На море в Гърция 2022 - I

• 83 745
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, моля за съвет къде е най-хубаво за настаняване в Корфу. Нямам време да прегледам всички теми в момента, а ми се иска да запазя накъде. Може да разделим спането на няколко места, за да разгледаме повече острова.
Arillas ми остана в сърцето. Бих отишла там.

# 496
Някой проучвал ли е дей трип от Милос до Фолегандрос?
Има удобен джет, който стига в 11,30 и тръгва в 16 ч. Чудя се дали ще има таксита или някакъв транспорт от пристанището до Хора и обратно.

Edit: отговорих си сама. Пускам го, ако е полезно за някой. https://www.folegandrosbuses.gr/menu/97/schedule.html

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 11:41 от Fancy

# 497
  • София
Fancy, за кой месец питаш? Би трябвало и автобус редовен да има, но още не са обявили лятно разписание. Иначе аз се надявам да сме там от 17 до 20 юни. Ако не ти е късно, тогава ще имам преки впечатления, живот и здраве.

Ред. Мисля, че това е зимното разписание. Предното лято имаше доста повече автобуси. А тази година се очаква по-силен туристически сезон.

# 498
Fancy, за кой месец питаш? Би трябвало и автобус редовен да има, но още не са обявили лятно разписание. Иначе аз се надявам да сме там от 17 до 20 юни. Ако не ти е късно, тогава ще имам преки впечатления, живот и здраве.

Ред. Мисля, че това е зимното разписание. Предното лято имаше доста повече автобуси. А тази година се очаква по-силен туристически сезон.

Не, не ми е късно. Вероятно ще сме там в първите дни на септември. Доста време ще бъдем на Милос. Та ако остане време, може да отидем за ден и до Фолегандрос. Ще чакам да разкажеш.
Аз също така съобразих за разписанието. Най-вероятно ще го напаснат и със феритата.

# 499
И тази година опит за пътнически ферибот (не вози коли), който свързва всички Йонийски острови. Обещават този път да има разписания и билети и във Ферихопър.

# 500
  • София
От Волос до Спорадите вече пътува Ф/Б Спорадес стар на Seajets (предишно име Aqua Star, конвенционален ферибот е, вози и коли), заедно с Експрес Скиатос на Blue Star. Разписанието му е различно в различните дни от седмицата. Цените засега са с една идея по-ниски. Фактически до началото на юни ще има 3 компании от Волос до Спорадите, но в активния сезон разписанието на Анес (https://www.anes.gr/en/itinerary/sporades) се променя и няма да пътува от Волос до Алонисос, а само до Глоса на Скопелос.
Между другото, цените на фериботите в Гърция продължават да нарастват - моите билети от Иос до Пирея вече са 47,50 евро, бяха първо 33, после 45. Джет от Санторини до Фолегандрос вече е 62,70 евро, беше 54,60 миналата седмица.

# 501
Здравейте, група! Чета първа страница на темата и пише,че може да се влезне в Гърция с преболедуване от антигенен тест. Само, че на моя сертификат от преболедуване, с доказан антигенен тест, пише, че е валиден само на територията на Б-я, тоест би следвало да не е валиден, правилно ли разбирам? Също е направен на 13 февруари, предполагам, че няма да важи до 25 юли?
П.С. Някой има ли вътрешна информация - няма ли да отпаднат сертификатите там лятото - юли примерно?

# 502
Сертификатите се очаква да отпаднат от началото на май.

Ако пътувате преди това, трябва да си изтеглите международен сертификат от his.bg отново, явно стария сте го извадили преди положителният антигенен тест да бъде приет на ниво ЕС (това стана някъде през февруари и със задна дата, доколкото помня). Той е валиден 6 месеца.

# 503
Много благодаря! Дано да опаднат наистина Simple Smile

# 504
Досега не сме почивалив Гърция.
Може ли, някой да ми препоръча хотел All inclusive  в северна Гърция? Хубаво е да сте почивали там.

# 505
  • София
Може ли, някой да ми препоръча хотел All inclusive  в северна Гърция? Хубаво е да сте почивали там.

Тук никой не е фен на Ол Инклузив-а в Гърция.
Мисля, че има отделна тема, в която е по-подходящо да попиташ.

# 506
Тогава,  бихте ли ми препоръчали хубав хотел, с хубав плаж и заведения за храна наоколо в северна  Гърция?

# 507

https://anthemussea.gr/
Лично изпробван. Препоръчвам.

# 508
Здравейте,
Аз и преди писах, че вече букнах квартира на Корфу.
Тъй като не сме били в края на юли, а приятели ме плашат, че ще е много горещо и ще трябва през деня
да си седим в квартирата (което не ни е целта), моля ходилите по това време да кажат:
наистина ли е толкова горещо, че не става по цял ден за навън - имам предвид плаж, кафе, хапване, круиз до Пакси/Антипакси, водни спортове, обиколки из Керкира и др.градчета и т.н.
Пет дни сме там и искаме да сме по цял ден навън, но ако жегата ще е убийствена, трябва да измисля нещо друго.

# 509
melange https://www.weather-atlas.com/en/greece/corfu-weather-july Бърз преглед в интернет чак пък да е толкоз  топло това да не Атина или пък Крит по скоро са се объркали с остров Крит, всеки различно понася температурата.

Общи условия

Активация на акаунт