Войната в Украйна 1

• 1 798 351
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 030
Тези внушения, че ЕС ще ни изолира, на трезво ли ги пишете?
Той вече ни изолира. Някой да е видял пари по Плана за възстановяване? Другите откога харчат милиарди, а на нас продължават да ни го връщат с разни забележки.
Ние сме член на ЕС и НАТО, няма да има никакви директни квалификации. Но отношението е видно.
С настоящата ни колеблива позиция още повече затвърждаваме положението си на "полу-извън". Добре че сме близо до Сърбия и сме с излаз на Черно море, та имат нужда от нас чисто териториално.

# 3 031
  • софия
Ааа, демокрация на пролетариата беше преди 33 години. Златно и прекрасно временце, ниско клекнали с навирено дуп* с братушките зад нас. Виж, че и тук в темата някои държат на ръка разстояние вазелина. Редом до хляба и солта.

Вивиана, така както се правим на умрели лисици и си мислим, че сме по-умни от всички, защото "склонена главица сабя не я сече" и сме и красиви, и умни, и не знаем къде да се ситуираме, така по брюкселски, вятърът (топъл, студен) минава над главицата ни. Не сме по-умни, не сме повече от другите. Точно обратното. Не може да се разчита на нас и за това никой не ни обръща особено внимание нито за хубаво, нито за лошо.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 10:15 от zvаnchе

# 3 032
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз се надявам нашето правителство да не е проамерканско, а проевропейско и най- вече пробългарско

И не съм забелязала да сме казали, че не подкрепяме позицията на НАТО,
само от Нинова ме е срам, тая руска тьота

А Копейкин негодяя, надявам се да си получи заслуженото и да му секнат рублите

Дори срещу Радев няма как да се поддържа тезата , че е Путинист

# 3 033
  • пустинята Гоби
Какво е казала Нинова, че не съм разбрала? Не, че не е патка заспала, но предполагам е свързано с темата, а не по принцип.

# 3 034
Да не се сърдите после, като помощта за възстановяването за нас бъде както и за Ковид - никаква.
Какво се е очаквало за ковид? В смисъл от ЕС да накарат хората насила да се ваксинират ли, не разбирам. Или пък да им пратят лекари и медицински сестри до добиването на вечния имунитет по естествен начин, докато техните хора се мятат от локдаун на локдаун? Тук имаха точно пет, хората от България колко? Малко е смешно това, честно казано.

Другото е геополитическо. Но очевидно и на нас ни изнася заради собствените ни граници. Това преструване на Червената шапчица не ни отива.

# 3 035
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Изказа се срещу санкциите

# 3 036
  • Варна
Zvanche, какво конкретно трябва да направим? Т.н.велики сили също са предпазливи. Излишните приказки не са ефективни.
Подкрепихме ли братята сърби в аналогична ситуация, доста по-жестока?

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 10:15 от Viviana91

# 3 037
  • София
Аз се надявам нашето правителство да не е проамерканско, а проевропейско и най- вече пробългарско

Ние сме решили преди време, че е в наш интерес да сме част от ЕС и НАТО. Всяко про ЕС и про НАТО решение е и пробългарско. Освен, пак казвам, ако не сме решили, че е в наш интерес да сме част от новия СССР. Дори Швейцария не пази неутралитет този път, не знам как ви хрумва, че ние можем да пазим неутралтет ако си мълчим,  докато сме част и тоя ясна част, от едната страна.

Нинова е пълен демагог. Как бихме могли да не подкрепяме санкциите?

# 3 038
# 3 039
Какво е казала Нинова, че не съм разбрала? Не, че не е патка заспала, но предполагам е свързано с темата, а не по принцип.

Нинова държи Военно-промишления комплекс. Ние оръжия няма да пращаме, дори бронежилетки няма да пращаме, за каквито са ни помолили украинците. Ние ще пращаме одеала, чаршафи и превързочни материали. Не че не са нужни, но можеше продукцията на Вазовските заводи да бъде един път по изключение да бъде употребена по правилно предназначение, а не да въоръжава ислямистки групировки.

# 3 040
  • софия
Zvanche,какво конкретно трябва да направим? Т.н.велики сили също са предпазливи. Излишните приказки не са ефективни.
Подкрепихме ли братята сърби в аналогична ситуация, доста по-жестока?
Ясно и единно да изразим позиция, която никой не е казал, че трябва да е крайна. "Великите" сили са повече от ясни. Те са наши партньори и по силата на договори имаме задължения.

# 3 041
Илюзиите за компенсации са излишни.
Да взема да кажа защо, че ... защото никога не изправят напълно, те са част за нещо изгубено, малка част. Значи голямата си е изгубена безвъзвратно.
 А че се налива избирателно  и някои  се възползват,  е различно.
 Все още и дано никога не се нуждаем от тях.
 Разваля се рахатът, наистина, ама така става понякога ,не може да е все застой  и установеност. То от 2008 си е световни кризи, нищо ново. Само дето различно засягат.

# 3 042
Две неща предизвикват сериозен смях у мен - прокрадващите се мнения, че в Русия животът е много добър, защото комуналните услуги били евтини и това, че от демокрацията всъщност полза няма, защото гледай в БГ на какво дередже сме. (facepalm)

# 3 043
  • пустинята Гоби

Нинова държи Военно-промишления комплекс. Ние оръжия няма да пращаме, дори бронежилетки няма да пращаме, за каквито са ни помолили украинците. Ние ще пращаме одеала, чаршафи и превързочни материали. Не че не са нужни, но можеше продукцията на Вазовските заводи да бъде един път по изключение да бъде употребена по правилно предназначение, а не да въоръжава ислямистки групировки.
Изпращането на оръжие не е ли политическо решение? В този смисъл Нинова ли ги решава тези работи?

# 3 044
Няма нищо добро във войната- нито за едната страна , нито за другата...обикновено печелят лешоядите.
Някои тук писаха за ядрени оръжия. Да, само мисълта за тях е ужасяваща, но нека не забравяме и НАТО-вските бомби (американски) с обеднен уран над Сърбия, последствията, от които ги носи Сърбия, цяла северозападна България и ще продължават да ги носят още дълги години.
Аз се надявам на малко здрав разум и стига толкова кръвопролития.

Общи условия

Активация на акаунт