Дългото чакане след трансфер-тема 97

• 51 057
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Честно казано съм сравнително нова в това ,,начинание”, това ми е първо Икси/Имси, имам и 1 инсеминация само преди това, но на доста места съм чела, че по-скоро 2-то ембрионче би помогнало за имплантацията, отколкото да навреди. А за шанса какво да ви кажа, мисля, че ако трябва да се случи и 1% да е шанса пак ще стане. Желая ви успех и задължително ще пиша какъв е резултата на 9-ти, макар, че на 7-ми имам хориомон и по-скоро на 11-ти бих била по-полезна с информация.
Здравей Miracle11,може ли да те помоля да споделиш как ти е назначен Хориомона(в каква доза и на кои дни от трансфера?),искам само да знам има ли разлика между клиниките?
Желая ти успех и да те окуража,че аз след подобни на твоите усещания забременях с дъщеря си Smiley

# 181
Здравейте, как е най-правилно да се смята развитието след пункция. За първи ден кой се смята деня на заполождането или следващият?

Предполагам ден едно е деня на пункцията?

# 182
Денят на пункцията не се брои. Тогава извършват оплождането. На следващия ден виждат дали се е активирало и реално вече започва развитието /деленето/.

# 183

Момичета,повтарям молбата си.Моля някоя от вас,която има изписан ЧХГ препарат (Хориомон,Прегнил) при трансфер да сподели дозата и на кои дни спрямо трансфера са ви го изписали.Благодаря!

# 184

Момичета,повтарям молбата си.Моля някоя от вас,която има изписан ЧХГ препарат (Хориомон,Прегнил) при трансфер да сподели дозата и на кои дни спрямо трансфера са ви го изписали.Благодаря!
Здравей, на мен ми изписват при ЗЕТ Овитрел 250mcg, което е еквивалентно на 6500IU. Слагам го в деня на трансфера или на следващия ден и след това след 7 дни пак. Т.е. общо 2 инжекции за целия период до теста. Ако е положителен теста, не знам дали се прилага пак, понеже не съм имала +.

# 185

Здравей, на мен ми изписват при ЗЕТ Овитрел 250mcg, което е еквивалентно на 6500IU. Слагам го в деня на трансфера или на следващия ден и след това след 7 дни пак. Т.е. общо 2 инжекции за целия период до теста. Ако е положителен теста, не знам дали се прилага пак, понеже не съм имала +.

Благодаря за отговора Archi_S,но все пак ще помоля някое момиче,което е на обикновен ЧХГ препарат Хориомон или Прегнил да се включи,за да не преизчислявам единиците,че съвсем ще стане сложно.На мен ми е предписан по 1500IU през 3 дена и се учудих дали не е малка дозата(първа доза ден преди трансфера).
Просто искам да знам как е предписан при другите момичета за лично успокоение Joy.

# 186
Първият ми опит успешен и две годишен не са ми предписвали ЧХГ. Поставиха ми след като имах кървене след + тест. Поне при моят аг не е практика. Сега две години по-късно правим втори опит, утре ми е пункцията. Не знам дали си е променила практиката.

# 187
Здравейте, първата инжекция хориомон 5000 IU ми беше поставена в деня на трансвера 23.02. След това 27.02, 03.03, и 07.03 тоест през 4 дни.

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 14:33 от Miracle11

# 188
Момичета, а как след поставяне на чхг препарат се разчитат кръвните изследвания за бременност? Не дават ли завишени резултати?

# 189
Нямам никаква представа, на 09.03 ми е теста и вероятно няма изобщо да мога да си разчета резултата, ще разбера на 11-ти когато го повторя. Не си правя и тест от аптеката, тъй като вероятността да е фалшиво положителен е много голяма. От 23.02 до 11.03 това чакане е ужасно…

# 190
Доколкото съм чела отклонението е минимално. До сега не съм била на ЧХГ след трансфер, но се чудя в какви случаи го изписват? Имам бременност завършила в 7г.с с мисед, а ЧХГ-то тръгна ниско от самото начало след + тест и се чудя ако следващия път съм на ЧХГ би ли помогнало някак...
Момичета, а как след поставяне на чхг препарат се разчитат кръвните изследвания за бременност? Не дават ли завишени резултати?

# 191
Здравейте, първата инжекция хориомон 5000 IU ми беше поставена в деня на трансвера 23.02. След това 27.03, 03.03, и 07.03 тоест през 4 дни.
Miracle11,много благодаря за отговора.Точно това исках да знам 1500 или 5000 IU прилагат повечето клиники.При мен е през 3 дена,но пак е много по-малка дозата и това ме учуди.
На тези момичета,които питаха защо на тях не е изписан.Ами защото не всяка от вас има нужда,аз съм с повтарящи се имплантационни неуспехи,повишен имунен отговор на матката към ембрионите и завишени NK клетки в матката.Предполага се,че ЧХГ препарата ще модулира имунния  отговор на матката към ембрионите и ще подпомогне имплантацията.А на въпроса за ЧХГ теста,поне 5 дни след последна инжекция(но е важен и резултатът),защото инжекциите не вдигат много,с около 10ина единици.

# 192
Ами както споменах при мен беше заради кървене. Не помня дали един или два пъти ми поставяха. Комбинирано беше с прогестерон вагинално, орално и инжекции.

Наистина не помня дали след самият трансфер са ми сложили ЧХГ, но до теста не съм слагала.

# 193
Здравейте, първата инжекция хориомон 5000 IU ми беше поставена в деня на трансвера 23.02. След това 27.03, 03.03, и 07.03 тоест през 4 дни.
Miracle11,много благодаря за отговора.Точно това исках да знам 1500 или 5000 IU прилагат повечето клиники.При мен е през 3 дена,но пак е много по-малка дозата и това ме учуди.
На тези момичета,които питаха защо на тях не е изписан.Ами защото не всяка от вас има нужда,аз съм с повтарящи се имплантационни неуспехи,повишен имунен отговор на матката към ембрионите и завишени NK клетки в матката.Предполага се,че ЧХГ препарата ще модулира имунния  отговор на матката към ембрионите и ще подпомогне имплантацията.А на въпроса за ЧХГ теста,поне 5 дни след последна инжекция(но е важен и резултатът),защото инжекциите не вдигат много,с около 10ина единици.

Здравейте, kremkaramel, нямам отговор на вашия въпрос, защото досега не съм приемала хориомон освен блокиращата преди пункция. Исках обаче да ви питам за нк клетките...Това, че периферните нк клетки ви бяха повишени ли ви накара да изследвате и тези в самата матка? На какъв етап от опита установихте, че маточните са повишени ( преди, при стимулация, след трансфер или след неуспех)? Питам ви, защото моите периферни бяха 1% над горната граница, но докторът ми каза: Е, да, имали сте имплантация и бременност, какво очаквате.. ( завърши с биохимична). Та сега на зет ще правим вливки по мое настояване.

# 194

Здравейте, kremkaramel, нямам отговор на вашия въпрос, защото досега не съм приемала хориомон освен блокиращата преди пункция. Исках обаче да ви питам за нк клетките...Това, че периферните нк клетки ви бяха повишени ли ви накара да изследвате и тези в самата матка? На какъв етап от опита установихте, че маточните са повишени ( преди, при стимулация, след трансфер или след неуспех)? Питам ви, защото моите периферни бяха 1% над горната граница, но докторът ми каза: Е, да, имали сте имплантация и бременност, какво очаквате.. ( завърши с биохимична). Та сега на зет ще правим вливки по мое настояване.
Здравей Juyii,моят случай е сложен.Изобщо не съм изследвала NK клетки в периферна кръв.Аз съм с 5 неуспешни трансфера в БГ(последните 2 завършили с ранна биохимична-ЧХГ 2-3).Реших да продължа в Истанбул и там ми поставиха диагноза аденомиоза-заболяването се характеризира с повишени NK клетки в матката и изострен имунен отговор насочен срещу ембрионите.Затова и имам спец.протокол преди трансфера.
При теб ми се струва,че лекарят ти е прав и няма защо да го мислиш,още повече че периферни NK клетки и тези в матката нямат взаимовръзка(в матката се доказват след биопсия).

Общи условия

Активация на акаунт