Войната в Украйна 1

• 1 798 069
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 620
Цялата неяснота за мен е как има хора, които подкрепят някой, който казва: "Или ще ме оставите да си правя каквото си искам, или ще затрия вас и децата ви с атомни бомби". Това ли искате за себе си, не ви ли е страх за децата ви?
Бианка, осъждаме войната разбира се, но въпросът Птин какво цели, се опитват хората да предвидят какви ще са последствията. Наивно, защото ние сме обикновени хора четвщи и коментиращи. Аз лично чисто субективно от своя гледна точка, бих искала той да бъде спрян, да си понесат санкциите, за да не се разраства войната.
Екстремният ляв либерализъм е ЛЯВ. И вероятно е част от хибридната война на Кремъл за вътрешно отслабване на Запада. До голяма степен успя, но не достатъчно.

# 4 621
Тотални масирани бомбардировки в момента над цялата държава Украйна .....

# 4 622
Цялата неяснота за мен е как има хора, които подкрепят някой, който казва: "Или ще ме оставите да си правя каквото си искам, или ще затрия вас и децата ви с атомни бомби". Това ли искате за себе си, не ви ли е страх за децата ви?

А бомба искаме ли?

# 4 623
Тотални масирани бомбардировки в момента над цялата държава Украйна .....
Тотална денацификация. Нет человек, нет проблем.

# 4 624
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да не говорим как създадоха тази държава Македония, за да всяват смут и раздори на Балканския полуостров.
Мога само да кажа- горките македонци, до там ги докараха, че да вярват и да се борят за измислената им история и език, които създадоха с наша помощ и им вмениха,
а ние като долни предатели се отказахме от тях,
а сега имаме претенции, че ни третирали зле

Подлудихме ги тия хора

Не ми обяснявайте за освободителите от изток, защото носят само смърт и само зло.
Поне от моя личен житейски опит и опита на още две поколения хора

А е добре да се учим от историята си

А Югославия....кой създаде ?

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 08:27 от Роузи

# 4 625

А бомба искаме ли?
А украинците искат ли? Но не слагат оръжие. С  насилник, изнудвач и терорист не се преговаря. Да пуска. И той има деца.

# 4 626
резултат от намесата на голямата руска душа в Украйна ....

# 4 627
Швейцария е толкова гъчкана с олигарси, които си отглежда и те нея. Аз живея до Лугано и отлично помня затворените улици преди няколко години, понеже се раждаше детето на Путин и Кабаева в една клиника край града. Вижте къде дойдоха да си го родят. Определено се изненадах, че се решиха да блокират сметките. Трудно ми е да преценя какви са швейцарските подбуди... Освен да има друго лоби на олигарси, които вече плетат мрежа около Путин и искат час по-скоро да го дискредитират. Не знам, чудя се. Това са алчни и продажни хора. Ами че като не им е угоден Шефа сега на бизнеса, изведнъж да спрат да бъдат алчни и продажни ли?
Мисля че играта е доста по заплетена и апетита е с различни подбуди от очевидните в момента. Те си плетат кошницата, а ние се вълнуваме от цирка в който общо взето сме пушечно месо( приемливи жертви)
И аз съм в шах от случилото се от последните две години. Да не затъвам в конспирацията и фантастиката , но мисля че всичко е свързано, и  пандемия, и и войната в момента, а преди това и   ходовете на Тръмп и Китай.......

# 4 628
Първият президент на Словения Милан Кучан смята, че международните оръжейни доставки за Украйна ще доведат до увеличаване на броя на жертвите, предаде ТАСС.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 08:45 от pinko

# 4 629
Аз приемам  Вашето мнение, защото приемам всички гледни точки. Така може да се стигне до истината, а може да промени моето мнение. Но не приемам начина по който се налага. Едностранно, без право на различно мислене, а ако може и да не се мъчим да разсъждаваме. Само трябва да се съгласяваме.
И не приемам войната. Нито тази, нито която и да е друга. Щом се е стигнало дотук, значи нещо в комуникацията и дипломацията куца. Обществото ни е напреднало само технически. Останалото е ниво първобитен строй. Всеки иска да вземе парченцето на съседа.
Днес Русия напада, утре ще е някой друг. Мислите ли, че това някога ще спре? Аз не.

# 4 630
Аз в момента се опитвам да разсъждавам в посока, как се стигна до енергийната криза зимата. Защото от тогава се заговори за напрежението в Украйна. Някой да припомни събитията. Това, което аз хванах - русия искаше да вдига цени по дългосрочни вече сключени договори. Това започва около споразумението за зелена енергия. Германия започна да ги лае. Започнахме да внасяме втечнен газ от Сащ. Путин заявява върнете нато граници. Така излиза, путин е започнал световна война със сащ, натиска Европа и си мисли, че заради бизнеса ще застанем с него и ще ни изнудва с петрол и газ. Така излизат нещата в моите очи.

# 4 631
  • София
Cognitive, Украйна е толкова “независима”, колкото и България.  Виктория Нюланд дали е поканена или се е самопоканила, никой със сигурност не знае. Факт е, че раздаваше курабийки на площада,  при нацитата.
На Нато и Сащ не им трябва покана, те обикновено се самопоканват.

Конфликтът на пръв поглед  е по оста разширяване на НАТО, въпреки че той е много по отдавна и по-всеобхватен. И да, въоръжаваха Украйна.

НАТО не иска война и иска по дипломатичен път спиране на войната. Хм, не знаех, че дипломатичният път се изразява със санкции (Русия е в постоянни санкции, още преди военната операция в Украйна) и с доставка на самолети, оръжие и военна техника.

Говорех за втората война в Ирак от 2003 г, при която твърденията на САЩ и ЮК за едни лаборатории и оръжия на Садам, които така и не намериха. Не се съобразиха с международното право,  теглиха една на ООН и удариха. Светът не осъди своеволието, щото те се извиниха и казаха, че повече няма да правят така…..

Бианка, кой стои на страната на убиец? Ако се абстрахирате от крайната си позиция, ще видиш, че нещата не само черни или само бели. И е грозно,
и лицемерно как реагира светът след военни действия на едната военна сила САЩ и другата - Русия.
Двойният стандарт, налагането на цензура, и дискриминацията са неприемливи за мен. Това не е демокрация.

# 4 632

Големият проблем.на Путин е, че.и.друг има същата възможност. И това е така от десетилетия. И да скрие семейството си в бункер, това са деца, ще станат млади хора, ще прекарат живота си  в бункера, и то ако другият голям не го намери и смаже отгоре и него. Трябва да е тотално луд, за са поиска това за децата си. Може и да е. Но какъвто и да е, не може да бъде оставен да си прави, каквато си иска.
Нали всички твърдят че бил луд и психопат, пък  не им се вярва. Когнитивен дисонанс..
Скрит текст:

Били една от основните мишени. И... в Молдова имало секретна американска лаборатория.
Ама къде ги целят тия биолаборатории из жилищните квартали и административните центрове?
Според руснаците самите украинци си ги целят за да обвинят Русия...
То според руснаците война няма. Има разходка с танкове.на гости у съседа и фойерверки на партито.
Кой изобщо вече.вярва на руснаците, освен верните им.васали...
На никой не вярвам. Дезинформацията тече и от двете страни.
Не, има вероятност да не е луд, а просто много заблуден в информацията си и сега много сериозно ядосан от това,  че.се проваля. И затова размахва ядрената палка. Да видим дали ще я използва.
Но ако разчита на парализира света от страх, както е парализирал антуража си и руснаците, мисля, что опять просчитался.

# 4 633
Стига с тоя Ирак! Никой не е сложил нимб на САЩ.

Според коментари, едно кило салам в Москва струва 1600 рубри, а 1 банан - 70 рубли.. това вчера. Да видим днес.

Не може да живееш изолиран като Путин и да си нормален или да имаш правилна преценка. Пълно куко е, като всички диктатори.

# 4 634
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това с биолабораториите е фантазия някаква

Иначе БААС са социалисти в близки отношения със СССР
От там започва всичко пак, за Ирак, Сирия и т.н

Да бъдем честни, тези соц. движения са реакция срещу колониализма,
но САЩ не е имала колонии

Ако е виновен някой за заложен конфликт обикновено са или Великобритания, или Франция или Белгия...

Колко години по- късно берем плодове от тези неща
Представя си колко ще им трябват на хората от Русия, след падането на режима на Путин, да се излекуват

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 08:47 от Роузи

Общи условия

Активация на акаунт