За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 967
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Аз забелих още като беше много малйк. Драми не съм имала.

# 406
  • Пловдив
Попринцип се коментира забелването, не обрязването 😆

Леко отклонение, извинявам се 🙂

# 407
Birdie, принципно си прав. Обаче, още от 6-7ми месец на бременността свекърва ми започна до купува дрешки за малката. Понеже аз повече лежах вкъщи и не ходех у тях на гости, тя ги пращаше по мъжа ми. Още тогава й благодарих, но я помолих каквото прецени, че иска да помогне за детето, да го задели и ние да си изберем какво искаме да й вземем. Видях, че е накупила дрехи, които няма да ползвам. Както казах къси панталони зимата и ватирани ританки за лятото са напълно ненужни. Иначе са хубави, просто не подхождат на сезона. Наложи се този разговор да го водим 3 пъти. Тя продължи да купува и да праща. За 3 месеца до сега са ми влезли в употреба 4 бодита и 2 блузки. Парите са дадени, но дрехите няма да бъдат използвани, а са близо 3 големи торби. Отделно аз накупих неща, които да й обличам. Нашата стана вода гази, жаден ходи. Като видя, че не ги обличаме на детето, се разсърди и сега ми е контра за всичко. Кажи ми как да бъдеш деликатен с хора, които си правят каквото си искат и се опитват да ти се наложат?
По същият начин не получих подкрепа и за кърменето, съответно от нерви и притеснение кърмата ми спря на 20ти ден. Може и физиологично да е имало причина, но в такива моменти спокойствието е най-важно. Но не, ние нямахме миг такова. От 5тия ден се звънеше ежедневно по телефона и се ревеше на мъжа ми, че иска да види бебето. А аз не знаех на кой свят съм от недоспиване и умора и исках само спокойствие, за да съм адекватна да я гледам. То горкото не можеше очите още да си отвори, тя да го гушкала.
Наскоро се наложи да купи някои неща за у тях, като идем с бебето да ни е удобно. Избрах евтини, но практични неща. Не спря да мрънка, че сме дали 27 лв за антирефлуксна възглавница, пък то било парче дунапрен. Едва ли не да си гледам детето като преди 40 години със "сокче", "попарка" и повито да са му "прави краката.

" - Д-р Преображенски, е, как от този див  и постоянно хапещ звяр (бездомното куче "Шарик") направихте толкова послушно и питомно същество?
- С ласка драги Д-р Борментал, с ласка. С ласка всичко се постига, всичко е възможно. Единственият възможен начин за работа с живо същество. Терорът не може да направи нищо с живо същество, на какъвто и етап на развитие да е то. Това потвърдих, потвърждавам и винаги ще го твърдя. Напразно си мислят, че терорът ще им помогне. Не господине, не, няма да им помогне, какъвто и да е бил той : бял, червен и дори кафяв! Ужасът напълно парализира нервната система."

М.Булгаков, "Кучешко сърце".

Цитат
Със сигурност това не е оставено без лечение и се прави всичко възможно. Може ли да споделите как се 'оправя' рефлукс при незахранени бебета? Обща стратегия, не търся имена на лекарства разбира се.

* биберони,
* шишета
* хранене и оригване
* интервали на хранене,
* техники при бебета, повръщащи, но изключитлно кърмени,
* техники при бебета на АМ,

Не се ползват лекарства- става и без тях.
Какво от всичко по-горе ще приложите ? е индивидуално.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 22:16 от Birdie

# 408
Трябва да оправите рефлукса... и ще имате напредък с всичко, вкл и със съня

Със сигурност това не е оставено без лечение и се прави всичко възможно. Може ли да споделите как се 'оправя' рефлукс при незахранени бебета? Обща стратегия, не търся имена на лекарства разбира се.

# 409
  • София
Нахлувам в темата с въпрос
Детето ми е на 5г и събота и неделя имаше разтройство придружено с повръщане днес сутринта се оправи, но след обяд пак започна, казва че го боли коремчето и диша малко по тежко с 37,2 темп. Има ли някакъв вирус сега и има ли място за притеснение?

# 410
Нахлувам в темата с въпрос
Детето ми е на 5г и събота и неделя имаше разтройство придружено с повръщане днес сутринта се оправи, но след обяд пак започна, казва че го боли коремчето и диша малко по тежко с 37,2 темп. Има ли някакъв вирус сега и има ли място за притеснение?
Вируси винаги има. В класа на моето дете  вече 2 седмици присъствено са само 6 деца от 26, всички са болни. Тя също 1 седмица беше вкъщи. Някои точно и със стомашни проблеми. Суха кашлица и температура. Педиатърката ни каза, че са зачестили много и случаите на грип. Отивайте на преглед с време.

# 411
Преди месец децата бяха с повръщане и разстройство, грип Б се оказа.

# 412
Относно забелването - нищо не пипам, нищо не дърпам.
Бебето ми на 6 месеца откакто започна да се обръща, взе да спи на една страна вместо по гръб. Имам ли повод за притеснение - да не стане нещо от това, че си притиска едната ръка докато спи? През нощта ставам, за да го обърна по гръб, но все се връща в позиция настрани...

# 413
Относно забелването - нищо не пипам, нищо не дърпам.
Бебето ми на 6 месеца откакто започна да се обръща, взе да спи на една страна вместо по гръб. Имам ли повод за притеснение - да не стане нещо от това, че си притиска едната ръка докато спи? През нощта ставам, за да го обърна по гръб, но все се връща в позиция настрани...
Синът ми е на 8+++ и отскоро се завърта на една страна като спи. Върти се доста и поне половината нощ спи така. Не мисля, че е проблем щом на тях им е удобно.

# 414
Чудесни сте! Благодаря ви! ❤️
В правилната посока се движа значи...

Относно спането настрани... преди седмица бяхме на ортопедичен преглед и лекарят каза, че е съвсем нормално!

# 415
Mariamp, вие като спите върху ръката си имате ли проблеми, не. И върху лице ще спи, върху нос и още много  други налудничави пози за сън. Не ставайте през нощта, пазете си силите.

# 416
Като беше новородено и педиатърката дойде на посещение ми беше казала в никакъв случай да не спи настрани, защото се получавали "парези" в бебешка възраст Astonished И на мен ми беше много странно това изказване. Заради това питах вас... Явно няма как да го отуча да спи настрани, щом така му харесва. Все натам се завърта.

# 417
Според мен има разлика дали новородено се слага, понеже то само не може да се завърти, да спи настрани, или бебе на 5 месеца само се завърта вече.И моя се върти настрани.И аз не забелвам нищо на 5+ е.

# 418
Почне ли само да се върти по време на сън няма смисъл да се наглася според мен... Почивай си, Мария.

# 419
Здравейте мами.
Днес до като му сменях памперса забелязах че от лявата му страна от пред е доста изпъкнало .
Според вас от какво може да се е получило .
Днес бяхме във парка за малко и много му хареса.
Има ли някоя мама където се е сблъсквала със такова нещо.
Ще прикача снимка.
Иначе е много добре даже преди малко заспа.

Общи условия

Активация на акаунт