На море в Гърция 2022 - I

• 83 748
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Моето бебе го бях водила три пъти на море, преди да навърши 1 година - два пъти в Гърция и веднъж в Кипър. Не сме седели дълги часове на плажа, ние не сме и по принцип от хората, които се пържат по цял ден. И сега, без малки деца, най-често отиваме на плаж към 16-17 и седим до мръкване. По-рядко ходим в по-ранните часове, че аз обичам да спя до късно Simple Smile
Избирахме къщи с хубав зелен двор, пълзеше си там и киснеше в бебешко басейнче (надуваемо), люлееше се по люлки и пързалки. Всички детски площадки в Гърция, а и в други страни, бях опознала през първите 4-5 години!
Пътувахме доста с колата, както винаги сме правили, за да посетим някакви други градчета и села извън най-горещите часове. Където има възможност, се разхождахме с количка, по кръчми ходехме.

Относно живописно село, в близка Гърция такова е само Афитос. На моята дъщеря първото море беше там, чудесно си изкарахме, ама плажът не мога да кажа, че е цвете. Ходехме често чак на Ситония на плаж, по 70 км в посока Wink

Eто и една забавна снимка от барово-плажния живот на дъщеря ми. Тук е на година и нещо, на Каламици през 2010 г., табладжиите са непознати, само кибикът е наш Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 17:42 от Параход

# 466
  • София
Елмайра, макар аз да не съм била на почивка в Гърция с бебе, тъй като второто ми дете беше на 3,5 г. при първото ни ходене, мисля, че ще ви е добре, ако изберете къща/студио с голям озеленен двор и да сте на партерен етаж с директен излаз. На Ситония има доста такива варианти. Първата ни почивка беше във Вурвуру, във Валасакис хаус и там на двора има две големи дървета с чудна сянка за следобедните жеги. А тогава температурата минаваше 35 градуса следобяд, въпреки че беше средата на юни. Освен това от къщата има и директен достъп до морето и става за печене или някое и друго къпане, без да е хубав плаж. На Торони си бях харесала едни къщички, пак заради двора, но после сменихме плана и не ги посетихме - https://toronidreams.gr/en/photo-gallery/, така че не съм сигурна реално как са. На Тасос бяхме в Rainbow Apartments - отново с голям и хубав двор.

# 467
  • България, София
От студиата в Торони, посочени от миленка_д,  имам лични впечатления и то прекрасни.
2016г. в края на юни почивахме там.
Всеки следобяд си лежах и четях книга под маслината в нашето мини - дворче Simple Smile
Хубави спомени ми изскочиха Simple Smile

# 468
Може ли ориентир къде се намират в Торони - познавам селото много добре, но в гугъл мапс не ми излизат като точка, в сайта им също няма карта.

За тези, които са посещавали Торони в предишни десетилетия да кажа, че хотел, ресторант и пекарна Сакис вече не съществуват - хотелът е изцяло преустроен в по-висок клас настаняване, с ново име и вероятно нов собственик.

# 469
Може ли ориентир къде се намират в Торони - познавам селото много добре, но в гугъл мапс не ми излизат като точка, в сайта им също няма карта.

За тези, които са посещавали Торони в предишни десетилетия да кажа, че хотел, ресторант и пекарна Сакис вече не съществуват - хотелът е изцяло преустроен в по-висок клас настаняване, с ново име и вероятно нов собственик.

Търсете ги в Гугъл мапс като : "Zava Studios".

# 470
Благодаря, SPSt, намерих ги. Приходи ми се на Торони рЕзко, да си припомня младите години, да видим стари познати (които са живи). Май има доста сърби там напоследък обаче, освен българи?

# 471
  • България, София
Параход, не знам дали ще успея да обясня добре.
Намират се в по - северната част на селото и на около 150 м. от плажа. Спомням си, че на ъгъла на пресечката, в която свиваме, за да стигнем до студиата, имаше един супер Smile по онова време. Дали още го има и как се казва сега, нямам представа.  
Идвайки откъм Никити, образно казано, се завива на ляво. И това един вид в началото на селото при влизане от тази страна.
Вече съм позабравила имена на други къщи в близост, които да послужат за ориентир.

Всъщност, оттук не знам дали може да се види
https://www.feelgreece.com/bg/toroni-dream-studios

П.с. докато пиша, SPSt ме изпревари Simple Smile
Няма да трия поста все пак.

# 472
  • софия
Еххх! Първото ни море в Гърция и спомени за прекрасен собственик и вкусна кухня, в която готвеше майка му. Никога няма да ги забравя, а аз не се славя като дългопаметлива. Чудно беше.

# 473
Еххх! Първото ни море там и спомени за прекрасен собственик и вкусна кухня, в която готвеше майка му. Никога няма да ги забравя. Чудно беше.
Точно тъй Simple Smile Ние не сме отсядали там, в друга част на селото се подвизавахме, но ходехме всеки ден на обед да ни готвят, че детето ядеше като ламя, майка му кърмачка - и тя. Абе времето си върви!
Fey Boutique Hotel се казва сега, точно пред въпросните студиа, за които разговаряме по-горе е.

# 474
  • софия
Сакис е един от виновниците да се влюбим необратимо в Гърция.

# 475

Ако говорите за това: "Sakis Pizza & Coffee", миналата година изобщо не ме впечатли, а още по-малко ме накара да вляза. Бях чел недобри отзиви и те напълно се потвърдиха.

# 476
  • софия
Не знам дали е това. Били сме в Сакис преди13 години, не миналата и впечатленията ми са оттогава.
Този е моят Сакис.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 18:11 от zvаnchе

# 477
Ако говорите за това: "Sakis Pizza & Coffee", миналата година изобщо не ме впечатли, а още по-малко ме накара да вляза. Бях чел недобри отзиви и те напълно се потвърдиха.
Това е нещо като пекарна, която е в другия край на селото, много далеч от (бившия) хотел и ресторант. То беше малко позападнало от доста време. Мисля, че също не съществува вече, но не съм сигурна.

# 478
Това е нещо като пекарна, която е в другия край на селото, много далеч от (бившия) хотел и ресторант. То беше малко позападнало от доста време. Мисля, че също не съществува вече, но не съм сигурна.
Това е нещо като пекарна и пицария. Пример: пише пица за двама-12 Е. Обаче тази пица може да стигне за един, ако не е много ящен. Другите неща в менюто бяха подобни.

# 479
В Гърция пиците за един са си по 10-12 евро, просто такива са им цените. Обаче за конкретния случай не мога да кажа, защото не съм ходила от години по тия места, пък и преди това не съм поръчвала пици там. Както и да е, за друго нещо говорехме, на поне километър оттам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт