На море в Гърция 2022 - I

• 83 473
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ох, аз без олио мога, но без почивка в Гърция НЕ.
ketka111, какво съвпадение - и аз съм така Smile Пък и за какво ми е олио, като има зехтин.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 16:06 от миленка_д

# 76
Чудим се дали си струва почива на Пелион. Селото се казва Милина. Май няма хубави плажове в тази част? Някой с мнение? Къде е хубаво около Волос?

# 77
Милина е най-симпатичното крайбрежно село на Пелион (тук вероятно е редно да добавя "според мен"). Няма никаква ивица в самото село, на 1-2 км встрани има малки каменисти плажчета. На 10 км е най-хубавият пясъчен плаж на полуострова - Микро. На подобно разстояние са Маратияс и Кукулейка.

Ако искате по-голямо разнообразие от плажове, трябва да отседнете на източния бряг. Но там вероятността за вятър и вълни е значителна.
За Пелион и района на Волос е писано стотици пъти в темите, можеш да ползваш и търсачка.

# 78
  • София
Тя тази дискусия е от много години.
Повечко от нас си знаят , че цифрите са повечето еднакви - у нас в лева , зад граница в евро. Огромна част от приказките там колко е евтино са или от 1001 нощ или някоя промоция.
Признавам си, че нашият опит с Гърция изобщо не е голям. Ходили сме веднъж на UAI хотел 5 * и останахме очаровани, но беше през май месец, когато цените бяха прилични. В същия хотел през активен сезон ни беше немислимо.
Фенове сме на Турция и понеже винаги сме на UAI никога не сме се втелясвали относно цените, а и там са доста ниски. Имаме си познати маршрути и ходенето ни си е цяло яко пътешествие, тъй като държим да сме с кола за по-голяма свобода.
Това лято за сефте ще сме в наета къщичка в Гърция и ще се храним по таверни и там каквото още има. Blush Малко да разчупим стереотипа, току-виж ни харесало.

# 79
  • Варна

Това лято за сефте ще сме в наета къщичка в Гърция и ще се храним по таверни и там каквото още има. Blush Малко да разчупим стереотипа, току-виж ни харесало.

Абе тя мойта лесна - аз със 4 бутилки вече съм олиогарх Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ние щот сме лакомни на АЛЛ преяждаме и предпочитаме да сме в наета къща в Гърция/Турция/където и да е Simple Smile  и да се храним по таверни .На всичко отгоре съм хоби готвач и предпочитам да готвя аз със техни продукти.Уверявам ви много е различно едно агнешко печено примерно с турско или гръцко месо.

# 80
  • София
Ние само на първия AI ядяхме като разпрани и като не видели храна, но след това се очовечихме и цивилизовахме. Blush Аз лично нямам търпение за морските деликатеси. На море ям основно риба и салата.

# 81
Някой знае ли кога горе-долу излизат разписанията за фериботите през летния сезон ?

# 82
На много компании (не всички) вече са излезли. Можете да проверявате в сайтовете, дадени на 1-ва стр. Закъде ви интересуват?

И все пак да сложа официално дългоочакваното, което е факт от вчера - вече не е нужно да се попълва PLF за преминаване на границата, просто си носите сертификата:

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 16:23 от Параход

# 83
Crete - Milos , Crete - Karpathos … Ще бъдем в Крит за две седмици и ми се иска да комбинираме с още един остров , не съм определила кой точно.

# 84
Здравейте, някой може ли да ми каже колко дни след бустер може да се пътува? Имаше някакви изисквания май, но не мога да ги открия.

# 85
Crete - Milos , Crete - Karpathos … Ще бъдем в Крит за две седмици и ми се иска да комбинираме с още един остров , не съм определила кой точно.
И двете ги изпълнява корабът Превелис на Anek, разписанието му е подобно всяка година.

Крит-Карпатос е обичайно 2 пъти седмично, сряда и събота. Милос-Крит е предишна отсечка на същия маршрут, но вместо събота тръгва малко преди полунощ в петък.
https://www.anek.gr/en/routes/

BettyBoop - веднага, не се чака ,14 дни, но може да отнеме ден-два да се активира сертификатът. Можете да си проверявате с гръцкото приложение на 1-ва стр.

# 86
  • София
Параход, нещо не схващам. В това, което си постнала, пише тест за ковид. В крайна сметка как точно може да се влиза в Гърция?
Аз например съм с бустер, а мъжът ми е без бустер, но в момента е с ковид. Дъщеря ни не е ваксинирана, но беше болна през януари.
Или да игнорирам за момента всичко, защото до юли сигурно ще има още промени...

# 87
Как се влиза в Гърция пише на 1-ва страница - със сертификат за ваксинация или преболедуване (там са описани всички срокове). Който няма едно от двете - тест. Новото е, че не се попълва вече супер досадният PLF, а просто се показва на границата съответният документ. До юли какви промени ще настъпят, никой не може да каже.

# 88
  • София
Благодаря ти!
Сега ще погледна първа страница.
А за този досаден документ дори не знаех, но се радвам, че е отпаднал - една грижа по-малко.
За Турция генериране един документ с код, което също беше досадно, но ни го искаха на доста места.

# 89
  • София
ПЛФ се попълваше за 3 минути, голяма драма. След седмица тръгвам пак, нямаше да ми е проблем да го попълня.

Общи условия

Активация на акаунт