На море в Гърция 2022 - I

• 83 730
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Не само че не е твърде горещо, ами юли е подходящият месец за Корфу. Преди това водата е студена. Е лято си е все пак, ама както са писали по-горе - не е Пелопонес или Крит, много по-поносими са температурите.

Ябълка 66, има тема за хотели в Гърция с изхранване, но не е особено активна и е изпаднала по задните страници. Там можеш да намериш някои идеи.

# 511
  • София
На Корфу бяхме август, не се усеща прегаряща жега, както беше в Атина, а една лепнеща влажна топлина. Хич не ни е пречила на обиколките.

# 512
Здравейте,
Аз и преди писах, че вече букнах квартира на Корфу.
Тъй като не сме били в края на юли, а приятели ме плашат, че ще е много горещо и ще трябва през деня
да си седим в квартирата (което не ни е целта), моля ходилите по това време да кажат:
наистина ли е толкова горещо, че не става по цял ден за навън - имам предвид плаж, кафе, хапване, круиз до Пакси/Антипакси, водни спортове, обиколки из Керкира и др.градчета и т.н.
Пет дни сме там и искаме да сме по цял ден навън, но ако жегата ще е убийствена, трябва да измисля нещо друго.

Миналата година бяхме втората половина на юли на Корфу, времето е идеално. Въобще няма жеги като на голите острови, доста е зелен и климата е темпериран от Йонийско море, което някои дни може да е доста студено на места, според теченията, въпреки че е края на юли.

# 513
  • София
Здравейте,
Аз и преди писах, че вече букнах квартира на Корфу.
Тъй като не сме били в края на юли, а приятели ме плашат, че ще е много горещо и ще трябва през деня
да си седим в квартирата (което не ни е целта), моля ходилите по това време да кажат:
наистина ли е толкова горещо, че не става по цял ден за навън - имам предвид плаж, кафе, хапване, круиз до Пакси/Антипакси, водни спортове, обиколки из Керкира и др.градчета и т.н.
Пет дни сме там и искаме да сме по цял ден навън, но ако жегата ще е убийствена, трябва да измисля нещо друго.

Миналата година бяхме на Корфу от 15.07 до 27.07 , не ми беше толкова горещо. Чудесно време си беше за плаж и разходки. Най-големи жеги сме брали на Парга в края на Юни и на Тасос края на Август през 2019. Нечовешки жеги, в 10 вечерта Т бяха 33-34 градуса.

# 514
  • София
Здравейте,
Аз букнах за Скиатос и както вече някой беше написал - малко ме заболя от цената на ферибота, но ще я преглътна.

Понеже не сме пътували с ферибот - може ли някой да сподели мнение?

Засега планувам и нощувка във Волос, понеже ферибота е с ранен час и не ми се иска да закъснеем.

Да букна ли места за ферито по-рано? Колко по-рано се отива, за да се качим спокойно?
Лесно ли ще намерим мястото за качване?

# 515
Не е лошо да има резервация, в сезона се пълнят. Тя касае главно колата, за пасажери места винаги се намират. Но ти така или иначе ще купиш за всички едновременно. Аз обикновено правя резервации за ферибот 10 дни-2 седмици преди плаването, но много хора и по-рано.
В качването няма нищо особено - колите се нареждат на опашка, шофьорът качва колата, пътниците си вземат своите билети и се качват пеша. Последните 2 години имаше разни ковид проверки - сертификати, декларации, надявам се това лято да няма нищо. Като за дебютанти все пак идете половин час преди отплаването (в билетите пише един, никога не сме ходили толкова рано Grinning)
Волос е средноголямо пристанище, но вашият ферибот вероятно ще е единственият на док, така че няма шанс да се объркате Simple Smile

# 516
  • софия
hmhm, благородно завиждам за първата емоция! За ферито можете преди да се качите да си вземете топли закуски от Волос, ако обичате. Иначе дори и да пише, че местата са на палубата, може да се сяда вътре. Препоръчвам. Има климатик и винаги можеш да излезеш отвън. Поне така беше преди, ако сега не са затегнали положението. Ако си седнал отвън, вътре местата свършват бързо, отвън винаги се намират, а по някое време писва да те брули вятър и пече слънце и ти се иска да се поизлегнеш на спокойствие.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 20:09 от zvаnchе

# 517
Здравейте, искам да попитам бързия антиген тест за влизане в Гърция колко часа след като го издадат от лабораторията е валиден 24 или 48?

# 518
  • София
Здравейте, искам да попитам бързия антиген тест за влизане в Гърция колко часа след като го издадат от лабораторията е валиден 24 или 48?

24

# 519
Здравейте!
Отлагах го този Пелопонес, отлагах го.. и ето че тази година най-накрая се решихме Simple Smile Обикновено все в последния момент избирам някой остров... но тази година цените на фериботите са доста високи, не можах да уцеля някоя промоция, надявам се за Септември да излезне нещоо..
Резервирах юли месец 10 нощувки в Храни, Пелопонес
Дайте съвети къде да ходим, какво да видим.. и най-важното.. организирани пясъчни плажове Blush
С кола сме, така че ще можем да пътуваме
Съвсем непознат ми е района, така че ще съм благодарна на всяка информация :0

# 520
Бедничко е от тая страна откъм пясък, но на неголямо разстояние с кола има. И аз преди години се бях хванала за едно прелестно хотелче в Храни, ама като им видях плажа, в крайна сметка отседнахме във Финикунда (не че посветихме повече от един следобед на селския плаж..)

От хубавите най-близо ви е Занга (Зага) под Корони. Самото Корони е много сладко, все още има обитаеми къщи във венецианската крепост, за разлика от Метони, където са само руини.
Но преди да стигнете Корони, има още два плажа от вашата страна на ръкава - Перулия и Агия Триада.
Преди Финикунда, идвайки от вас, препоръчвам Цапи, малко китно заливче, но се стига по доста тесен и неприятен път, на който разминаването не е много лесно. След него има и Марати, май само с лодка - не успяхме да се доберем. На самата Финикунда плажът е ОК, нищо особено, хубавият залив започва на 1 км извън центъра, казва се Анемомилос.
И накрая Метони - живописно с крепостта, много плитко - за деца, но прекалено плитко за възрастни (половин километър навътре е до коленете) и пясъкът е много ситен, твърд и тъмен.
Пътищата през вътрешността на Месиния са бавни, ако ходите към Пилос, Войдокилия, Ялова (което сигурно ще направите), по-добре е да се върнете на север през Петалиди и главния път.
Ако не сте ходили към Мани досега, непременно си оставете един цял ден за екскурзия дотам, пък докъдето успеете да стигнете.
Едни водопади Полилимнио има наблизо, прохладно, зеленко, струва си разходката, като знам каква жега е на Пелопонес лятото.

# 521
Параход, благодаря за изчерпателния отговор!🌼
Не е добре, че няма много плажове в района.
🙄
Ние по цял ден с мъжа ми сме на плаж.
А в кой район на Пелопонес са хубави?
Чудя се дали да сменя... да не се разочароваме..🙄

# 522
Е, в тази част на Пелопонес са най-хубави, просто започват на 15-20 км от Храни. Корони или Финикунда, ако искате да имате плаж под носа си.

# 523
A, 15-20км не са проблем 😁 ходили сме до плажове и на 70км..
А кои градчета си заслужава да посетим - Каламата, Пилос, Корони.. Аз съм ентусиастка, ще отидем до Метони. Гледах Ступа също, не знам до Гитио дали ще успеем за деня

# 524
До Гитио не е толкова важно, а надолу от Ступа да продължите (самото Ступа е много глупаво, туристическо, има хубав плаж) - Агиос Николаос, Лимени, Ареополи... докъдето стигнете.
Другите, които си изброила, са ви близо. Корони и Пилос са много симпатични.

Общи условия

Активация на акаунт