Войната в Украйна 1

• 1 798 436
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 110
В момента Зеленски говори по онлайн връзка пред Европейския парламент,, без предарително подготвена реч.. Разплака ме. По Нова Нюз върви.

# 4 111
Записвам се да следя за мнения .
По-лошо нещо от войната надали има на този свят.

# 4 112
В момента Зеленски говори по онлайн връзка пред Европейския парламент,, без предарително подготвена реч.. Разплака ме. По Нова Нюз върви.
Поне минута му ръкопляскат на крака.
Само вчера има 16 убити деца.

# 4 113
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Именно от "страх" нападна Украйна. И НАТО няма никакъв ентусиазъм да го спре. Разчита на гражданска война, традиционно.

Ти знаеш ли какво е гражданска война въобще?

Явно Вивиана има предвид партизанска война

# 4 114
  • Варна
Именно от "страх" нападна Украйна. И НАТО няма никакъв ентусиазъм да го спре. Разчита на гражданска война, традиционно.

Ти знаеш ли какво е гражданска война въобще?
Да и неслучайно ги сравних с Косово. Предвид различните националности и лобита, мира е имагинерно понятие.

# 4 115
  • София
Отговарям си сама на въпроса, не бил Зеленски, Порошенко бил с тези реплики, като накрая казва, че щели да спечелят тази война:
https://www.youtube.com/watch?v=22pP964AXfg
Превод дир:
"Ние ще имаме работа, те не. Ние ще имаме пенсии - те няма да имат. Ще имаме подкрепа за хората – деца и пенсионери – но те няма да имат. Децата ни ще ходят на училища и детски градини, а техните ще седят в подземията. Защото не могат да направят нищо! Само така ще спечелим тази война" - каза Порошенко (23.10.2014 г.)

Кой е започнал първи война?

Никола, за теб ще потърся разследването на Шпигел. Бил е засекретен документ този с обещанието, наскоро влязъл в архива на Великобритания, ако не се лъжа.
И за американските бази /нарочно натовски сложих в скоби/ ще потърся информация, но то си трябва време.

# 4 116
  • София
Следя един руски психолог Яковлев в ютуб и получавам от него съобщения за семинари и т.н.
Вижте какво получих днес по мейл. Слагам го в скрит текст. Олгинци да не четат, няма нужда да реват, че е пропаганда.

Скрит текст:
"На каждые 100 человек в России приходиться 3 военнослужащих. Это означает, что каждый из нас имеет в ближнем круге общения хотя бы одного российского солдата или офицера. И каждый из нас в той или иной мере знает правду, просто не каждый готов в нее поверить.
И правда в том, что нам врут!
Нам врут про готовность к санкциям - доллар уже 135 в Тинькофф
Нам врут про трусость Европы - небо для России закрыто надолго
Нам врут про спецоперацию - когда горят наши танки это уже война
Теперь нас готовят к применению ядерного оружия. Путин приказал привести все в полную боевую готовность.
Вы готовы к этому? Вы готовы к тому, что с неба будут падать американские ядерные ракеты? Или вы думаете мир Путину это простит?
Так может пора убрать умалишенного старика который решил сыграть “дембельский акорд” на наших жизнях?
Украина не остановит Путина, не остановят его и санкции вместе с США и ЕС. Только мы в силах это сделать!
Хватит бояться! Выходите на площади! Остановим его вместе!"

# 4 117
  • софия
Поне минута му ръкопляскат на крака.
Само вчера има 16 убити деца.
И тук може да се следи и върне отначало.

# 4 118
  • СИ
Цитат
Няма нито ангажимент, нито обещание на НАТО. Такива не са давани никога. Повтарям, никога. Можеш много лесно да ме обориш като публикуваш документа, от когато и да е, подписан от НАТО и Горбачов или Елцин или Путин, в който е записано че НАТО няма да се разширява на изток.
Това го разбрахме, но колко на изток трябва да стигне и защо!

Просто е. Защото така искат хората в съответните държави. Хората искат да принадлежат към съюзи които са в цивилизацията. Кой освен заблудени русофили иска да има нещо общо с Русия? Но както сме го коментирали много пъти, дори и русофилите не искат да ходят в Русия. И това е много показателно.

# 4 119
Цитат
Ако сериозно смяташ, че единствената цел на НАТО е описаното, значи си много наивен.

А какво му е другата конспиративна цел, с удоволствие ще я чуя. И ще ми е много интересно.

Няма абсолютно нищо конспиративно, просто човек трябва да си събере две и две. Знаеш, че са основали организацията като защитна такава срещу СССР. И аз съм абсолютно ЗА държави като България примерно да са в НАТО, защото иначе съвсем никакъв шанс нямаме. Но нали не мислиш, че САЩ ще приема такива членове без да имат някаква изгода от цялата работа Simple Smile организацията се ползва за проводник на американските интереси на много места, и, аз съм съгласна, че Русия да наслага някъде си ракети,  НАТО другаде, сигурно няма се стрелят и да започнат трета световна.

Русия във военната доктрина на Щатите и на въпросната мирна защитна организация се гледа като вражеска. Това не е тайна и не е лъжа. Китай не се гледа като вражеска държава примерно. Когато НАТО се разширява, без да нападат Русия, те я притискат. Имат все по-голямо влияние, което им позволява да контролират Русия. Аз разбирам конфликта като противопоставяне на това влияние. И тук трябва да смяташ икономическите интереси, не само да се съсредоточаващ върху ракетите и кой ги има и къде са.

Ох, това мислене за НАТО е точно като пропагандата на Путин, но по интелигентно представено. Как точно НАТО притиска Русия като се разширява. Питам чисто оперативно как. Защото това е военна организация и точно мисленето трябва да е фокусирано върху ракетите. А не върху някакви задулисни конспиративни икономически интереси. Да кажем че ги има САЩ, и те са срещу Русия. Какво пречи на САЩ да заплашат Русия с военна сила, с копчето или с каквото и да е, прокарвайки интереси, без Украйна. Къде е Украйна в цялата картина. Да кажем че Украйна има някакви интереси които може да постигне със военни заплахи, къде е НАТО. Ми и без НАТО могат да заплашват Русия. И с НАТО могат да заплашват Русия. Разликата е, че ако Украйна нападне Русия ще има война Русия - Украйна, ако обаче Русия нападне Украйна, ще има война Русия - НАТО, защото ще е нападната членка на НАТО. И какво се получава, Путин не може да превземе Украйна ако е в НАТО, може ако не е в НАТО. Къде е заплахата за Русия от влизането на Украйна в НАТО. Защото нали имало заплаха за Русия НАТО да се разшири на изток. Аз виждам единствено заплаха Путин да не може да превземе Украйна, ако тя беше влезла в НАТО. Това е заплахата от разширяването на НАТО. Което какво означава, че Украйна трябва да е наказана да няма право да членува в НАТО и ефективната и защита срещу нападение да е осигурена без големи разходи, за да може да си развива икономиката, защото Путин не иска така.

# 4 120
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ето кой още подкрепя Украйна
Скрит текст:

# 4 121
В руски информационни източници излезе, че Дуда също е заявил, че Полша няма да дава самолети на Украйна.

В Грузия са спряли самолет с 80 доброволци за Украйна, което пък е накарало Зеленски да отзове посланика там.

# 4 122
  • пустинята Гоби
Стивън Кинг си подкрепя държавата, дреме му за Украйна.

# 4 123
  • софия
`Що? Ако не я подкрепи ще го самоубият ли?
Grinning Grinning Grinning
Едва ли ще те изненадам. Извън Русия, в демократичните държави, всеки има право да изрязи свободно позицията си. И това, че всички пишем тук е едно малко доказателство.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 14:17 от zvаnchе

# 4 124
Аз нищо не разбирам от война ,освен че неискам да има такава .
Но ме мъчи един въпрос.
Как помощите от ЕС ,оръжия и провизии достигат до градовете които са обсадени.
Нали там са нужни най много ? А при една обсада как биха били доставени ?

Общи условия

Активация на акаунт