Войната в Украйна 1

• 1 800 713
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 120
  • пустинята Гоби
Как 30 години, САЩ си врат гегата от поне 70 години навсякъде. Във Виетнам каква работа имаха?

# 121
Sviken, точно САЩ са в дъното на всеки военен конфликт в последните 20 години  поне. От война се печели много повече, от колкото от мир.

Така излиза. Месят се без много да му мислят от всички страни, защото са далеч. Свалянето и на Саддам, и на Кадафи не доведе до нищо добро, ама само до здрави проблеми за Европа.

# 122
  • Beyond the Frontiers
Ами и в Сърбия се намесиха...

Говори се за нападение на Лвов - може да видите къде е - до Полша.
Не е просто да си "прибират" 2-те области. Това си е Blitzkrieg по всички правила.

# 123
- Щатите обаче, по някакви си техни причини, решават "да наритат падналия" и почват да ги натискат, като се възползват от неподписаните договорки (четвърто тире).

любопитно е какви са "техните причини"?
вероятно защото "падналия" не е съвсем паднал?

# 124
  • софия
Кристално ясно е, че няма никакво значение какво казва психо джуджето, защото то не е това, което е намислило и ще прави. Едва ли някой някога вярва, че мащабът на това, което се случва, е за двете територии.

# 125
Еми то е ясно - САЩ са гигантски производител на оръжия и същевременно имат трилионен дълг, следователно ако няма конфликти където да го пласират те фалират. Руснаците подобно, както казаха някои хора по-горе, имат много ресурси, сравнително слаба икономика и огромен ВПК. Така че в това отношение не са много по-различни от Щатите. Просто и двамата играчи са принудени да действат екстремно - и в резултат, Европа го отнася (плаща си рекета от големите батковци ), Китайците спечелват, като голям производител на какво ли не, ние конкретно като крайно изостанала икономически територия ще пострадаме.
Евентуално ако войната свърши бързо, ще има нужда от храни всякакви, ние загубихме голяма част от производствата си и малко ще спечелим от тази възможност. Ресурси тоже нямаме. Може би ще пратим български строителни бригади, както имахме преди това в Украйна  ( по-големите го помнят ), за да възстановяваме разрушенията, това е максимума като полза за нас, другото са минуси.

# 126
  • СИ
https://novini.bg/sviat/rusia/705700
Наистина ли е имало геноцид срещу руски граждани в Донецк и Луганск? Срещнах подобно мнение от една рускиня живееща в Украйна. Имам чувството, че много неща не знаем и конфликтът е многопластов. Опасявам се, че може да се пренесе и на наша територия между гражданите на двата народа ако приемем обилно количество бежанци.

Има геноцид, да. И не само в Украйна. В Прибалтика също. Трябвало да учат и местния език, за да ги вземат на работа. И не ги уважавали достатъчно. И нямали местна телевизия на руски. Много тежко им било. И вестници нямали на руски. И на телефоните май нямали руско меню даже...! Ужас просто! И по магазините нямало квас и гречка! Това е фашизъм даже!

# 127
Не знам за вас,но се замислих как израстнах 90-те малко или много в мизерия и всичките ми познати или приятели не може да се каже,че имахме много.То за повечето българи важи това.Цял живот до сега учих и бачках да мога да позволя спокоен живот на семейството ми.Сега се чувствам зрял човек и искам да имам дете в половинката ми.Като гледам как се развиват нещата има реална възможност детето ми да израстне по същия начин като мен.
Ей от това ме тревожи мен
 Трудно ще оцелеем нна такива условия. Свикнахме да си угаждане, да живеем спокойно.

# 128
Sviken, точно САЩ са в дъното на всеки военен конфликт в последните 20 години  поне. От война се печели много повече, от колкото от мир.

Така излиза. Месят се без много да му мислят от всички страни, защото са далеч. Свалянето и на Саддам, и на Кадафи не доведе до нищо добро, ама само до здрави проблеми за Европа.
Така е. Но защо беше свален Саддам? Човекът беше ненормалник, стартирал няколко войни, канейки се да напада много други такива. Това беше против интересите на САЩ. Същото и за Кадафи.

Виетнам - бяха задължени от Южен Виетнам, които им бяха съюзник тогава.

Сърбия - дестабилизираха района, нападаха страните, които искаха да напуснат Югославия. САЩ искаха да приключат тази война по-бързо.

Не казвам, че действията им дават добър резултат. В ретроспект инвазията им на Ирак и Афганистан беше тотална малоумщина. Може би някаква силна ръка като Саддам в региона е била нужна. Но тези неща, за съжаление, ги научаваш впоследствие. Няма как някой да предвиди, че това би създало Ислямска държава и проблемите, които това създаде.

# 129
  • София
Всички сме чували сирените, но сега е просто покъртително Confused

# 130
- Щатите обаче, по някакви си техни причини, решават "да наритат падналия" и почват да ги натискат, като се възползват от неподписаните договорки (четвърто тире).

любопитно е какви са "техните причини"?
вероятно защото "падналия" не е съвсем паднал?

Именно, според тях трябва да е смазан като мокро петно, а не просто паднал. Обаче историята учи, че прекаляването с натиска върху падналия не води до добро. Супер строгите условия за мир след Първата световна война дефакто подклаждат идването на Хитлер на власт и в последствие Втората световна война. Отнемеш ли на противника си всичко той спира да има какво да губи.

# 131
Наистина ли е имало геноцид срещу руски граждани в Донецк и Луганск? Срещнах подобно мнение от една рускиня живееща в Украйна. Имам чувството, че много неща не знаем и конфликтът е многопластов. Опасявам се, че може да се пренесе и на наша територия между гражданите на двата народа ако приемем обилно количество бежанци.

Спокойно, няма да има обилно количество бежанци – украинците са православни християни. Ако се сещаш какво ти намеквам...
И да има бежанци, то ще са „частни“ случаи – хора от български произход или такива, които имат роднини/имоти тук.

# 132
Прогнозите са такива и заради нашите лаишки подлоги, които "избрахме". А американските военни бази на наша територия, никак не ни правят добра услуга.. Дано излезем сухи от водата и дано разумът в управляващите ни се включи..поне по този въпрос.

Що, без американските бази щяхме да сме в безопасност от имперските мераци на Русия ли? Преклонената главица не помага.

# 133
  • София

Това ми наподобява пропаганда стил Хитлер. Той оправдава инвазията си в Полша под претекст, че полското правителство извършва геноцид над германците, които живеят там. И войната му не била срещу поляците, а само да им свали правителството,  за да няма избиване на германци.
Сега заменете поляци с украинци, а германци с руснаци и ще получите същата гледка днес.

Така е. Но защо беше свален Саддам? Човекът беше ненормалник, стартирал няколко войни, канейки се да напада много други такива. Това беше против интересите на САЩ. Същото и за Кадафи.

Виетнам - бяха задължени от Южен Виетнам, които им бяха съюзник тогава.

Сърбия - дестабилизираха района, нападаха страните, които искаха да напуснат Югославия. САЩ искаха да приключат тази война по-бързо.

Не казвам, че действията им дават добър резултат. В ретроспект инвазията им на Ирак и Афганистан беше тотална малоумщина. Може би някаква силна ръка като Саддам в региона е била нужна. Но тези неща, за съжаление, ги научаваш впоследствие. Няма как някой да предвиди, че това би създало Ислямска държава и проблемите, които това създаде.

А сега САЩ е действащ гарант за съществуването на Украйна. Мисля, че това ми е третият път, който го споменавам само в тази тема, но пак продължава чуденето какво правят там Rolling Eyes

# 134
А какво значи "гарант"? Разписано ли е някъде? Защото за НАТО се знае какво следва. За "гарант" обаче не ми е ясно нищо.

Общи условия

Активация на акаунт