На море в Гърция 2022 - I

• 83 836
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
Замислили сме с домочадието едно юнско море на Тасос, но тъй като за първи път ще посещаваме Гърция (досега все ни се разваляха плановете в последния момент Disappointed Relieved) , се колебаем дали да тръгнем с кола, тъй като хотела, който сме харесали, е на първа линия и общо взето няма много-много да я ползваме тая кола на място. Обаче видях, че поне към момента няма отворени автобусни линии София-Тасос, и сега сме в чуденка какво да правим. Евентуално да вземем автобус до Кавала и от там с ферибот или.....?!?!?! Моля за малко помощ! И благодаря! Hug

# 196
Може и да отидете с кола до Кавала или Керамоти и да я оставите там на платен паркинг, за да не плащате и за нея такса на ферибота. Таксата за МПС никак не е малка. Ние сме си мислили този вариант, но като ходим на Тасос винаги обикаляме на различни плажове и места, а без кола няма как.

# 197
  • София
Сериозно ли 20-ина евро такса за ферибота е голяма?
Не съм оставяла никога МПС на платен паркинг за дни наред, но не ми се вярва паркингът да е по-евтин.

# 198
  • Бургас
Кроя планове за пролетта ваканция и се чудя къде ще ни е по интересно Александруполис два дни и Тасос или Кавала и Тасос. В Кавала сме били няколко пъти, в Александруполис не. Макар, че и в Кавала не сме видяли много предимно старата част.
Нещо интересно да ми препоръчате?

# 199
  • Пловдив
Повечето хотели/ къщи за гости на Тасос, където сме били имат парко места. Там общо взето всичко е “ първа” линия / много близо до плажа.
Не бих си причинила с автобус да ходя до там; още повече, че с кола може лесно да обиколите острова и да посетите повече плажове.

Ферибот за Тасос от Керамоти взимаме винаги. Мисля че от кавала е доста по далече.

# 200
Не съм оставяла никога МПС на платен паркинг за дни наред, но не ми се вярва паркингът да е по-евтин.
Аз го смятам умножено х 2, все пак трябва и да се върнем, т.е. 40 евро ей така само за 1 кола.

# 201
Аз го смятам умножено х 2, все пак трябва и да се върнем, т.е. 40 евро ей така само за 1 кола.

А автобусните билети според вас колко ще са? По-малко от 80 лева?

# 202
Бюджетни варианти има в Перама над езерото, с гледка към Янина. Градът е голям по площ и не виждам предимство от спане в кварталите спрямо Перама - все ще трябва да ходите до калето с кола и да спирате на платен паркинг.
Другият вариант е, но вече на съвсем различна цена, да отседнете в самия стар град, за предпочитане с осигурено паркомясто. Градът е страхотен, струва си разходката и още как.

Много благодаря, Праход.
Ще разгледам Перама.

# 203

През 2019г. за автомобил и двама души беше 25 евро в посока. Не знам тази година цените как са.
Според мен зависи къде ще отседнете, но пък там ще трябва да се съобразявате с транспорт, а и паркинга в Кавала като платите.... може би наистина е по-добре с автомобила. Все пак може да ви се прииска да мръднете нанякъде.

# 204
  • София
florin4eto, а защо ще ходите чак до Тасос ако ще стоите единствено на плажа на хотела? Дори не е сигурно, че точно този плаж става за нещо. Хотели на първа линия с плаж има навсякъде. Няма ли да ви е интересно да видите нещо от острова? Хубавите плажове, с които е известен? Интересните селца, манастира? Да хапнете нещо вкусно извън хотелската храна?

Да добавя, че фериботът от Кавала (до там има по-голяма вероятност да има автобус) ще ви стовари буквално в нищото и от там трябва да мислите с какво да стигнете до хотела. Поне фериботът от Керамоти отива в столицата на острова. А ако трябва да ползвате такси, дали няма да е повече от 20 евро? Wink

# 205
Аз съм оставяла - пред ферибота за Хидра колите се оставят на платен паркинг или в полята наоколо - безплатно. Платеният, ако се не лъжа, беше 5 евро на ден. Ние седяхме на острова три дена, той е пешеходен и коли на него не се допускат.
По летища също е удобно да си оставиш колата на регулиран паркинг.
Но за Тасос - не бих. Островът е голям, няма добър обществен транспорт и не е работа да си вързан в един хотел. Иначе в Керамоти платени паркинги не знам дали има, там си паркираш на улицата или в гората до плажа.
Да се иде без кола има смисъл само за еднодневна разходка до столицата Лименас, че там и без това паркирането лятото не е весело.

# 206
  • София
Решихме да почиваме на о-в Крит, в Амудара. Летището в Хераклион е съвсем близо. Обаче цените на билетите излизат двойно по-високи отколколо до Ханя. А от там има автобуси.
Питането ми е как е по-евтино и удобно да се пътува от София?

# 207
Летете до Ханя и вземете кола под наем. Да идеш до Крит и да седиш само в Амудара си е загуба на време.

# 208
  • София
Благодаря !
А какви са цените на колите под наем и могат ли да се наемат предварително?

# 209
Евтини са колите или поне до лято 2020 бяха, че 2021 настана страшна навалица и по едно време свършиха.
Има местни компании като Cretarent, Mustang, Europeo, които правят предварителни резервации без никакви плащания или кредитни карти в залог, просто попълваш една бланка.

Общи условия

Активация на акаунт