Войната в Украйна 1

• 1 798 533
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 915
Непонятно е за мен как Киро не е оправил и грам от нашата кочинк@, а е тръгнал да оправя европейските проблеми.

# 3 916
  • Street of Dreams
Експерт(к)ите, които смятат, че няма война, не се стреля по хора и ръшки се разхождат в Украйна, да вземат да потърсят какво се случва в Харков.
Цинизъм е най-малкото, което може да се каже за подобно изявление.

Погледнах "какво се случва в Харков" и продължавам да не съм сигурна какво точно.

# 3 917
  • София
Е па що да не? Това е дипломат и действа дипломатично. Може би са ползвали гугъл транслейт за българския и за това так получилось.

https://www.facebook.com/rusembul/

В коментарите една жена правилно отбеляза, че подлога не е точен превод от руски и на български означава съвсем друго нещо.
Ако са искали да оправят машинния превод, досега да са го оправили. Но до момента само четат и трият коментари.
И една много смела от Мадрид призовава да се "записват" враговете.

# 3 918
Експерт(к)ите, които смятат, че няма война, не се стреля по хора и ръшки се разхождат в Украйна, да вземат да потърсят какво се случва в Харков.

Погледнах "какво се случва в Харков" и продължавам да не съм сигурна какво точно.

Същото гледах и аз. Много объркана информация има - това е факт. Хем десетки жертви, хем числата, които се обявяват са двуцифрени.

# 3 919
Е в Харков украинците отишли вчера на площада и си говорили с руснаците. Потърсили сме....гледаме и нова тв тази сутрин.

# 3 920
Избиването 8 години на мирни жители в Донецк и Луганск според теб военни претъпления ли са? Или избирателно подхождаме? Германски депутат от опозицията го напомни. Каза им, че когато Путин е говорил за това, те удряли по банките.
Ако беше истинска война, Украйна щеше да бъде заличена. Руснаците унищожиха америк. бази и биолаборатории там, дано скоро има мир. Но ми прави впечатление, че укрите разполагаха вчера танкове и установки между жилищни блокове, а жени им крещят да се махат, че деца има там. Записват с телефони, но по нашите продажни тв не се дава. Ма не сме подлоги, нали...
Допълвам: гърците са много по-умни, винаги обръщат нещата в свой интерес. Няма да дрънкат оръжия.
За мен е показателно не толкова самото съдържание на такива опорки, колкото броя на лайковете, който събират. Иска ми се да вярвам, че се дължат на активизирането на хибридното опълчение, а не са израз на действителното обществено мнение. Имаше днес цитирано социологическо проучване, според което около 2/3 от анкетираните са отрицателно настроени към Путин и войната му.
Защо му е на Путин да заличава Украйна? Нали мисли да я управлява след това? Нали трябва да си поддържа имиджа на "миротворец"? Но напоследък доста си изтърва нервите, след като започна обстрел на жилищни райони. Явно там са американските биолаборатории и бандеровците. Останалото е "неточен прицел" и "косвени жертви".
За зверствата в Республиките както обикновено се цитира половината истина. Путин от години спонсорира сепаратистките групировки и така изкуствено стимулира избуяването на националистически движения. Отделно слабата централна власт, която не може да вдигне глава от непрестанните му атаки, не може да се справи адекватно. Като прибави пропагандата, преиначаването и откровените лъжи, въпросът за Луганск и Донецк става съвсем нееднозначен. Но дори и така, оправдава ли всичко това пълномащабна война срещу цялата държава и нейния народ? Кой е врагът на Путин?

Не знам защо постоянно се пуска тази лъжа за гърците, но те изпращат доста ракетни установки. И за разлика от нашата, тяхната позиция е съвсем единна.

# 3 921
  • София
Двуцифрени е десетки.

# 3 922
Новината за вакуумната бомба е щуротия.

За съжеление в Харков наистина е имало ракетен удар по центъра - площада на областната администрация.

# 3 923
Точно това очаквам. Ако влязат в ЕС, Украйна ще процъфти и хората ще почнат да живеят по добре отколкото в Русия.
Като нас в БГ ли? Защото в момента, 15 г. след присъединяването, ние сме в невиждана криза - топим се с луда скорост, а хората са значително обеднели, Северна България е в руини и едва имаме една (1) свястна магистрала. Мога още да продължа да изброявам.
Същото ще се случи и с Украйна (но не вярвам да я вземат така експресно, де, това са само провокации на Зеленски).

Тесла, плъзгаш се по повърхността и разсъждаваш пожелателно. Реалностите са съвсем други.

# 3 924
Новите профили, удостоверете си поне пола и разнообразете лозунгиге.
А ти вземи се извини, че.нарече Наталия лъжец.
Двуцифрени е десетки.
Точна това мислех да пиша. И в началния курс ли са бягали от час по.аритметика  тия хора??

# 3 925
Аз никой не призовавам, а само питам вас, големите "демократи", дето драскате  цял ден фалшива съпричастност. Само да вметна, че се върнахме яко в дивия соц със забрани и ограничения на медии. Европа надмина и Северна Корея, бравос!

Имам две деца, иначе нямам проблем да отида в чуждестранния легион на Украйна и да приветствам освободителите. Така както заслужават. Имам малко подготовка и най вече желанието.

# 3 926
  • софия

Скрит текст:

Дяволът е в детайлите. Там няма военни обекти, целят се жилищни блокове.
Има интервюта-директни включвания с две "статистки" във филма, който снима лошият запад.

# 3 927
Отнема време да се съберат данни за жертвите, каква точност очаквате? От ранените също някои губят живота си след време. Чудите се за какво да се захванете вече.

# 3 928
  • София
...трият коментари.
И една много смела от Мадрид призовава да се "записват" враговете.

Враговете на Кирчо ли? Те си му ги записват. Спокойно.

ДАНС бди над нас, спим спокойно.

# 3 929
Не мога да изчета всичко, но съм в шок от нашенци! Изследване на Алфа рисърч - 38% одобряват Путин, 20% нямат мнение...
Само 48% не го одобряват. Че е пълно у нас с ограничени и зомбирани хора е ясно, но чак пък половината...

Общи условия

Активация на акаунт