Ако слушаш украинската пропаганда - руски войници трепят всичко дето мърда. А то не е така.
Ако слушаш руска пропаганда - те са там на разходка. А то не е съвсем така.
Като отсееш пропагандата, лесно става, силно преекспонирани са при нея фактите, и остава нещо средно - да, има руска тежка техника в Украйна, но тя не стреля на месо. Да, има удари, но не срещу цивилни. Цивилните жертви са по грешка.
За мен, руските войски преминават през териториите, завземат учреждения, и продължават.
Сутринта даваха Дойнов от Одеса - спокойно беше, и той го каза.
Даваха и връзка с украинка в града близо до границата, изскочи ми името...обитават си апартаментите, излизат навън, вчера се били събрали на площада и дори разговаряли с руските войници. Карат им хляб всеки ден....
Да, има ограничения и неудобства, но те доста силно се преекспонират. Журналистите особено обичат драмата, все снимки на горяща къща, на хора в мазета...драма да има. В същото време дават хора по улиците, и сутринта по нова се видяха такива кадри....
Та по средата е, по средата.
Леле, какъв пост
Руснаците не били съвсем на разходка, но почти, местните граждани се събрали на площада и дори разговаряли с войниците... И това е пост против дезинформацията.Аз я слушах жената, българка. Разказа, че войниците са завзели кметството и предложили на кмета да остане, той напуснал. Жителите се събрали на площада и започнали да пеят украинския химн, били повече майки и питали войниците какво правят там, от кого са дошли да ги освобождават, майки и жени в къщи нямат ли. Хората били гневни и превъзбудени, съвсем разбираемо.
От твоя пост останах с впечатление, че са си поговорили за времето, добре, че го гледах.