Войната в Украйна 1

• 1 798 642
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 260
Под предлог, че пречи на "високоточните" им оръжия да целят точните военни обекти. Надявам се, че след като разрушат кулата, мерникът им ще се подобри и ще престанат да гърмят по жилищните блокове в цяла Украйна.

Ще те замоля повече да не намесваш името в твоите дезинформации и фейкове!!!

PURE никога не е писала нищо за Донецк, виж ми хронологията!
Ако греша, моля за извинение. Що се отнася до другото, сигурната информация в тази война по принцип е кът.

# 4 261
ElizaFB, опитват се да се държат "мъжки" тез момчета, но са жалки!

След това, което се случващ в Киев, мисля че бомби ще паднат и на Червения площад.

# 4 262
  • СИ

Страхотен анализ. Той не е на Дърева, а е преведен от материал на Пол Кристи, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС). Уточнявам го, за да не каже някой, че е измишльотина, само защото не му пасва на изградените представи.

Дрън, дрън, дрън...! Дрън, дрън, дрън...! Някой си Пол Кристи, представен като високопоставен служител на АНС. И понеже си няма друга работа, като високопоставен служител на АНС той се заприказвал в Бремен, Германия пред някакъв Европейски икономически вестник. Не успях да го намеря този вестник... Как е стигнала беседата до руски информационен сайт, можем само да гадаем...! И въобще... Не е за разправяне.
Предполагам, че сега като изрежат всички руски "информационни" сайтове, такива безценни разкрития рязко ще намалеят.

# 4 263
  • София

Лошото е, че тая клика начело с Путин направо не виждам вече как ще се махне (по сравнително мирен път). От онези дни четох в една платформа коментари на руснаци от протестите...там е брутално. То е ясно, че е брутално, но реално на повечето хора в западния свят надеждите им са, че обикновените граждани ще свалят управлението. Но западняците са израснали в съвсем друга реалност и не могат да си представят какво е да ти промиват мозъка и да те тъпчат поколения наред докато не започнеш да приемаш всичко пасивно или настроен срещу света навън. И дори да решиш да излезеш на протест, така да те смачкат, че втори път не просто да не си помислиш да протестираш, а дори физически да не можеш да го направиш.

П.С. Този анализ на Дърева всичките ми познати - дърти комуняги, го пускат от вчера във фейса. А той... е отпреди 8 години.

# 4 264

Да ви кажа моят извод е, че в крайна сметка човек сам си се спасява и ако няма на кого да разчита извън конфликта, дупе да му е яко, ако ще и майка на петнайсет деца да е. Впечатлена съм от поляците. Нямах никакви кой знае какви лични размисли по тях като нация, защото познавам само една единствена. Но за мен са вече голям народ.

Поляците са страхотни, да. Поеха основната част на бежанската вълна и са започнали подготовка в очакването й (в случай че се случи) седмици преди началото на войната, за да бъдат в готовност. Но те са много близки с украинците по отношение на история, традиции, религия (западните украинци са католици като тях). Не знам какви претенции има Путин, но западните части на Украйна (Лвов, Ивано-Франковская област, тн ) са били част от Полско-Литовското Княжество в продължение на столетия и имат много повече общо с поляците, отколкото с руснаците.

A и друг е въпросът, че всеки поляк е свръх чувствителен на тема окупация на суверенна дръжава и реагира направо алергично на подобни действия. Президентът на Полша дори дойде лично на крака при Шолц в Берлин да го убеждава да извадят Русия от swift системата като германците се бяха опънали.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 17:46 от Анонимен

# 4 265
  • София
Имам позната в Полша, близо до границата с Беларус. Та преди 1-2 месеца покрай нея минаваха вече конвои на НАТО, но като цяло е спокойно. Обаче днес ми каза, че в магазините не са останали никакви консерви, онзи ден били свършили всички хавлиени кърпи в Пепко - хората пазаруват провизии за бежанците. Евала, просто!

И аз бях много впечатлена от действията на полските политици като цяло. И, като изключим Унгария, като цяло на действията на славянските страни от Централна Европа. Личи си отдалече споменът им за СССР. За разлика от при нас - днес ми се наложи да трия в една група, под публикация с адрес къде събират помощи, такива долни мнения, че не е за разказване.

Teta75, и кое са глупостите? Отвори една карта и съвсем ясно се вижда къде е НАТО. Както и другото, потвърдено и с анализи на водещи експерти.

# 4 266
  • софия
Не знам дали се е споменало, но е започнала кампания в оценките на ресторанти в Москва в гугъл да се слага информация за войната в Украйна и снимки. И наистина, който и ресторант да отворите, последните оценки са единствено с призиви, информация  и снимки. Много хора от Западна Европа с приятели и роднини в Русия твърдят, че повечето вярват на пропагандата (то тук вярват на руската пропаганда, пък камо ли там) и смятат, че в Украйна всичко е спокойно. Та затова хората са намерили този начин да покажат събитията.
Трябва да си много заблуден, че когато не можеш да си ползваш картата, няма пари в банкоматите, няма международни трансакции, курсът на рублата е замечетелен, полетите са със силно изкривен курс и още милион затруднени битовизми, всичко в Украйна е спокойно и имаме само леко падане на сигнала на Говорить Москва.

# 4 267
  • Варна
Скрит текст:
Имам позната в Полша, близо до границата с Беларус. Та преди 1-2 месеца покрай нея минаваха вече конвои на НАТО, но като цяло е спокойно. Обаче днес ми каза, че в магазините не са останали никакви консерви, онзи ден били свършили всички хавлиени кърпи в Пепко - хората пазаруват провизии за бежанците. Евала, просто!

И аз бях много впечатлена от действията на полските политици като цяло. И, като изключим Унгария, като цяло на действията на славянските страни от Централна Европа. Личи си отдалече споменът им за СССР.
За разлика от при нас - днес ми се наложи да трия в една група, под публикация с адрес къде събират помощи, такива долни мнения, че не е за разказване.
A ти откъде знаеш, че и в техните групи няма изтрити долни мнения?
Не го разбирам това, защо все трябва да се изкарваме по-долни от другите..

# 4 268
  • София

Трябва да си много заблуден, че когато не можеш да си ползваш картата, няма пари в банкоматите, няма международни трансакции, курсът на рублата е замечетелен, полетите са със силно изкривен курс и още милион затруднени битовизми, всичко в Украйна е спокойно и имаме само леко падане на сигнала на Говорить Москва.

За съжаление си има заблудени. По-скоро настроени към това, че те са жертви, Путин е борец за свобода, останалият свят е лош и ги мачка.

Хексе, не твърдя, че няма и там идиоти, нито пък, че тук няма хора с главно Х, напротив - много голяма част около мен са такива. Но не ми пречи да се възхищавам на поляците (от които, честно казано, по принцип съм доста разочарована покрай някои закони, които си бяха прокарали, та затова ме впечатлиха повече отколкото очаквах).

А иначе примерът ми с групата беше, защото е публикуван просто един адрес за събиране на помощи, без никаква друга пропаганда, а отдолу от 23 коментара нямаше нито един, който да не плюе събирането на помощи. И то, не, защото са за украинци, а защото не са за българи...

# 4 269
Гледах стари интервюта с него и си мисля, че изобщо не му е това целта. Тази в момента е някаква малка стъпка към преразпределяне на влияние и изкарване на страната му на равна нога с останалите, че и повече. Направи ми впечатление, че е доста интелигентен. Това даже ме уплаши повече, защото смятам че подценяването и налагането на точно тези мерки ще постигнат точно обратен ефект. Даже си мисля, че останалите съзнават как ще го разярят и нарочно натискат баш там.

# 4 270
# 4 271
Дружеството „Северен поток 2“ разпуска персонала си, Виза и Мастъркард изключват руски банки, Даймлер, Фолксваген и Волво замразяват бизнеса си с Русия: все повече западни компании реагират на руската инвазия в Украйна.

https://www.dw.com/bg/%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D1%81%D0%B2%D0%B0 … tmjAgBDHB-dDxUoeo
Злите езици говорят, че портиера на Московската фондова борса погледнал през шпионката и видял, че отпред чака някакъв дзвер дето яде милиарди и сега го е шубе да отвори. Дзверът изглеждал много гладен.

# 4 272
Вчера попаднах на тази статия /анализ/ - дългичка е, но е много интересна поне за мен. Има доста логика, а и Велислава Дърева е доста уважаван /от мен/ журналист, още от годините на старата "промяна". В края на статията има линкове към 1-ва, 3-та и май 4-та част, но не могат да се отворят, не знам защо. Но и тази част е достатъчна за определени размисли към днешна дата.

https://pogled.info/avtorski/Velislava-Dareva/patevoditel-na-sve … Is9eVBUzJcS-Ot0z4

Страхотен анализ. Той не е на Дърева, а е преведен от материал на Пол Кристи, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС). Уточнявам го, за да не каже някой, че е измишльотина, само защото не му пасва на изградените представи.

Въобще не намирам такъм институт към Колумбийския университет:

https://www.columbia.edu/content/list-centers-and-institutes

Нито човек с такова име сред персонала:

https://directory.columbia.edu/people/

Нито такъв вестник... Бременски европейски икономически новини. Източникът засега е руски сайт само. После питате какво е хибридна война. Дайте нормален източник - ако има! Или статията е написана от някой Павел, любител на Агата Кристи.

# 4 273

След това, което се случващ в Киев, мисля че бомби ще паднат и на Червения площад.

Не би било учудващо. Само че едва ли ще са от Украйна.
Току що например слушам по Настоящее время, че ударите в Донецк били от руската авиация. И да ви кажа, по-правдоподобно ми е, отколкото версията на руснаците.

Кулата още не е срутена въпреки удара, има повредено захранване на ретранслатор, но ще пуснат резервно.

Една майка заплашва, че ще се съберат украинските майки и ще отидат на Червения площад.

Показаха някакво видео с Лукашенко, на което той обвинява Украйна в осуетено на косъм ( с помощта на руснаците) нападение към Беларус. При това сочи по една карта, на която Украйна е разделена на 4.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 18:22 от Анонимен

# 4 274
Гледах едно клипче на Цанов Напред и Нагоре,казва се Започва ли 3та световна и там казва,че НАТО има над 750 военни бази по целия свят,Русия-12, това вярно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт