Войната в Украйна 1

• 1 798 694
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 760
Забравих да спомена, че споменатите от мен оръжия са тези, за които НАТО и целият свят знае. А за тези които да скрити? Ако Русия има някъде подводен безпилотен дрон и НАТО си няма на идея къде е, какво правим, ще нападат ли?! Ще нападат, друг път. На фона на това че за по малко от минута, може да иде крайбрежията на САЩ или страна като Мексико да изчезне от лицето на земята, не говорим за страх, ами за това, че може наистина да стане много опасно и те много добре го знаят. Така че преди да пишете тук, къде е НАТО, защо Украйна е изоставена сама и как някой страни само си гледали сеир, помислете какво говорите бе. Искате война, която може да ни унищожи до основи.

# 2 761
  • София
Поизостанали технически изглеждат руснаците честно казано. А войната не е математика - Пешо има 5 танка, а Гошо 10, значи е два пъти по-силен. Иначе съм убедена, че имат мощни оръжия, но старомодни. Войната сега е различна, дронове, това-онова. Възхищението ви какви цунамита щели да правят със свръхмодерните си оръжия не са на място, все пак хора ще умират.

Много точно мнение!

# 2 762
  Толкова много жертви да дават руснаците говори за изостанала техника, а не модерна.

Да, но освен това и за една характерна черта на Путин- арогантността му.

# 2 763
Забравих да спомена, че споменатите от мен оръжия са тези, за които НАТО и целият свят знае. А за тези които да скрити? Ако Русия има някъде подводен безпилотен дрон и НАТО си няма на идея къде е, какво правим, ще нападат ли?! Ще нападат, друг път. На фона на това че за по малко от минута, може да иде крайбрежията на САЩ или страна като Мексико да изчезне от лицето на земята, не говорим за страх, ами за това, че може наистина да стане много опасно и те много добре го знаят. Така че преди да пишете тук, къде е НАТО, защо Украйна е изоставена сама и как някой страни само си гледали сеир, помислете какво говорите бе. Искате война, която може да ни унищожи до основи.

Чакай малко, засега само Русия е нападнала някого. И само Русия си е привела ядрените сили в готовност. Като гледам Русия никой не я напада, нали?

# 2 764
Дано не повтарям информация, но посолството на САЩ в Русия е посъветвало американските граждани да напуснат Русия (докато още има пътнически самолетни полети).

# 2 765
  • софия
Снежана, ботоксовото джудже започна война. Никой друг освен него не желае война и не приема, че тя е начинът за постигане на цели на егото.

Европейският алианс на информационните агенции (ЕАНА) преустановява членството на ТАСС в алианса в очакване на решение за изключване.

Да не пуснаха новите тезиси за страх?

# 2 766
Ох, направо като ви чета и ми става зле! Бях решила вече да не пиша, но само да си следя ама вие направо ме изумявате! Вие аминка наистина ли си вярвате на това което писахте? Не се излагайте така! Това ли мислите е армията на Русия? Тези дечурлига? Вие някога интересували ли сте се поне малко за Русия, САЩ или който и да е било преди това да се случи! Ако знаете какви машини имат Руснаците и каква военна техника ще ви стане лошо и всеки втори мъж там с военна подготовка! И някой тук пише пълната си мощ нападнали Руснаците направо няма такъв смях, каква мощ какво чудо леле това е нищо, верно може да си е било като учение! Но само да кажа преди отново да ме нападнете ще цитирам един българин "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги"!(като отново казвам, че не подкрепям по никакъв начин действията на Путин) Но иначе може да си лаете вече...

Мдам, а на мен твоя пост ми повдига някои въпроси:
- Дечурлига казваш? Та кой изпраща на смърт дечурлига, ако има по-добри сили? Значи Путин си пази добрите бойци и праща руските дечурлига на заколение?
- Знаем им всичките машини и военна техника. Даже направиха учение с тестване на всичко най-добро, за да сплашат света преди да нападнат. Ти за нещо друго ли знаеш?
- И в края на краищата какво предлагаш? Даже и да е толкова силен Путин то какво? Да свалим гащите, да се понамажем с гел или вазелин и да чакаме с готовност да ни оноди?
Ти ако искаш се мажи с каквото пожелаеш! Харесва ти не ти харесва това е! Тестване с всичко най-добро... Абе говорите без да знаете! Виждала ли си как машина и аз не знам колко тона тежаща минава по вода като по асфалт? И как едно супер малко кранче вдига цял танк?И това е нищо кой знае какво! Айде моля ви се! Все изопачавате това което хората искат да кажат, ама поусведомете се малко! Чули сте тук там по нещо от една две седници и всеки много знае! И да ти кажа честно мен направо ме е страх Путин да не се обърне срещу нас! А вие си джафкайте и си чешете езиците с жлъч и злост! (в случая пръстите)

# 2 767
...."Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил подкрепи категорично политиката на руския президент Владимир Путин по отношение на Украйна, предаде Интерфакс. Патриархът призова руските граждани да се молят за мир на руската земя, която според него включва не само Русия, но Украйна и Беларус....."

Следва Беларус

Не виждам полезен ход срещу този луд

Ако Украйна спре с военните действия, просто ще стане част от Русия и после...Беларус и т.н..
Сам да ти кажа,че и по време на социализма Църквите в Русия са били пълни.

# 2 768
За какво му е свят без Русия се изказал. Така че, може и да се е прежалил  и ние  да сме последните. После Земята, ако не се пръсне, ще почне отново с едноклетъчни. И нататък.Може пък да са свестни ,не като нас, следващите след 100-200 милиона години.
 Отпусна ме шокът  и страхът. Каквото е писано ,ще стане.
 Дали пък да не срежат жичките на куфарчето? Някой нов Матросов да се жертва.

При такива технологии, не може ли да се обезвреди някак?

# 2 769
Забравих да спомена, че споменатите от мен оръжия са тези, за които НАТО и целият свят знае. А за тези които да скрити? Ако Русия има някъде подводен безпилотен дрон и НАТО си няма на идея къде е, какво правим, ще нападат ли?!
Ами, ако няма? Ти да не си мислиш, че тези в НАТО са някакви идиоти и не са наясно с какво въоръжение разполага Русия.

# 2 770
  • Mediterraneo
Поизостанали технически изглеждат руснаците честно казано. А войната не е математика - Пешо има 5 танка, а Гошо 10, значи е два пъти по-силен. Иначе съм убедена, че имат мощни оръжия, но старомодни. Войната сега е различна, дронове, това-онова. Възхищението ви какви цунамита щели да правят със свръхмодерните си оръжия не са на място, все пак хора ще умират.

Много точно мнение!

Глупости. Поизостанали били. Сякаш някой се отчита във форума с кави нови и модерни оръжия разполага.

# 2 771
Втори руски олигархия след Михаил Фридман се изказва срещу действията на Путин.
Дерипаска е един от олигарсите, санкционирани от западните държави през последните дни.  Той се смята за важен стълб на системата на Путин. Той призова за мирни преговори веднага.

Според изчисления на Bloomberg 23-те руски супербогаташи, които финансовата служба изброява в своя индекс на милиардери, са загубили 32 милиарда долара само в първия ден от войната.  Решаващият фактор обаче са не толкова западните санкции срещу тях лично, а избухването на война и очакването за тежки наказателни мерки, които ще ударят руската икономика.  В резултат на това Московската фондова борса се срина драстично.

Няколко деца на членове на най-близките довереници и поддръжници на Путин  се изказаха много по-ясно от поколението Дерипаска и Фридман.  Дъщерята на Роман Абрамович, написа в Instagram: „Путин иска война с Украйна“ и още: „Най-голямата и успешна лъжа на кремълската пропаганда е, че повечето руснаци биха подкрепили Путин."
Публикацията в Instagram на Елизабета Пескова предизвика фурор.  Тя написа само думите "Не на войната".  Експлозивното обаче е, че баща й Димитри Песков е говорител на Путин.  Публикацията на Пескова беше изтрита след кратко време.

Не за първи път обаче членове на руския елит обръщат гръб на Путин.  Досега владетелят излизаше победител от подобни спорове като този с бившия собственик на петролния гигант Юкос Михаил Ходорковски.  Въпреки тяхното богатство и влияние върху икономиката, силата на олигарсите не бива да се надценява, цитира агенция АП експерт и бивш служител на американското правителство Даниел Фрид, който самият е участвал в изготвянето на санкции срещу Русия в миналото.
Според Фрид мнението на елитите не е без значение за Путин.  Олигарсите обаче не могат да го спрат.  Путин, от друга страна, има пълен контрол над хората от бизнеса.  "Той може да ги затвори или да ги убие. Но идеята, че олигарсите могат да повлияят на Путин, е глупава."  Санкциите са само за повишаване на цената на подкрепата на Путин.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Oligarchen-ruecken-vorsichtig-von … icle23160242.html

# 2 772
Киев е обсаден и няма възможност за евакуация, но не е вярно, още не е обсаден.
Май е имал предвид обграден. Това го чета и в един профил във Фейсбук, където уж пишат украинци. Иначе забраната за излизане е до утре и наистина не може евакуация.

ПП Между другото днес четох постинги на украинка, която казва, че е прекъснала контакт с руските си роднини, защото я обвинили, че лъже, когато казала, че умират хора в Украйна. Та и те май са оставили само местни телевизии.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 22:33 от Анонимен

# 2 773
Ако вярваме на Христо Грозев, не му върви кампанията на Путин.
Вижте какво са имали подготвено и публикувано вчера:
https://archive.fo/DafXO
https://twitter.com/christogrozev/status/1498025819054264328

# 2 774
Безпилотен подводен дрон има Путин, освен това философски камък и перпетуум мобиле. Аз от клиповете виждам някакви оръжия като от края на Студената война.

Онлайн войната вече я е загубил, канселираха  го. Зеленски е млад, хубав и изглежда храбър. Путин е човече от друга ера, младите хора не го възприемат и той няма как да ги спечели с това озъбване като на плъх.

Общи условия

Активация на акаунт