Войната в Украйна 1

• 1 798 268
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 455
  • Там,където се събуждам щастлива.
Прочетох доста мнения тук, в които се натъртва на гаднярите Англо-саксонци/ западняци и се чудя пишещите защо не живеят в Русия. Като бяхме под руския ботуш и имахме избор от Лада или Москвич след години чакане със списък, почивка в почивна станция на нашето Черноморие и два вида цветни телевизора , пак с  връзки или списък. Дойдоха мръсниците да ни завладеят и изведнъж о, чудо...можем да отидем на екскурзия, където си пожелаем. Та тия дето са срещу гаднярите карате ли нещо по-различно от Москвич и имате ли телевизор със Западна марка? Аааа, те трябвало да си пласират нещата, Та затова плачете по миналото.
Виж, хора на по 70 години с някакви сантименти по руското изкуство да милеят за онова време, някак си се преглъща, въпреки че са имали опропастени години благодарение и на братушките. Ама това млади хора да го мислят??

В много нидерландски предавания в момента има млади руснаци, които разказват неща за живота си там (и тук). Да, те са против Путин. И добавят, че не смеят нищо да кажат на родителите си, защото те са про. Гласували и пак ще гласуват за него. И с нищо не могат да ги убедят да видят истината. Дори сега, когато Путин защитавал Русия.

Имам един клас с много момчета, които са винаги доста реещи се в небесата. И исках да започна първия ни урок след ваканцията за свободното време. На което ми казаха:” ставаме свидетели на това, а Вие искате да говорим за ваканция.” Много се изненадах. Беше един учебен час по човещина, защото това са деца, които не са обременени нито от Русия, нито от англо-саксонците / ЕС. Беше най-ценният ми урок от цялата ми кариера с хиляди часове и ученици.

# 4 456
Аз мисля, че Путин, за да предприеме, каквото предприе, е решил, че може да си понесе последствията, каквито и да са те. Истината е, че в момента той, нямайки никакъв полезен ход, няма да даде задна в никой случай. И тогава тежко и горко не на всички, но на няколко по-близки, малки и жалки държавици, каквато е и нашата - да. Затова трябваше да мънкаме, да хъкаме, ако не друго, поне време да спечелим малко, но да запазим, доколкото е възможно неутралитет. Ето това е в интерес на България и на гражданите. Но, който си отвори устата, Киро го "изчегъртва". Дрънчи ми на кухо там...

# 4 457
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Едно момче говори за близките си в Украйна

# 4 458
Да искаш от най-малките и най-бедните в ЕС да изнасят евентуална война на Изток си е жив цинизъм от страна на големите в НАТО. А да си без армия и оборудване, с постоянно намаляващо население, да напираш да пращаш мъже на фронта е чиста глупост.
Не става въпрос за НАТО или Русия, става въпрос за реалността.

В коя реалност някой изпраща войници на война в Русия???

# 4 459
Гледам руски филм "Небе", за сваления от турските сили самолет. Въобще тази военна техника по филмите рисуват ли я,  тези рекламни по същност хвалби на които  представят нови оръжия какво са? Че наличните по снимки от сегашната "операция" са от поне 50 години и не това е армията на Русия, подменена ли е?

Украинците плащат сега за продукцията на военни промишлени комплекси, руснаците почват да плащат за икономически  творения, другите не се знае кога почват ,но не са изключени от купона.
 Ясно, че няма да спрат производство на оръжие.
 Ясно, че ще е насочено срещу някого.
 Не мие  ясно защо се тревожа, треперя  и толкова се впрягам емоционално, сякаш искам да спася света.

Навсякъде страдат хора , разкошни , силни и  смели, точни, не са само някакви , да не казвам, сещате се.
То и първобитният човек вероятно първо е  хванал оръжие ,камък, да убие. Но за да яде.
 Толкова ли са гладни днес, та няма спиране.
 Трилиони заради ковид потрошиха да спасяват света, за да го разрушат пак за трилиони поо друг начин.

Путин бил в бункер някъде из Сибир, вероятно партенка. Но ще бъде...ние няма да бъдем, простите ,умните, творците и използвачите , всичката паплач на света ще е навън.
 Поне приличаше на човек преди. Сега и с генералите си стои  в двата края на дългата маса.

# 4 460
Трябва ли ни, според вас, противоракетен щит? На България имам предвид?
Днес се разбра, че в страните на север, които са близо до конфликта са инсталирани противоядрени щитове в случай на евентуална атака.
България, според тези, които смятаха, че трябва да се снишим - не го направи и само дразни Путин, а според тези които смятат, че трябва да заявим твърди натовски позиции, не го направи достатъчно категорично. Та си стоим някак така разкрачени. Това не ни ли прави най-уязвими? Добре, че сме една идея по на юг, но дали е достатъчно?
Този в Румъния покрива и нас.

# 4 461
  • София
Швейцария ги удари най- лошо, като блокира сметките на стотици руснаци и фирми

Ами ние, ако имат сметки тук, също да ги блокираме, но до там. Тази война не е на България, както няма да е и на Швейцария, сигурна съм.

Съвсем между другото, в Украйна швейцарци няма.
Има обаче над 300 000 българи. Може и до половин милион да стигат.

# 4 462
Но, който си отвори устата, Киро го "изчегъртва". Дрънчи ми на кухо там...
Киро е пътник. Но ние сме в тоя влак.

# 4 463
Единственото което могат да направят западните държави е да дадат противотанкови оръжия и стингъри за да могат украинците да нанасят максимални щети на агресора. Другото е да го душат с икономически санкции. И тези неща ги правят в момента, но отнема време за да се усети ефекта.

Той и Хитлер е душал ленинградчани ама не му стигнало времето да ги удуши.

# 4 464
Аз мисля, че Путин, за да предприеме, каквото предприе, е решил, че може да си понесе последствията, каквито и да са те. Истината е, че в момента той, нямайки никакъв полезен ход, няма да даде задна в никой случай. И тогава тежко и горко не на всички, но на няколко по-близки, малки и жалки държавици, каквато е и нашата - да. Затова трябваше да мънкаме, да хъкаме, ако не друго, поне време да спечелим малко, но да запазим, доколкото е възможно неутралитет. Ето това е в интерес на България и на гражданите. Но, който си отвори устата, Киро го "изчегъртва". Дрънчи ми на кухо там...

Нали знаеш какво става с този, който опитва да седи на два стола? Човек прави избор и след като го направи си носи последствията. Е, ние вече сме избрали, сега според теб какво печелим с прозрачни гърчения? Само олекваме пред своите и съвсем губим уважението на Русия. Или според теб като целуваш нечий задник печелиш уважение?

Единственото което могат да направят западните държави е да дадат противотанкови оръжия и стингъри за да могат украинците да нанасят максимални щети на агресора. Другото е да го душат с икономически санкции. И тези неща ги правят в момента, но отнема време за да се усети ефекта.

ОК, чакаш, чакаш, пък вметнеш някоя мъдра мисъл. Обаче каква е алтернативата?
- Западът да похвали Путин и да се направи, че нищо не е станало?

Иначе не те знам руски трол ли си или от партията на Копейкин, но добре се справяш с всяването на смут, само дето не предлагаш алтернативи.

# 4 465
Аз също съм ,,за" да бяхме обявили неутралитет колкото се може по-дълго.
Но днес се замислих за нещо. Дали ако не бяхме в ЕС и НАТО сега нямаше да ни последва съдбата на Беларус? Даже ми се струва, че мазалото щеше да е още по-гигандско, имайки предвид местоположението ни (между две страни членки - Гърция и Румъния). Мисля си, че в този сценарий не би имало и капка вероятност да отървем кожата, а сега май има.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 22:44 от 4everYoung

# 4 466
# 4 467
  • София
А с кого да се сравним, с Германия и Франция ли?
Няма по-бедни от нас в ЕС, нито с по-малки възможности във военно отношение.

Не знам защо е тази атака срещу България. Най-вече е от соц. носталгиците, които си мислят, че сме имали такава при Тато, ама .. e била от 20 годишни деца - пушечно месо.
Сега имаме професионална войска, която е по-добра от Унгария, Латвия, Естония, Литва, Чехия, Сърбия, Норвегия,Белгия, Холандия, Португалия, Словения, Хърватия, Ирландия, Шотландия, Исландия
Но, който си отвори устата, Киро го "изчегъртва". Дрънчи ми на кухо там...
Киро е пътник. Но ние сме в тоя влак.
Тъй ли? Тъкмо започна да ми допада донякъде.
И кой ще го сменя? Корнела? Възрожденеца?

Дойде ли възрожденеца се сливам с украинската бежанска вълна към Германия. Ако той дойде, то вече няма смисъл да се борим за тази държава и горния ми коментар се неутрализира, че може да имаме някакво его Grinning

# 4 468
Аз също съм ,,за" да бяхме обявили неутралитет колкото се може по-дълго.
Но днес се замислих за нещо. Дали ако не бяхме в ЕС и НАТО сега нямаше да ни последва съдбата на Беларус? Даже ми се струва, че мазалото щеше да е още по-гигандско, имайки предвид местоположението ни (между две страни членки - Гърция и Румъния). Мисля си, че в този сценарий не би имало и капка вероятност да отървем кожата, а сега ми се струва, че има.
Ето едно умно разсъждение. По-добре късно, отколкото никога. Но за някои хора такова просветление е мираж.

# 4 469
  • СИ

И Путин по примера на Хитлер се мъчи да души украинците. Да видим, колко време ще му трябва...!

Общи условия

Активация на акаунт