Войната в Украйна 1

• 1 800 674
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 660
  • На земята, която е всъщност звезда.
А дали са качвали снимки от Белград след техните    "посещения"?
Така е навсякъде, където няма мир.

Едно от най- нечистоплътните неща е да оправдаваш едно престъпление чрез друго престъпление. Сега Путин и кръгът около него ще убият повече хора, включително руснаци, от Белград и Донецк взети заедно. И? Това ще поправи ли миналото? Два минуса правят плюс само в математиката. Спрете с тези гнусни оправдания или си измислете по- смислени оправдания и опорки.

# 661
Зеленски обаче продължава да се държи неадекватно:
- връзка с Брюксел от бункер, съобщава, че може би го виждат за последно
- насърчава украинците да приготвят коктейли Молотов и да се отбраняват
- дори непълнолетни могат да се присъединяват към армията, процедурите са опростени

Какво очаквате да направи Зеленски? Да приготви борш и питка за изморените руски войници, предполагам. Това е война - млади и стари на фронта, боеприпаси по домовете, ракети от небето. Ако нещо от горното не Ви харесва, идете да протестирате пред руското посолство да прекратят военните действия.

# 662
Ей ,много сте писали не успях да изчета саво от снощи насам.
 Много двойни стандарти, много нещо от това, което прочетох. Значи няма значение, това което написаха, хората имащи роднини в Донбас, мъченията и смъртта на тамошните жители, обаче много жалите украинците.
Що така ?
"Демек"/хубава турска дума/ Simple Smile едните са по-хора от другите. И не знам коя "умна глава" написа, че като ги колят там руснаците, да си ходят в Русия. Ще излезе, че имаме почитатели на възродителния процес. Така ли да разбирам. То навремето и българите от беломорска Тракия не е имало кой да ги защити и затова са бягали и са си оставяли всичкото имущество.
Ако тук в България се случат такива събития, Вие ще бягате ли ? Тук сте се родили, защо някой трябва да ви измъчва, само защото говорите български и на него това не му харесва.И как го разбирате, тръгвате като цигани катунари с малко багаж в 2 куфара.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 12:54 от боботоо

# 663
  • София
Зеленски, вместо да зове за Трета световна, да обявява неутралитет и да се разбере с Путин.
Украйна не е член на НАТО, нито на ЕС.
Не мисля, че разбираме добре конфликта, който тлее там от 2014 г., но пък повтаряме като патици пропагандата, която ни залива.

# 664
Прибалтика не се стяга за война. Прибалтика е в повишена готовност, защото около тях се води война. Моля ви се, правете разлика.
Да разликата е доста деликатно малка, според мен.

# 665
  • СИ

Защо доброто ботокс джудже арестува мирно протестиращи? ...

Тия протести в Русия са капка в морето. Няколко хиляди души тук-там, което е пренебрежително малко. Ако руснаците бяха действително против войната, в Москва би трябвало да има милионен митинг...!
Няколко пъти повтарям, че руснаците си обичат диктатора и войната. Войната ще приключи тогава, когато Путин инсталира в Киев някакво подобие на Лукашенко. Пък може и Янукович да им върнат.

# 666
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, интелектуаците са против,
но колко са

# 667
Още една снимка от удара в Киев
пак от Ню Йорк Таймс

Това ли са "високоточните" оръжия на Путин, дето поразявали само военни цели?

# 668
 Много двойни стандарти, много нещо от това, което прочетох. Значи няма значение, тнова което написаха, хората имащи роднини в Донбас, мъченията и смъртта на тамошните жители, обаче много жалите украинците.
Що така ?
"Демек"/хубава турска дума/ Simple Smile едните са по-хо а от другите. И не знам коя "умна глава" написа, че като ги колят там руснаците, да си ходят в Русия. Ще излезе, че имаме почитатели на възродителния процес. Така ли да разбирам. То навремето и българите от беломорска Тракия не е имало кой да ги защити и затова са бягали и са си оставяли всичкото имущество.
Ако тук в България се случат такива събития, Вие ще бягате ли ? Тук сте се родили, защо някой трябва да ви измъчва, само защото говорите български и на него това не му харесва.И как го разбирате, тръгвате като цигани катунари с малко багаж в 2 куфара.

Поредният патриотар, свирещ по тънката струна на българските страхове. От къде се взе сега? Свърши смяната на предния и ти пое щафетата ли? Аман...
Има си начини да се изложат престъпленията с Донбас, доколкото е имало такива. Да пуснат един  материал на сесия на ООН, да поканят медии.. Но те не, използват го за повод за война. Все едно ако детето ми вика под прозореца на съседа и той вземе, че му изтегли ушите, аз вместо да подам оплакване да му запаля апартамента.
Каквото и да е имало като провокация си има методи за реакция. Но Путин мина една дебела червена линия и всичките руски тролове не можете да скриете това.

# 669
Ама ние сме в НАТО. И Русия са агресор, според Българската позиция.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 14:48 от Не се сърди, човече

# 670
Това хич и не мислех да го пиша, но ме провокира снимката!

Аз следя ситуацията, защото една позната трябва да се евакуира от Одеса.
Та, добрите украински войски са разположили такове и оръжие в жилищните райони на Одеса  днес и чакат руснаците, за да ги обстрелват от там. И те като видят, ще си кажат, а, стой, там е жилищен район, ще седим, да си ни обстрелват и няма да им отвръщаме.
Я представете си, че е такъв случаят и на снимката!
Сигурно ще кажете, че там може, защото Одеса е преимуществено град с руснаци.
Честно казано, аз до онзи ден не знаех, къде точно са Луганск и Донецк на картата /обзалагам се, че не съм единствената от пишещите тук/, но покрай моята позната, за която се вълнувам се информирах и много взеха да ми стават неприятни невинните украинци.

# 671
 Много двойни стандарти, много нещо от това, което прочетох. Значи няма значение, тнова което написаха, хората имащи роднини в Донбас, мъченията и смъртта на тамошните жители, обаче много жалите украинците.
Що така ?
"Демек"/хубава турска дума/ Simple Smile едните са по-хо а от другите. И не знам коя "умна глава" написа, че като ги колят там руснаците, да си ходят в Русия. Ще излезе, че имаме почитатели на възродителния процес. Така ли да разбирам. То навремето и българите от беломорска Тракия не е имало кой да ги защити и затова са бягали и са си оставяли всичкото имущество.

Поредният патриотар, свирещ по тънката струна на българските страхове. От къде се взе сега? Свърши смяната на предния и ти пое щафетата ли? Аман...
Има си начини да се изложат престъпленията с Донбас, доколкото е имало такива. Да пуснат един  материал на сесия на ООН, да поканят медии.. Но те не, използват го за повод за война. Все едно ако детето ми вика под прозореца на съседа и той вземе, че му изтегли ушите, аз вместо да подам оплакване да му запаля апартамента.
Каквото и да е имало като провокация си има методи за реакция. Но Путин мина една дебела червена линия и всичките руски тролове не можете да скриете това.
Виж как позна, предишния наистина свърши смяната. В едни предишни теми не те харесах, а сега в тази може и да си забелязала, че когато съм "на смяна" харесвам почти всичките ти постове. Yum

# 672
Ама ние сме в НАТО. И Русия са агресор, според Българската позиция.

Ама.....ти чела ли си какво е НАТО
Ето
Article 5
The Parties agree that an armed attack against one or more of them in Europe or North America shall be considered an attack against them all and consequently they agree that, if such an armed attack occurs, each of them, in exercise of the right of individual or collective self-defence recognised by Article 51 of the Charter of the United Nations, will assist the Party or Parties so attacked by taking forthwith, individually and in concert with the other Parties, such action as it deems necessary, including the use of armed force, to restore and maintain the security of the North Atlantic area.

Страните се съгласяват, че въоръжено нападение срещу една или повече от тях в Европа или Северна Америка ще се разглежда като нападение срещу всички тях и всяка страна се съгласява, че при такова нападение, в силата на правото за индивидуална или колективна самозащита, признато от чл. 51 на Устава на ООН, ще окаже помощ на нападнатата страна или нападнатите страни, предприемайки незабавни действия, каквито смята за необходими, индивидуално или съвместно с други страни, включително използването на въоръжени сили, за възстановяване и поддържане на северноатлантическата област.

https://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_17120.htm

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 14:48 от Не се сърди, човече

# 673
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да, но Украйна не е член

# 674
  • пустинята Гоби
И?

Общи условия

Активация на акаунт