Войната в Украйна 1

• 1 798 619
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 930
Както казах..много се лъже в тази война.
Ако слушаш украинската пропаганда - руски войници трепят всичко дето мърда. А то не е така.
Ако слушаш руска пропаганда - те са там на разходка. А то не е съвсем така.

Като отсееш пропагандата, лесно става, силно преекспонирани са при нея фактите, и остава нещо средно - да, има руска тежка техника в Украйна, но тя не стреля на месо. Да, има удари, но не срещу цивилни. Цивилните жертви са по грешка.
За мен, руските войски преминават през териториите, завземат учреждения, и продължават.

Сутринта даваха Дойнов от Одеса - спокойно беше, и той го каза.
Даваха и връзка с украинка в града близо до границата, изскочи ми името...обитават си апартаментите, излизат навън, вчера се били събрали на площада и дори разговаряли с руските войници. Карат им хляб всеки ден....
Да, има ограничения и неудобства, но те доста силно се преекспонират. Журналистите особено обичат драмата, все снимки на горяща къща, на хора в мазета...драма да има. В същото време дават хора по улиците, и сутринта по нова се видяха такива кадри....

Та по средата е, по средата.

Леле, какъв пост Simple Smile Руснаците не били съвсем на разходка, но почти, местните граждани се събрали на площада и дори разговаряли с войниците... И това е пост против дезинформацията.

Аз я слушах жената, българка. Разказа, че войниците са завзели кметството и предложили на кмета да остане, той напуснал. Жителите се събрали на площада и започнали да пеят украинския химн, били повече майки и питали войниците какво правят там, от кого са дошли да ги освобождават, майки и жени в къщи нямат ли. Хората били гневни и превъзбудени, съвсем разбираемо.

От твоя пост останах с впечатление, че са си поговорили за времето, добре, че го гледах.

# 3 931
Работя с украинци и руснаци, имам няколко такива колеги. Днес водихме дълъг разговор, всички българи сме срещу действията на Путин, а тримата ни украинци казаха, че войната си е направо гражданска-Украинци срещу украинци. Били им раздали оръжие и стреляли наред. Нацисти срещу народа. Едната ми колежка даже плака, защото майка и и брат и са в някакво село и дори там има бойни действия. Беше направо неадекватна и каза, че се боят от своите. Всички слушахме много внимателно наострени срещу Путин, а те твърдяха, че тук новините не ни се представят реално и война в Украйна има от осем години.Дори двама от тях затова са се преместили в България.
Ще ме извинявате, ама и аз работя и с украинци и руснаци и не казват това. Дори самите руснаци не го харесват Путин, ама не могат да го махнат. И в Русия има яко пропаганда и хората от селата си гласуват за него. Младите хора в Русия в големите градове изобщо не го и искат, обаче нямат право на протест. Този пост вони на пропаганда. И ако наистина има гражданска война, то какво правят в момента руските военни в Украйна? Тотален нонсенс.

# 3 932
  • София
Аз никой не призовавам, а само питам вас, големите "демократи", дето драскате  цял ден фалшива съпричастност. Само да вметна, че се върнахме яко в дивия соц със забрани и ограничения на медии. Европа надмина и Северна Корея, бравос!
Защо не потърсиш форум в Северна Корея, където да споделяш мислите си?!
И ще я изчезнат безследно заедно с роднините ѝ.

# 3 933
Не мога да изчета всичко, но съм в шок от нашенци! Изследване на Алфа рисърч - 38% одобряват Путин, 20% нямат мнение...
Само 48% не го одобряват. Че е пълно у нас с ограничени и зомбирани хора е ясно, но чак пък половината...
Според Иван Костов 60% го одобряват, вярвам му, все пак преподавател по политическа икономия(!) и член на БКП от 1988, когато старите членове вече открито критикуват.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 14:59 от Djaky

# 3 934
Големи щуротии се изписаха, но хубавото е, че има част мислещи хора.

Само едно искам да пожелая, да сме живи и здрави след 10, 15, 20 години, тази тема да си стои тук, някои от списващите да са пораснали, други помъдрели и прозрели вече, че това е кулминацията на войната на Англо-саксонския свят на първо място за хегемония /разпад на обединена Европа/, за ресурси /откакто свят светува борбата е за овладяването на ресурсите, можем да се върнем до ...Моисей, ако щете/  и не на последно срещу славянството.

За съжаление водят за момента в тази битка, дано се случи чудо и стане благоприятно развитие.

# 3 935
Чета и един въпрос не ми дава мира: колко от вас биха отишли да се бият срещу агресора, колко от вас биха насърчили мъжете си, синовете си, бащите си да се бият срещу агресора? Защото аман от фейсбук фейк съпричастност и псевдопатриотизъм, празни декларации и думи. Особено психодесните, дето имат около критичния минимум, но са най-кресливи от всички.
Наистина ли критичното мислене е на такъв минимум или някои хора си четат сводката само от РИА Новости?
НАТО няма да изпраща военен персонал в Украйна,поне докато Путин не нападне натовска страна. Колко пъти да се повтори?
Ако агресорът обаче почне да хвърля бомби и по нашите глави с цел да ни денацифицира, какъв избор имаме, освен да се бием за живота си? Не само мъжете при това.
Някои хора през ВСВ са направили своя избор и са станали колаборационисти на Хитлер. Светът с право ги презира.

# 3 936
  • София
Големи щуротии се изписаха, но хубавото е, че има част мислещи хора.

Само едно искам да пожелая, да сме живи и здрави след 10, 15, 20 години, тази тема да си стои тук, някои от списващите да са пораснали, други помъдрели и прозрели вече, че това е кулминацията на войната на Англо-саксонския свят на първо място за хегемония /разпад на обединена Европа/, за ресурси /откакто свят светува борбата е за овладяването на ресурсите, можем да се върнем до ...Мойсей, ако щете/  и не на последно срещу славянството.

За съжаление водят за момента в тази битка, дано се случи чудо и стане благоприятно развитие.
А Путин е невинна марионетка.

# 3 937
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Десетина са по- малко от 10, десетки са над

# 3 938
evhen, подкрепям. И само да припомня още Мадлин Олбрайт, която открито зовеше, че Сибир е твърде голям и трябва да принадлежи на "демократичната общност". Та нищо ново, ламтеж безграничен. Бог да пази България!

# 3 939
  • софия
Не, той е светец, който се жертва за нас.

# 3 940
Точно това очаквам. Ако влязат в ЕС, Украйна ще процъфти и хората ще почнат да живеят по добре отколкото в Русия.
Като нас в БГ ли? Защото в момента, 15 г. след присъединяването, ние сме в невиждана криза - топим се с луда скорост, а хората са значително обеднели, Северна България е в руини и едва имаме една (1) свястна магистрала. Мога още да продължа да изброявам.
Същото ще се случи и с Украйна (но не вярвам да я вземат така експресно, де, това са само провокации на Зеленски).

Тесла, плъзгаш се по повърхността и разсъждаваш пожелателно. Реалностите са съвсем други.

И вчера го писах - за това, че не можем да си оправим кочината не е виновен ЕС. Къде си мислехте, че щяхме да сме без помощта от ЕС? Едва ли на по-различно ниво. Това, че ни управляват някакви крадливи глупаци си е наш вътрешен проблем. То дори и да не си крадлив ако не си особено далновиден пак няма да станат нещата..

# 3 941
Е в Харков украинците отишли вчера на площада и си говорили с руснаците. Потърсили сме....гледаме и нова тв тази сутрин.
Да не бъркаш Харков и Херсон?

# 3 942
  • СИ
Работя с украинци и руснаци, имам няколко такива колеги. Днес водихме дълъг разговор, всички българи сме срещу действията на Путин, а тримата ни украинци казаха, че войната си е направо гражданска-Украинци срещу украинци. Били им раздали оръжие и стреляли наред. Нацисти срещу народа. Едната ми колежка даже плака, защото майка и и брат и са в някакво село и дори там има бойни действия. Беше направо неадекватна и каза, че се боят от своите. Всички слушахме много внимателно наострени срещу Путин, а те твърдяха, че тук новините не ни се представят реално и война в Украйна има от осем години.Дори двама от тях затова са се преместили в България.
Ще ме извинявате, ама и аз работя и с украинци и руснаци и не казват това. Дори самите руснаци не го харесват Путин, ама не могат да го махнат. И в Русия има яко пропаганда и хората от селата си гласуват за него. Младите хора в Русия в големите градове изобщо не го и искат, обаче нямат право на протест. Този пост вони на пропаганда. И ако наистина има гражданска война, то какво правят в момента руските военни в Украйна? Тотален нонсенс.

Това сме го обсъждали много пъти. За русофилите и путлеристите, не е никакъв проблем да обръщат палачинката веднага. И ако вчера са ти обяснявали едно, днес вече да те убеждават в друго, противоположно на вчерашното. И все едно, нищо не е било...! Докато се кълняха, че Путин няма да нападне Украйна, днес ни обясняват, че имало гражданска война. Утре или вдругиден, кой знае какво ще измислят. Те са като папагали, които усилват и препредават пропагандата и представят желаното за действителност.

# 3 943
Ако ни нападнат, ще се воюва. Никой няма да ви пита дали пускате мъжа си. Колкото до воплите за военните - нали това им е избраната професия и затова получават заплати? Слушат заповеди и изпълняват.

# 3 944
Защото е заявила украинската посланичка е истина? Значи и за самолетите, и за загиналите от змийския остров е истина.

Дезинформация тече с пълна сила.
Кадрите от Харков са достатъчни и без вакуумна бомба.
Още малко ще завалят твърдения, че всичко е част от заснемане на филмова продукция.
А как ще обясниш забраната да напускат домовете и комендантския час от петък, 17 ч. Събота и неделя много повече хора можеха да избягат от бойните действия. Отговорът е един и е зловещ.
А защо не дават мирните хора в Донецк, обстрелвани и бомбардирани, и също принудени да бягат? Или те не са хора?
Да, отговорът е един. Водят се активни военни действия. Рискът за живота на тези хора е неизмеримо по-голям извън местата, където могат спешно да се скрият.

Общи условия

Активация на акаунт