На море в Гърция 2022 - I

• 83 845
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро!
Разгледах какво сте писали, ние сме все още в търсене на летен маршрут. Млади и енергични сме с дете на година и половина, то е 10 пъти по енергично от нас.
До сега сме почивали 4 лета на Тасос, хареса ни много, а миналата година с бебето на 7 месеца изкарахме най-динамичната си почивка, изпълнена с много красиви гледки и различни плажове всеки ден.бях настроена, че ще е трудно, че пътя ще се понася зле от детето, но не беше така.
За тази година отново ще имам резерви и 10...не 100 неща на ум, но пък и вярвам, че е дете на пътешественици.
Иска ни се да почиваме някъде другаде тази година, дали Лефкада или Корфу, а може и на друго място. Бихме искали да разглеждаме различни плажове, да има красиви гледки и някоя и друга забележителност. Търсим да отседнем в по-голямо градче, с ресторанти и магазинчета за обикаляне привечер. Бихте ли могли да ни препоръчате други места, които да разгледам, освен вече споменатите от мен? Simple Smile

# 181
# 182

Здравейте!

Първо да кажа колко съм благодарна на всички ви за времето и вниманието, което оделяте за темата. Специални благодарности на Параход, която ми е помагала със съвети за пътуване в Гърция.

Всеки път е като глътка свеж въздух за мен, четенето на разказите и преживяванията ви.

Обмислям пътуване за Великден за дните 20 април – 24 април ( Великден) до Гърция с цялото семейство.

Питането ми е, как ви се струва първа нощувка в Йоанина или околностите, и след това 3 дни в Нафтпактос ? Заслужава ли си да изкараме 3 дни там. Четох в темите, че може да се види Делфи, Галаксиди. Обсмислях Монемвася, но е много път, а предвид на това, че сме с 2 деца не бих искала да си причиня цялото мрънкане и постоянното „ колко още остава 😊“.

Били сме в Напфлио преди години, прекрасно градче, но три дни само там ни доскуча.

Връщането смятам да е на Великден, в неделя, като още се чудя дали е добра идея и дали да не оставим за понеделник.

Ще бъда благодарна за съвети и препоръки.

Много, много благодаря!
Ирена

# 183
Тези места са мои любими и пак Параход ще пише Simple Smile

Вижда ми се доста път за 4 дни (не че не сме го правили), но вие си знаете стила на пътуване и почивка.
Янина е прекрасен град, има много за разглеждане и около него - пещери, мостове, Загори, Мецово, каньонът Викос - но районът е планински и е дооооста по-студено от морска Гърция. Особено в този сезон сме попадали и на темп. 0 градуса.
Нафпактос е по-малък е определено ще ви е скучно три дни само за него - но ако пристигнете на втория вечерта, реално ще имате един цял ден само.  
Много е приятен крайбрежният път Нафпактос-Галаксиди по брега на Коринтския залив, изключително живописен. има и обитаем остров - Тризония, за който се хваща водно такси от Глифада. Но като цяло там са рибарски селца със слаборазвит туризъм (дори през лятото) и ще е доста умряло, макар красиво. Нафпактос-Галаксиди е около час и спокойно става за дневен тур. В Галаксиди има чудесни рибни таверни и малък морски музей.  
Виж, Делфи е далече и е по-подходящо да го посетите на връщане към България - и там алтернативния на магистралата път е безкрайно живописен, но не знам как ще работи по празниците археологическият обект.
Относно прибирането - в малките градчета и селца трудно ще намерите нещо отворено както в неделя, така и в понеделник. Планирайте го това внимателно. Иначе маршрутът е екстра.

# 184
Благодаря ти, Параход!

Смених малко дните, точно защото не бях съобразила, че неделя и понеделник всичко ще е затворено.

Така, финално тръгваме във вторник, стоп в Янина с нощувка и сряда към Нафтпактос. Връщане обратно в неделя, точно на Великден, но тъкмо ще бъде спокойно за прибиране. Ще имаме пълни 3 дни.

Чудя се кое е най-близкото място, тръгвайки от Нафтпактос  на Пелопонес за посещение - Патра  примерно ? Заслужава ли си ?

Мерси още веднъж, ако всичко е наред и се осъществи, ще пиша след това.

Хубав уикенд на всички!
И.

# 185
  • София
Бих пропуснала Патра. Но бих включила Делфи и Арахова.

# 186
Здравейте момичета, за първа година сме се наканили да ходим на почивка в Гърция и понеже сме с две малки деца имаме питанка, кога е най-подходящо като месец да се ходи да не е адска жега и прекалено силно слънцето. За сега сме се ориентирали към края на юни след 20ти, но дали не е късно?

# 187
  • София
Някой ходил ли е до Манастира Кипинас, намира се малко на юг от Янина?

# 188
Здравейте момичета, за първа година сме се наканили да ходим на почивка в Гърция и понеже сме с две малки деца имаме питанка, кога е най-подходящо като месец да се ходи да не е адска жега и прекалено силно слънцето. За сега сме се ориентирали към края на юни след 20ти, но дали не е късно?
Тогава е най-силно (= в най-дългите дни с най-голям ъгъл на падане на слънчевите лъчи). Първата десетдневка на септември е подходящо. Ако сте на по-прохладно място като Тасос или Корфу, краят на август също става.

# 189
Идвам да споделя какво решихме вкъщи. Бях писала за колебанията ни за Лефкада поради намаления брой нощувки.
Мислих, гледах, четох. В крайна сметка реших, че щом искам, ще отидем там.
Направих "презентация" на ММ, който слуша с интерес. Малко компромиси, малко пазарлъци и едно обещание от мен за септемврийски Тасос и готово 😁
Нямам търпение вече.
Благодаря на всички, които ми писаха.🍷

# 190
Бихте ли препоръчало прилично място за спане, една нощувка, в Йоанина. Все я пропускаме, но този път сме решили на връщане от Лефкада да преспим там и да разгледаме градчето Изглежда много живописно.

# 191
Бюджетни варианти има в Перама над езерото, с гледка към Янина. Градът е голям по площ и не виждам предимство от спане в кварталите спрямо Перама - все ще трябва да ходите до калето с кола и да спирате на платен паркинг.
Другият вариант е, но вече на съвсем различна цена, да отседнете в самия стар град, за предпочитане с осигурено паркомясто. Градът е страхотен, струва си разходката и още как.

# 192
Малко извън темата,  но преди време стана въпрос... Гордън, Джино и Фред в Гърция сега, по 24 kitchen.

# 193
  • някъде ... тук ...
В петък от 13.00 е било, ние си го върнахме от тогава  Петъчното е накуп Крит, Санторини и Миконос.Тъкмо свърши Ако е същото, явно в неделя вечер ще го повтарят. Следващият епизод ще са в Атина. .

# 194
Същото е.

Общи условия

Активация на акаунт