За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 894
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря!:hugs: Но май няма да е само едно като гледам, цяла нощ проплаква и си лапа ръцете, сякаш виждам очертания и на второ отдолу.

Много вероятно, и при дъщеря ми първите два долни изникнаха почти едновременно, после почнаха горните четири... Бързо да пробиват.

# 616
  • Германия

Според вас от какво е този обрив или пъпки,храна,буболечка ...пратих клип на док да ги види че с обяснения до никъде ...🙁
Възможно е да е уртикария. Чела съм, че обрива прилича на попарено от коприва. А този обрив е точно такъв.
Редактирам. Сега видях, че доктор Янкова ти е отговорила, че е уртикария. Бързо оздравяване.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 07:26 от Meliiii

# 617
Lore.lay , би ли споделила каква беше реакцията при нейното дете ?
Ние МПР я отложихме с около месец, защото точно като трябваше да я слагаме беше болна и след това по изчакахме малко. Та я сложихме на 14 месеца вместо на 13 месеца.
За тази ваксина точно и нашата педиатърка каза, че трябва преди това да е въведен белтъка. А имам позната с дете с реакция/ алергия към белтък, на което не е слагана изобщо МПР.

# 618

Според вас от какво е този обрив или пъпки,храна,буболечка ...пратих клип на док да ги види че с обяснения до никъде ...🙁
Възможно е да е уртикария. Чела съм, че обрива прилича на попарено от коприва. А този обрив е точно такъв.
Редактирам. Сега видях, че доктор Янкова ти е отговорила, че е уртикария. Бързо оздравяване.
Дам и аз сега видях,гела фенистил става ли за 2+г ...🙄🙄🙄
В момента няма събуди се само с едничка пъпчица😇🎉

# 619
Колко спи на обед? Да не е тръгнал скоро на ясла?

Не, той е все болен и почти не ходи на ясла. Спи час и половина-два макс.

# 620
Тони, наспива се явно. Големият ми син от бебе е ранобуден, но винаги се е лягал рано вечер. Мен също много ми тежеше ранното му ставане. Единственото, което ми правех, е да лягам и аз с него.

Мими, най- добре се чуй с личния лекар на детето. При уртикария трябва да се приема противоалергично, но само лекар може да ти каже кое е подходящо. Фенистил гел е локално и ще му помогне да не го сърби, но няма да реши проблема.

# 621
Здравейте,нормално ли е изхожданията на бебе (3м.) ,което е изцяло на кърма,да бъдат воднисти и със слуз?Още е с колики,не спи повече от 30,40мин. след хранене,свива се,опитва се да изпуска газове,плаче,на моменти пропищява...След спирането на капките за колики се успокои,но за кратко.В момента давам само витамин Д (не е Вигантол) и пробиотик Вая .Изхожда се обилно веднъж дневно,през другото време зацапва леко памперса още 2,3 пъти някъде. На 3-ия ден от даването на ваксина Ротарикс стана още по-неспокоен,педиатърът каза да дам Ентерол и да мина на диета-ориз,картофи,сухари,бульони,но изхожданията са си същите.
Имам снимка ,но не смея да я прикача,не ми е удобно.

# 622
Здравейте,нормално ли е изхожданията на бебе (3м.) ,което е изцяло на кърма,да бъдат воднисти и със слуз?Още е с колики,не спи повече от 30,40мин. след хранене,свива се,опитва се да изпуска газове,плаче,на моменти пропищява...След спирането на капките за колики се успокои,но за кратко.В момента давам само витамин Д (не е Вигантол) и пробиотик Вая .Изхожда се обилно веднъж дневно,през другото време зацапва леко памперса още 2,3 пъти някъде. На 3-ия ден от даването на ваксина Ротарикс стана още по-неспокоен,педиатърът каза да дам Ентерол и да мина на диета-ориз,картофи,сухари,бульони,но изхожданията са си същите.
Имам снимка ,но не смея да я прикача,не ми е удобно.
Ротарикс много дразни корема. Трябва да мине време, за да отмине описаното от вас. И да сте на диета, едва ли ще има някаква ползва. Относно даването на пробиотик, след като кърмите, детето получава естествен такъв, няма смисъл от химия.

# 623
Момичета и др.Бърди, по-нагоре в темата имаше едно питане, но остана без отговор. Понеже имам същият проблем го задавам отново. Бебе на 5 месеца,изцяло на АМ изведнъж отказва да се храни. Със зор изяжда 90-120 мл. Преди това се хранеше със 180 мл. Няма видими проблеми. Имате ли идея защо е така?

# 624
Believe, и на моя декемвриец още преди ваксина станаха доста воднисти и знам, че най-правилната консистенция си е кашавата. Но бяхме на гастроентеролог, изходи се точно преди часа и лекарят каза, че е окей... Имаше малко объркване на стомаха по ред причини и ни казаха просто да му дадем още време за пълно възстановяване. Каза, че щом хапва кърма, не е нужен пробиотик?

П.С. Ще се радваме да те видим и в раздел 'Родени 2021', ако искаш 😊

# 625
А Ентерол на толкова малко бебе подходящо ли е...

# 626
Момичета и др.Бърди, по-нагоре в темата имаше едно питане, но остана без отговор. Понеже имам същият проблем го задавам отново. Бебе на 5 месеца,изцяло на АМ изведнъж отказва да се храни. Със зор изяжда 90-120 мл. Преди това се хранеше със 180 мл. Няма видими проблеми. Имате ли идея защо е така?
Просто етап, знаете колко яде, прави ви впечатление. Моето суче веднъж 20 мин, веднъж 5 мин и спира. След като е спокойно и здраво, всичко е наред. Предлагайте пък колкото изяде, не е нужно да изяде максимума, за да се нахрани.

# 627
120 мл не е малко. Разредете му храненията (но, бавно и постепенно) и ще хапва повече.
Д-р е по добре от "др." Мисля...Animal Squirrel

# 628
120 мл не е малко. Разредете му храненията (но, бавно и постепенно) и ще хапва повече.
Д-р е по добре от "др." Мисля...Animal Squirrel
Благодаря ви! Blush

# 629
Believe, и на моя декемвриец още преди ваксина станаха доста воднисти и знам, че най-правилната консистенция си е кашавата. Но бяхме на гастроентеролог, изходи се точно преди часа и лекарят каза, че е окей... Имаше малко объркване на стомаха по ред причини и ни казаха просто да му дадем още време за пълно възстановяване. Каза, че щом хапва кърма, не е нужен пробиотик?

П.С. Ще се радваме да те видим и в раздел 'Родени 2021', ако искаш 😊
Благодаря за поканата,ще "цопна" при вас,да си бъдем взаимно полезни 😊.А какво ще рече по ред причини,може ли по-конкретно?
Относно ентерола ,личната каза 1 да го разделя на две и да го дам на два пъти съответно...

Общи условия

Активация на акаунт