Войната в Украйна 1

• 1 798 323
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 015
И да не забравяме че Путин е военнопрестъпник, нарушил десетки Женевски конвенции. Ама не, щом на лелята й е спокойно на сърцето, туй е най-важното.

БГ никога няма да бъде в центъра на каквото и да било..еле пък Европата.
И това няма общо с войната сега...тя нищо няма да промени. Блянове....
Специално и историята не знаете. България навремето е дала своя уникален и важен принос. Покръстването и азбуката ни. Защото е могло да сме както друга религия, и друга писменост по тези земи и съвсем различна история на Европа. Каква Русия ви гони, учете и осмисляйте какво ние сме дали. Стига с тая Русия!!!

Всъщност съм употребила бъдеще време - "няма да бъде център". За история не съм говорила, вие говорите, но то няма общо с поста който сте цитирали. За Русия пък изобщо няма и помен в поста ми.
Нещо истерично звучите, постът ви е несвързан, нямам представа защо, но не аз съм проблема.

# 3 016
  • софия
Вече започва да се усеща ефектът от мерките:
ЕЦБ предупреждава за фалит или риск от фалит на европейския филиал на "Сбербанк"
Руската централна банка повиши основната лихва до 20 на сто
Рублата се срина до рекордно ниско ниво след затягането на санкциите
https://www.bta.bg/bg/Ukraine

Никой след Хитлер и Сталин не е успял да предизвика такъв мащабен ефект. И това е само началото. За Путiну! За Родину! Молодец! Със сигурност няма да бъде забравен. Да не говорим каква "огромна обич" генерира у цивилизования свят към Россия!

# 3 017
Горгонзола, много отдавна го знам и го писах много пъти. Безуспешно.

Мили боже, били сме в демокрация преди 33 години! Абе вие чувате ли се?! Аз съм го живяла съзнателно, преди 33 години никой тук нямаше да пише нищо различно от казаното по ОРТ руската официална  телевизия. Не.като сега, в ЕС и НАТО, ама Русия е бяла.и добра, като анексира независими държави.

# 3 018
Нищо де, после пак същите тия ще пишат, ах, чехите, ах унгарците, ама ние не сме като тях.

Не сме, верно си е.

# 3 019
  • Beyond the Frontiers
Ако пък бъде изтрито, ще е видим тоталитаризъм в действие.

Хубаво е да се запознаете със смисъла на този термина. За по-удобно тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0% … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Предвид, че можете да си изразявате мнението свободно, е смешно да коментирате цензура. Още повече, че това е частен форум и собственика, ако реши може да изтрие всичко и ще е в пълното си право.

# 3 020
Санкции ще има. Щети за всички ще има. Само че възстановяването от щетите ще протече при едни по-бързо, а при други - по-бавно. Да не се сърдите после, като помощта за възстановяването за нас бъде както и за Ковид - никаква. Това при условие че не ни присъединят към великославянската империя на другаря Путин. Последното не го вярвам всъщност, териториално все пак сме от значение - и това е успокоително. Но не бих обвинявала алиансите, към които уж се числим, ако се ограничат само с най-необходимото - удържането ни като територия. Няма как с нашето разкрачено положение да очакваме повече.

Урсула фон дер Лайен говори за присъединяването на Украйна към ЕС. Няма по-добър момент от сега. Не са готови, но си спечелиха невероятен световен имидж, а и това би било голям шамар за имперските амбиции на Русия. При това без никакво НАТО, от което Путин толкова много се притеснява (та чак някои хора намират оправдание в заплахите му за ядрена война). Ако Украйна влезе в ЕС и към нея се изсипе такава финансова помощ както военна в момента, ще се прекрати много бързо практиката ни да наемаме евтина украинска работна ръка.
За което не бих им завиждала - заслужават си го. Ние не сме се борили по никакъв начин за това, което имаме. Не само че не сме се борили, ами все се дърпаме като упорито муле в обратната посока, като че ли някой насила ни е вкарал в ЕС и едва ли не му оказваме благоволение с присъствието си.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 09:50 от Анонимен

# 3 021
  • Варна
Poppea, повечето послушни комунисти сега са най-крайните критици на Кремъл. Типичен пример е тиквата. Слугата на Живков, изпълняваше стриктно капризите на САЩ. Смени се идола, идеолозите си лаете чужди мантри.
Българското правителство трябва да е проевропейско.
Надявам се да ме отговориш и защо в соц. ни период, никога в Б-я не е имало реална опозиция или протести.

# 3 022
След като помощта за ковид е била никаква по твои думи, защо очакваш сега да е друга? Някаква ...

Че ще затягаме колани, ще ги затягаме и ще обедняваме. Инфлацията почна, ще се увеличава. Едни пари са гласувани за Украйна, тоест излизат от бюджета ни....изобщо тежки икономически времена ще настанат, и мен това доста повече ме притеснява от фишеците, че щели да ни окупират.

# 3 023
И аз мисля, че нормално бяха предпазливи да не се всява паника, защото всяка тяхна дума се тълкува и разплита буква по буква от всички страни.

Много малки сме да даваме тон.
Но това беше докато всички се ослушваха, сега светът си показа нагласите и раздели, като Венецуела, Китай и Бразилия  и останалия свят. Със сигурност не сме при Венецуела.
И е време да сме ясни.
  Янев може да  е стреснат от предстояща война, повече знае  от нас със сигурност какво е, какви сме , че няма  и час да издържим. Войски се придвижват бързо днес, не беше нужно в ден първи.
 И все пак беше по-добре да замълчи, отколкото да говори.
Не искаме война, но я има на прага дето се вика.

Аз писах за украинци на Шипка ,не споменах руснаците ,защото всеки това говори, Русия ни освободи. А  и двата пъти всъщност са украинци в основата, пък били в границите и под командване на Русия.
 Никой не говори това, никой няма предвид тях при големите благодарности.
 Не искам чужди войски у нас, защото ще са същите освободители, всички освободители са еднакви.
Но идва момент да се избира страна, битка, не всичко е хляб. Само че рамо до рамо да сме, не просяци.
Ако украинците успеят да удържат и обърнат (по чудо) войната, ако НАТО  и самите руснаци вътре  свалят Путин, бързо ще се промени светът и се надявам стане по-добър. И няма да мразим руснаците, те ще се мразят и като немците ще са относно предната война. Докато руските бяха славени, сега се изравниха. Голямата гордост на Русия като освободител, демократ, носител на правда се изпари с това нападение. Омаловажи се.

Много се промени светът към добро. Няма да ме разберат ми каза някой, нямам добри примери, но светът е друг като разбиране ,ценности, възприемане. Може би е  пример това обединение на всички в една кауза. Никога не е било.

Частните случаи не затъмняват гледката, те са остатъци, ще бъдат остатъци от миналото . Имам оптимизъм вече..

# 3 024
  • София
Турция ограничава преминаването на руски кораби през Босфора и Дарданелите – https://offnews.bg/sviat/turtcia-shte-ogranichi-preminavaneto-na … -i-da-771339.html

# 3 025
  • Варна
Teta, фишеците за окупация ги пускат скучаещи емигрантки. Ще дирижират събитията и ще ни подкрепят онлайн. С призиви и лозунги, по социалистически. Дори не осъзнават колко са обременени.

# 3 026
След като помощта за ковид е била никаква по твои думи, защо очакваш сега да е друга? Някаква ...

Ами не очаквам, точно това казвам. Но нулевата помощ за КОВИД е само и единствено по наша вина. Защото инсталирахме повлияно, ако не и напълно доминирано от Кремъл правителство. Само че точно хората, които го инсталираха, и които в момента се радват на "благоразумието" на прокремълските служители, ще са най-недоволни, че ЕС ни "изоставил".

# 3 027
  • София
Звънче, моля, "диктатура на пролетариата" беше. Тази тогавашна демокрация явно са я сънували Smiley

# 3 028
  • Варна
Тези внушения, че ЕС ще ни изолира, на трезво ли ги пишете?

# 3 029
  • София
Poppea, явно този "руски ботуш", за който четем от теб през няколко страници в тази тема, ти е нанесъл емоционални, душевни и други щети...ама трябва ли да ни занимаваш с тях?! Нали се сещаш, че имаме родители, вероятно на твоя възраст и не сме чували за толкова драматични краски🤣 Но ти толкова си се нахъсала срещу Русия и имаш някаква лична мисия да се опитваш да надговяряш всеки с различна гледна точка...да не мислиш, че ще промениш мнението на някой?! Като си толкова проактивна, наливай си FB стената колкото искаш, но тук опитът ти под "руски ботуш" става малко досаден;)

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 10:15 от Velina25

Общи условия

Активация на акаунт