На море в Гърция 2022 - I

• 83 745
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Ей, дадохте ми супер идея за къща със зелен двор! Направо не знам как не се сетих, ние отдавна въздишаме по такива и сега ми се струва чудно за нашия случай. Благодаря много за линковете и информацията, залавям се да проучвам Simple Smile

# 481
Момичета, дали сте посещавали къмпинг Кастело? Никога не сме били там, но плажа от снимките ми се струва малък...

# 482
Момичета, дали сте посещавали къмпинг Кастело? Никога не сме били там, но плажа от снимките ми се струва малък...
Предполагам за Кастело на Ситония иде реч (Трипотамос). Плажът не е особено голям, да. Къмпинга не мога да коментирам. Снимките ми не са скорошни, да не се подведете от липсата на хора.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 08:56 от молец

# 483
Здравейте,
Планираме пътуване на Тасос лятото и искам да попитам Голдън бийч в коя част на острова се намира? Гледахме скала Принос, там дали има красиви плажове и има ли наоколо какво да се разгледа и къде да се разходи човек?
Досега сме ходили доста пъти на Тасос, но по-скоро сме били в южната му част.

# 484
В Скала Принос сме отсядали в едно хотелче до пристанището. На пешеходно разстояние има таверни и магазин. На няколко километра от там в посока Лименас ходихме на плаж Платания. Беше тихо и спокойно, бяхме само ние. На разходка ходихме до Кавала. Пътува се час и нещо с ферибота.
Голдън бийч не ме впечатли особено. Любим ми е Парадайс.

# 485
В Скала Потамияс /ако не бъркам името/ сме отсядали и е на пешеходни разстояние от Golden Beach. И мен не ме впечатли този плаж. Както на djovana и на нас Paradise ни допада много повече. Миналата година само 1 път го посетихме защото имаше огромно количество водорасли. Предните дни беше лошо времето с много вятър и явно заради това се бяха появили. Иначе селцето е малко, има си таверни и заведения. Няма нещо интересно в него, поне за нас.

Друго плажче, което харесваме е Алики, но е малък и може да е малко претъпкан. Свободна зона на плажа Pachi ни допадна също, но няма някакъв чар, като другите.

Интересни неща на острова е разходка из селцата като Теологос, Панагия и Сотирас. До Кастро не посмяхме да отидем. Манастира също става за разглеждане на бързо.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 14:51 от Пълнолуние

# 486
Около Скала Принос природата е интересна, Дасилиу Прину е доста хубав плаж с гора, но мърляво ми е там заради индустриалното пристанище.
За нас най-хубавите плажове са Парадайз и Псили Амос. Алики е претъпкан винаги и няма смисъл човек да си опъва нервите, много приятно и живописно място, а и с история, но за посещаване извън сезона. Скала Потамия/Скала Панагия/Хриси Амудя или Голдън бийч (имена на едно и също в различните му части) е компромисен вариант за приличен пясъчен плаж с развита инфраструктура, много заведения, крайбрежна алея и изобилно настаняване на метри от морето - защото това е, което много хора търсят от почивката си. Но и аз не съм била никога очарована от селището, дори когато не беше толкова гъсто застроено.
Планинските села са интересни, особено не толкова популярните и туристически Казавити, Сотирас, Кастро.

# 487
Може ли мнение за Неа Перамос? Подходящ ли е за семейства с деца? Плажът хубав ли е? Има ли е града заведения и магазини?
Има. И лъскави, силно населени бийч барове на Амолофи има. За хора, които предпочитат комерсиален тип туризъм е не лошо място. До там от България се стига бързо и лесно. Ние прекарахме седмица в Неа Ираклица и Неа Перамос  миналото лято с голяма компания. За себе си мога да кажа, че няма да повторя. .... Все пак, в началото на Амолофи - от страната на Неа Ираклица, по път през лозята, се стига до леко хипарски къмпинг и от там - до плаж без бийч барове. Този плаж си струваше - ситен златист пясък, широка ивица и плитко, прозрачно море, непренаселено. Единственото предизвикателство там беше да успееш да стигнеш до колата по обяд - налага се да минеш няколкостотин метра през дюни с фин нагорещен пясък, в който затъваш, а отгоре слънцето пече безжалостно Grinning... но, точно там ни хареса и ходихме два дни.

Понеже преди десетина дни питах за маршрути и места Атина и Пелопонес, ето малко снимки от пътуването ни:
Скрит текст:
Атина - един следобед и целия следващ ден ни бяха повече от достатъчни за нея. Дори имах време, което да запълня с шопинг Neutral Face

Коринтски канал - 10 минути са повече от достатъчни за него. Имахме и нощувка в Лутраки. Там не сме и снимали. Каменист плаж и вятър, много и страшно бурен вятър. Няколко хотела и прилични таверни. За една нощувка - ок, но не бих посетила повторно:

Нафплион - красив, много кокетен и романтичен:

Микена - красива и "цъфтяща" по това време на годината:

И малко Волос - прекрасна морска храна и много активен вечерен живот.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 23:14 от Light Beam

# 488
Все пак, в началото на Амолофи - от страната на Неа Ираклица, по път през лозята, се стига до леко хипарски къмпинг и от там - до плаж без бийч барове. Този плаж си струваше - ситен златист пясък, широка ивица и плитко, прозрачно море. Единственото предизвикателство там беше да успееш да стигнеш до колата по обяд - налага се да минеш няколкостотин метра през дюни с фин нагорещен пясък, в който затъваш, а отгоре слънцето пече безжалостно Grinning... но, точно там ни хареса и ходихме два дни.

Точно за там говорех и аз малко по-назад в темата. И точно за същото място. Чудесно е за хора, които искат свободен, неохраняем плаж, плитко и чисто море и широка пясъчна ивица.
Като минус мога да кажа, е, че има място, където плажуващите ползват като тоалетна. Не е приятно, ама, като го избягвате......

# 489
Още едно мнение за този плаж, прекрасен, огромен, спокоен.

# 490
  • София
Миналата година бяхме в Неа Каликратия. Хотелът ми хареса, но градският плаж - не. На няколко километра има голям плаж, но с много неприятни камъни. Тази година пак съч в търсене на идеалното място за семейна почивка. Ще ви следя!

# 491
На няколко километра около Каликратия има и съвсем не лоши пясъчни плажове. Вместо на юг към Созополи, може да се излезе в обратна посока - към Неа Ираклия и Сахара бийч.
Наше любимо място в Северна Гърция си остава Керамоти. Не, че има нещо общо с рибарското село, което беше до преди десетина години - все повече мяза на Китен, но някакъв сантимент ни остана към него. Ако просто искаме да лежим и ядем няколко дни, там отиваме. Плажът е достатъчно голям, за да не се пренасели, локацията позволява да обиколиш Тасос за ден, ако ти доскучае или да се разходиш из Кавала. В Керамоти е и най-любимата ми пекарна в Гърция, а съм пробвала безброй във всяко населено място, през което сме минали Blush.... и прекрасна собственичка на хотел на наша възраст, с която отдавна сме близки приятели Blue Heart

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 01:18 от Light Beam

# 492
Моето бебе го бях водила три пъти на море, преди да навърши 1 година - два пъти в Гърция и веднъж в Кипър. Не сме седели дълги часове на плажа, ние не сме и по принцип от хората, които се пържат по цял ден. И сега, без малки деца, най-често отиваме на плаж към 16-17 и седим до мръкване. По-рядко ходим в по-ранните часове, че аз обичам да спя до късно Simple Smile
Избирахме къщи с хубав зелен двор, пълзеше си там и киснеше в бебешко басейнче (надуваемо), люлееше се по люлки и пързалки. Всички детски площадки в Гърция, а и в други страни, бях опознала през първите 4-5 години!
Пътувахме доста с колата, както винаги сме правили, за да посетим някакви други градчета и села извън най-горещите часове. Където има възможност, се разхождахме с количка, по кръчми ходехме.

Относно живописно село, в близка Гърция такова е само Афитос. На моята дъщеря първото море беше там, чудесно си изкарахме, ама плажът не мога да кажа, че е цвете. Ходехме често чак на Ситония на плаж, по 70 км в посока Wink

Eто и една забавна снимка от барово-плажния живот на дъщеря ми. Тук е на година и нещо, на Каламици през 2010 г., табладжиите са непознати, само кибикът е наш Simple Smile

По живописност и автентичност на нас ни харесва и Арнеа, но не е на морето , а почти в средата на Халкидики, в планината. По принцип като се минава във вътрешността на полуострова има доста интересни селища, и в тях има живот - за разлика от българските.

# 493
По живописност и автентичност на нас ни харесва и Арнеа, но не е на морето , а почти в средата на Халкидики, в планината. По принцип като се минава във вътрешността на полуострова има доста интересни селища, и в тях има живот - за разлика от българските.
Така е. Ние ходим в една вила в гората край Неохори. Но в темата обичайно се пита за море. Планината Холомондас си е бая планина и климатът също е съвсем различен. В Арнеа съм брала сигурно най-големия студ в Гърция през живота си.
Иначе Партенонас над Неос Мармарас не е лоша комбинация - само 5 км от брега, но настаняването там е малко и скъпо.

# 494
Здравейте, моля за съвет къде е най-хубаво за настаняване в Корфу. Нямам време да прегледам всички теми в момента, а ми се иска да запазя накъде. Коя част на острова си заслужава повече? Юг или север?

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 13:27 от BettyBoop

Общи условия

Активация на акаунт