На море в Гърция 2022 - I

• 83 704
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Доколкото знам, ако си влязъл с кола в Турция, не можеш да излезеш без нея.
В този смисъл отскачането до някой гръцки остров трябва да е с колата.

Ами не точно,
трбва да се провери де, но  ние си оставихме колата на паркинг и летяхме със самолет извън Турция , после си кацнахме пак в Турция отидохме на паркинга взехме си колата и към БГ!!

# 121
  • софия

И аз, но като видях цената на ферибота и дадох заден 🤭
Само първия път боли ☺️ Лимнос компенсира цената на ферито.

На мен днес, след месеци (полу)депресия, ми просветна и започнах да обмислям април в Солун. Тази година ще правим нов план в летните ни почивки и мисля началото на юли да слезем силно на юг. Само да свърши тази безумна война и да сме живи и здрави!

# 122
  • Пловдив
Доколкото знам, ако си влязъл с кола в Турция, не можеш да излезеш без нея.
В този смисъл отскачането до някой гръцки остров трябва да е с колата.

Ами не точно,
трбва да се провери де, но  ние си оставихме колата на паркинг и летяхме със самолет извън Турция , после си кацнахме пак в Турция отидохме на паркинга взехме си колата и към БГ!!
На летището има специален паркинг, на който да се остави колата. Ако няма, не може. В последното лято, преди да спрат фериботните връзки Турция-Гърция пътувахме с колата Айвалък-Лесбос. Колата на излизане се отписва на гише /доста объркана процедура с паспорт+талон+едни ламинирани талончета/, като влязохме обратно пак я записаха, после на КА пак я отписаха...

# 123
  • Пловдив
Като че ли времето се пооправя, време е да почнем да пътуваме Simple Smile
Вчера се разходихме до Порто Лагос и Фанари, хапнахме, събрахме малко слънце /с вятър/ и обратно. Минахме през Маказа, където беше доста спокойно в двете посоки, като за неделен ден. За Гърция тестваха 2/3 от пътуващите в колата /не знам дали беше случайно, но точно ваксинираните, а не тези с тест/. За България ме изненадаха, че РЗИ имаха подадена информация за лицата, и проверяваха по някакъв списък на таблет кой с какво влиза.
Има някакви идеи от другия месец края да се отвори Златоград, кмета бил преговарял с кмета на Ксанти, но дали и кога...

# 124
  • софия
Някой може ли да сподели впечатления за Великден в голям град. Всичко ли е затворено? Искам да избягам от битовизмите.

# 125
  • София
Някой може ли да сподели впечатления за Великден в голям град. Всичко ли е затворено? Искам да избягам от битовизмите.
Драма и Кавала вършат ли работа? Не работеха магазини от типа на Лидл, аптеки, разни за дрехи и подобни. Кафенета, ресторанти, пекарни бяха отворени.

# 126
  • софия
Даже Солун Simple Smile
Благодаря. Кафенета, пекарни и таверни ми е напълно достатъчно.

# 127
  • Пловдив
Аз пък за Александропулис мислих Simple Smile

# 128
  • София
Здравейте
Ще ви чета, защото ми е много интересно.
Търся ново място, защото вече за Халкидики и Тасос тотално сме се изчерпили като идеи - 10години подред, с определени параметри е нормално възможните опции да приключат.
Парга много ни хареса миналата година, но в средата на юли за мен водата беше студена - може и за луда да ме помислите.
Единствената опция за море тази година ни е от 15 юли за 10 дена, но наистина не знам къде да гледам...Търся хубав хотел 4 или 5 звезди, на самия плаж и то пясъчен, с опции за вечерни разходки.
Ще ви следя за идеи

# 129
Гърция няма намерение да се отказва от сертификатите и анти-ковид мерките в туризма и през това лято. Излязоха в Държавен вестник актуалните изисквания за хотели и техните гости, които ще важат до май 2023 г.
Накратко това, което се изисква от гостите, е валиден ваксинационен сертификат (сроковете в зависимост от броя дози са на 1-ва стр.) или пресен отрицателен тест. Другото са изисквания за домакините.
https://news.gtp.gr/2022/03/18/greece-issues-new-covid-19-health … X0S9TvPUm_ecAUEvM

Josepha, вижте о. Скиатос или северния бряг на Крит. На Цикладите няма да ви препоръчвам, защото ще ви е студена водата.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 17:55 от Параход

# 130
Доста противоречива информация има дри в гръцките медии. Според мен, ще отпаднат вътрешните мерки, но да видим:
https://ellada.press/antzela-dimitrioy-i-istoria-poy-den-gnoriza … sta-savvatovrada/

# 131
  • софия
Чакам аз в групата да напишат как ще бъде. Надявам се да отпаднат повечето мерки.

# 132
Ще отпаднат, ще отпаднат.
Раничко е още.
Следим. 🙂

# 133
  • София
И аз така мисля. Освен украинските и руските туристи ще загубят и българските, и румънските.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 21:23 от denizara

# 134
И аз така мисля. Иначе без украински и руски туристи ще загубят и българските, и румънските.
Основно сръбските, както стана и миналата година, поради изискването за сертификат на граница.. Но за сметка на това, ще има повече по-платежоспособни от западноевропейските туристи...

Общи условия

Активация на акаунт