На море в Гърция 2022 - I

• 83 757
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
Цената на полетите кога ще се повиши. И тях ги ловят горивата, независимо от възстановяването на акциза. Странно ниски са към момента.
За къде  следите  полети?

# 166
  • София
Здравейте дами,
чета Ви и се размечтах да видя нещо от Гърция, по далече от Кавала. Не съм била на други места. Дайте ми съвет - в средата на месец Май. Нямам идея къде, с какъв транспорт , в смисъл с кола ли или самолет, нямам идея от цени и на самолети, изобщо за не висок бюджет, за няколко дни, не ме вълнува плаж, а просто екскурзия.

# 167
  • София
Атина. Има и полети до там.

# 168
Моля за съвет. Обичайно сме карали почивки на Цикладите, но тази година сме с две бебета на няколко месеца и ни се струва, че може да дойде в повече самолет + ферибот. Какво е лесно достъпно от България (с кола или самолет), където да е ОК с деца? Не държим на най-бюджетни локации.

# 169
Можете да идете с директен полет от София на Крит. Но трябва внимателно да изберете къде ще се настаните и как ще се придвижвате там, защото островът е огромен и не навсякъде предлага едно и също (т.е. предлага коренно различни видове почивка и преживявания в различните си региони). Вариант със самолет е и Корфу.

Ако пътуването е с кола - предпочитаната дестинация с малки деца от България е Халкидики. Настаняване има и скъпо, и евтино. Ма не е като на Цикладите Simple Smile

С бебе сме ходили и до Кипър, но там лятото е прекалено пренаселено и горещо. Подходящо е краят на септември или октомври.

# 170
Благодаря! Не знам как малките биха толерирали ферибот, иначе аз съм ок да стигнем до Миконос със самолет. Но на самият остров не ми се остава, не е моята бира.

# 171
Миконос не е много подходящ за бебета, да Simple Smile Умишлено не съм го включила в предложенията, макар че има полети. Нашата не е имала проблем с фериботите, но първите 3 години се е возила само на кратки разстояния в крайбрежни води, т.е. без особени вълнения.

Така или иначе бебетата от море нищо няма да разберат, гледайте да ви е комфортна стаята и на вас да ви е добре Simple Smile

Иначе една малко по-нестандартна идея е западният бряг на Пелион - около 6 ч. с кола от София, плажовете там не са много пясъчни, но водата е винаги спокойна, топла и гладка като езеро, плитка също - идеално е за топене на бебешори. Като цяло е приятно място от тип "по-умряло", с изключение на август, когато почиват тълпи гърци.

# 172
  • Пловдив
За съжаление Уиз и Райън летят за Крит от юни, иначе и аз мислех за майските празници.

# 173
За съжаление Уиз и Райън летят за Крит от юни, иначе и аз мислех за майските празници.
Да, винаги е било лятно разписанието им от Сф. Иначе април и май е божествено, то и зимата не е лошо даже. Остават вариантите с прекачване или ферибот. Или полет от Солун, ти може би си го правила.

# 174
За екскурзия Метеора е популярна дестинация и е относително наблизо.

# 175
  • София
Mrs. Jones, и аз бих предложила Атина за майска екскурзия. Определено има какво да се види. Може да се направи и еднодневна разходка до някой от Сароническите острови, както и до нос Сунио (за мое съжаление тези места все още не съм ги посещавала). За транспорт до там твърдо съм за самолет, с кола излиза твърде скъпо и дълго (най-вече заради тол таксите). Освен това градският транспорт в гръцката столица е много добре развит и лесен за ползване, има и карти за 5 дни, които през 2018г. струваха само 9 евро.

# 176
Mrs. Jones, и аз бих предложила Атина за майска екскурзия. Определено има какво да се види. Може да се направи и еднодневна разходка до някой от Сароническите острови, както и до нос Сунио (за мое съжаление тези места все още не съм ги посещавала). За транспорт до там твърдо съм за самолет, с кола излиза твърде скъпо и дълго (най-вече заради тол таксите). Освен това градският транспорт в гръцката столица е много добре развит и лесен за ползване, има и карти за 5 дни, които през 2018г. струваха само 9 евро.
И да хапнете локумадес:) моите се пристрастиха към тях:)

# 177
Здравейте,
Има ли отделна тема за Гърция с all inclusive?
Търся хотел с изхранване all inclusive на първа линия и по възможност да е близко?

# 178
Здравейте,
Търся хотел с изхранване all inclusive на първа линия и по възможност да е близко?
https://platamon.cronwell.gr/en/
Преди години го бях загледала заради детето, но така и не го посетихме. В този район има и други хотели, можеш да разгледаш.
На Антемус сме ходили, заливът е спокоен и плитък, пясъчен е и е подходящ за малки деца: https://anthemussea.gr/

# 179
  • софия
Здравейте,
https://www.bg-mamma.com/?topic=1024434

Общи условия

Активация на акаунт