултацията тази седмица. Благодаря.
Просто расте, за мен е нормално.

# 383
И аз така мисля,расте и се променя.

# 384
  • Пловдив
Щом на 9+ месеца ви се струва различна, почакайте да видите на 3+ години. Не го казвам с лошо. С всеки ден се променят - растат децата.

# 385
А с тези хора живеете ли, чест контакт ли имате?
Ако не, просто премълчавай повечето неща, ако трябва лъжи, за да не те занимават с глуспоти.
Ако да, то за съжаление наистина ще е много трудно и за напред. Говори с мъжа ти, обясни му защо правиш нещата по твоя начин, дай му да прочете, ако трябва, за да може да се намесва в такива ситуации и да те подкрепя. Недей да им се даваш, защото така само по-зле ще става.
Мерси за отговорите на всички ви.

Не, не живеем заедно. Виждаме се често заради добрите ни отношения по принцип. Можем и да не се виждаме толкова често, мога и да лъжа, да премълчавам, да отговарям на въпроси с лаконичното "добре е, всичко е перфектно", но не ми се иска такива да са ни отношенията. Може да звучи, че хем боли, хем сърби, но се чувствам супер идиотски да се отдалечим по този начин, не мисля, че някой ще спечели от това. След като с мъжа ми имахме малко спорове и пререкания, ме подкрепя и се опитва да ме успокои, обаче вярвайте ми за мен от "не обличаш детето добре" до "не обличаш детето достатъчно и заради това не наддава достатъчно" има цял океан разлика. Ако първото може да ме ядоса и подразни, то второто направо ми заби шамар на душата. От както писах поста в петък, въпреки че споделих с приятелки, поговорихме, с мъжа ми говорихме, получавам задух и сърцебиене от нищото, като се сетя.

И да, не искам да се давам, понеже ми е ясно, че преклоня ли глава сега в името на разбирателство, ме чакат тежки дни на конфликти за захранване, проходилки, обличане, занимания и възпитание. И ако детето сега е малко и не разбира, няма да изтече много вода преди да почне да чува от мен едно, от други - друго. Кръвта ми кипва, като си го помисля. Не че не мога да реша проблема с "гледайте си работата" и скандал, но не искам да е така.

# 386
  • до най-прекрасния мъж
Какво общо има наддаването с обличането?
Аз директно отрязах свекървата, че не са ми удобни дрехите, които й е накупила и не отговарят на сезона и затова не ги слагам. Поцупи се малко, пък спря да купува. Съжалявам, но къси тънки панталони 0-3 не стават за декемврийско бебе, нито пък ватирани ританки за лятото или чорапогащи за новородено, че и няколко чифта. Като и я водим да я види все ми правеше реплики за облеклото. Ама защо няма под ромпъра боди с къс ръкав, защо това, защо онова. Ами така съм преценила. Сега ме започна със захранването - да съм давала сокче, ами няма да дам, детето е на 3 месеца с рефлукс. Ама с какво съм щяла да захранвам. Отговорих, че ще захраня с това, което ми каже педиатърката и сметна за добре. Ама какви били тези болести сега, рефлукс нямало по нейно време. Все едно аз искам детето ми да е болно. И още, и още... Не се давай, директно поставяй на място и това е. Няма добри отношения, няма ходене на пръсти. За детето си решават майката и бащата и това е. Сега при нас най-новото е да й купи кошара да спи вътре, когато идем за 2-3 часа на гости. Детето до вчера беше с тежки колики и още има моменти с такива. Покрай това свикна да спи на ръце. И не защото аз така съм решила, а защото това беше доскоро единственият начин да спи и денем, и нощем и то пак не винаги. Засега нощем някак я приучих в кошарата, но денем не иска. Не е готова все още. Оставям я заспала, събужда се веднага, плаче, заспива, стряска се и се буди, пак плаче, пак заспива и отново и отново. За мен това я стресира. Ама не й било удобно. Щом спи така по 2 часа, значи й е удобно. Като й дойде времето, ще спи не на ръце и денем. На 3 месеца е и постоянно се стряска и когато спи, и когато е будна. Ще мине време, ще го израсте. До тогава ще си я гушкам. Толкоз...

# 387
Welt, детето изобщо ли не наддава, дори и малко да качва, не е нещо супер притеснително. Дъщеря ми на 10 + е 7.500 в момента, като около7 кг.   поддържаше няколко месеца. Сега започна от месец и нещо да качва по малко.

# 388
Не знам защо в България е прието на родителите да се гледа като на полуидиоти, които някоя баба да командори как да гледат собственото си дете. В крайна сметка същите тези баби са гледали бебе последно преди 20-30 години и също са били млади и неопитни. Баба и дядо са си баба и дядо, те глезят, радват се, обичат, но не те отглеждат и възпитават. Тяхната роля е второстепенна.
Няма нужда да се караш с някой или да си разваляш отношенията. Просто бъди искрена, детето си има родители и решенията се взимат от тях. Съвети са добре дошли, но не и упреци и обиди. Очи в очи кажи, че подобни коментари са обидни и те нараняват. Не виждам защо ще страдаш тихо в ъгъла. Никога не съм дискутирала кърмене, захранване и какво ли не с някоя баба. Това си е отговорност на родителите. Да, задавала съм въпроси, имали сме разговори около темата, но не като "кажете ми какво да правя", а просто диалог. Бъди уверена в себе си и постави граници. На коментара, че не наддава заради облекло, просто кажи, че едното няма общо с другото.

# 389
По темата за свекървите - в темата на януарските майки имаше един супер точен коментар - за свекървата “торта и порта”. Да идват за кафе и торта и да има едни дипломатични отношения. Някой да се меси на майката как да си гледа детето…не мисля, че е приемливо, освен ако майката не настоява.

Като препоръка - увеличете дистанцията и пускайте коментарите покрай ушите си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт