Войната в Украйна 1

• 1 798 805
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 070
  • London
Оооо и аз изтрих 5-6 човека днес. Хора, които ехидно коментират военни действия с нескрита весела превъзбуда не са ми нужни в контактите.

Много хубаво, че правим нещо. Браво на който е решил да затвори небето... Доколкото знам и Полша и Румъния го правят.

Аз чакам да видя наш Борис какви ще ги накъдри. Той след два бърбана също може да рече да помогне на Украйна.....не му липсват топки в това отношение, перде е.

# 2 071
Не бих могла да преценя дали сме били или бихме могли да бъдем агресори. Към момента не сме.
Но ние сме малка държава с не много ресурс и потенциал. Ако бяхме в друга позиция, вероятно щяхме да сме различни.
Тогава от къв зор затваряме небето си?
Колко държави в ЕС го направиха?
Вече се видя как се отразява на туризма ни. Не сме агресори, значи сме глупаци.
Защото това е позиция и като в човешките връзки отношение.
И това е похвално, това не е раболепно и тихо там, тихо.
Позиция от името на кой? На едно посолство. И сега ли се сетихме за човешките връзки и отношение?
Каква позиция? Ние не може себе си да оправим, ама ще се позиционирме.

# 2 072
И аз имам една позната дето само се обяснява в любов на Путин на стената си във фейсбук... Ама от Испания (този лош, лош запад) Joy

# 2 073
  • Paris, France
Аз съм много изненадана, че ми е изтрита публикацията за батальонът Азов - украинските неонацисти. Не са измислица, а съвсем редовна част от украинската армия. Затова не разбирам това триене и ми прилича на цензура. Все едно хората трябва да продължат да тънат в неведение за някои дългогодишни процеси в Украйна. Има информация, че батальонът е ликвидиран, но не знам колко е вярно. Ако чеченците наистина се прибират, може точно тази работа да са свършили, нали предстоеше специална операция.

Интересно явление е наистина, че ЕС слага знаменца, а праща оръжия на Украйна. Подстрекават ги да се борят, може би карат украинците да използват това, че Русия не иска цивилни украински жертви или пък нещо друго Байдън им е обещал като подкрепа. Но Зеленски щом отказа преговори, явно на нещо се надява.
https://dnes.dir.bg/svyat/es-prashta-orazhie-na-kiev-i-shte-zatv … kite-aviokompanii
Засега картината е, че Турция и други държави извън САЩ и ЕС ги карат да преговарят, а ЕС ги насъсква като праща оръжие. Франция май нищо не е казала категорично засега, не съм чула за санкции или че еднолично изпраща оръжие.

Е, как не е казала нищо Франция? От 3 дена само за това приказват. Ще се праща военна помощ, има наложени санкции срещу Росия. Преди малко френски митничари са задържали руски кораб в Ламанша и подозират, че превозва нещо свързано с режима на Путин.

Франция подсилва военната помощ за Киев:

https://www.leprogres.fr/amp/defense-guerre-conflit/2022/02/26/g … ssif-vers-l-ouest

Пращат се медицински материали. Изпращането на линейки за евакуация на тежко ранени ще отнеме няколко дни. Франция ще приеме ранени за лечение и рехабилитация:

https://www.europe1.fr/international/ukraine-comment-les-hopitau … s-blesses-4095895

Днес имаше повишен брой, прелитащи мад Париж, самолети и хеликоптери.
Оооо и аз изтрих 5-6 човека днес. Хора, които ехидно коментират военни действия с нескрита весела превъзбуда не са ми нужни в контактите.

Много хубаво, че правим нещо. Браво на който е решил да затвори небето... Доколкото знам и Полша и Румъния го правят.

Всички гранични, с конфликтна страна, държави си затвориха небето от съображения за сигурност. Остава и да ги допуснат да им прелитат ей така! Като нищо може да има някоя атомна бомба в самолета 🤩 (В кръга на шегата)

# 2 074
  • София
CasaDelSol, това е позиция на легитимното българско правителство.
Човешките връзки и отношение са мои лични семантични отклонения.
Ако сте против, радвайте се, че сте в България и имате свободното право да изразите несъгласие.

# 2 075
Не бих могла да преценя дали сме били или бихме могли да бъдем агресори. Към момента не сме.
Но ние сме малка държава с не много ресурс и потенциал. Ако бяхме в друга позиция, вероятно щяхме да сме различни.

Цял ЕС вече: https://www.express.co.uk/news/world/1572526/EU-news-airspace-ru … war-latest-update

# 2 076
Ако сте против, радвайте се, че сте в България и имате свободното право да изразите несъгласие.

Да, в бг мама, иначе едва ли ще имам по ТВ, като им гледам гостите.
А, че е “ легитимно” машинно избраното правителство и водещ, не е много ясно. Определено е изпълнително.

# 2 077
  • София

Да, в бг мама, иначе едва ли ще имам по ТВ, като им гледам гостите.
А, че е “ легитимно” машинно избраното правителство и водещ, не е много ясно. Определено е изпълнително.
Мненията ни се припокриват за техен Киро, но, това е решението и не е само. Почти цяла Европа мина на тази манна.

# 2 078
# 2 079
  • София
Да, няколко часа вече.
Икономически са в цайтнот, но с оръжие…
Само да не влудят туй старче…

# 2 080

Цял ЕС вече: https://www.express.co.uk/news/world/1572526/EU-news-airspace-ru … war-latest-update

Това е прогноза на немско радио. И има страни , които може да спрат  някои полети.
Великобрирания, България, Полша, Чехия, Литва и Естония затвориха вчера.
Официална позиция на ЕС няма.
Може и така да стане, но хайде не ни пробутвайте някакви статии за официални пизиции.
И да, ние, като най-велики, да сме от първите.

# 2 081
  • София
Ма, защо да не сме?
Позиция като позиция. Не можем да скачаме, но и това е решение.

# 2 082
  • London
Има желаещи и към Румъния да се насочат.

Аз не знам какъв трябва да си такива неща да пишеш....

# 2 083
Ма, защо да не сме?
Позиция като позиция. Не можем да скачаме, но и това е решение.

Решение за какво?
Да, ясно е, че забравихме как се скача.

# 2 084
В Харков днес престъпната фашистка хунта е използвала системи за залпов огън Смерч заредени с касетъчни заряди ... това е оръжие забранено от Женевската конвенция. Няма граници тероризмът на тези убийци.

Общи условия

Активация на акаунт