На море в Гърция 2022 - I

• 83 753
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Притеснява ме малкото мрънкало, на 5 г. е ама многоооо мрънка и се чудя дали ще ми извади душата по по-недостъпните плажове там и дали да не го почакам да порасне още малко и да си гледам други дестинации.
Аз бих препоръчала да гледаш за други. Но това е лична препоръка. Иначе с изключение на Кацики, Милос (които се достигат пеша), Егремни и Агиофили (които се достигат с лодка), другите са достъпни с кола, не е чак такава драма. Но и по-дълбоко и бурно е морето от хубавата страна и това също може да е проблем с малко палаво дете.

# 151
Благодаря Параход. Май наистина е по-добре да поизчакаме за там. До миналата година много го беше страх, от няколко месеца ходи а уроци по плуване, влиза вече и в дълбокия басейн, обаче не мисля, че е готов още за дълбоко море. Освен че е мрънкало е и пъзльо Laughing

# 152
  • София
Миленка_д,
за съжаление не са такива цените - 150 евро е в момента двупосочният за кола и тази семейна конфигурация (същата като нашата, двама възрастни и дете над 10 г.)

Параход, извинявай, наистина и аз имам малка грешка (66,50 евро е на посока кола под 4,25 и 3 пътника), но и твоята сума не е съвсем точна. За по-голяма кола е 140,50 евро общо.

# 153
Ферихопър друго казва обаче (150 e закръглено наистина, 148 беше Stuck Out Tongue)

# 154
Като че ли времето се пооправя, време е да почнем да пътуваме Simple Smile
Вчера се разходихме до Порто Лагос и Фанари, хапнахме, събрахме малко слънце /с вятър/ и обратно. Минахме през Маказа, където беше доста спокойно в двете посоки, като за неделен ден. За Гърция тестваха 2/3 от пътуващите в колата /не знам дали беше случайно, но точно ваксинираните, а не тези с тест/. За България ме изненадаха, че РЗИ имаха подадена информация за лицата, и проверяваха по някакъв списък на таблет кой с какво влиза.
Има някакви идеи от другия месец края да се отвори Златоград, кмета бил преговарял с кмета на Ксанти, но дали и кога...

И аз четох тази информация. Надявам се да отворят Златоград, за да избегнем чакането на Маказа поне на влизане в Гърция. Jul, на Маказа всяка кола ли спират за тестване? Че и ние замисляме една подобна разходка, но до Александропулис.

# 155
  • някъде ... тук ...
Ходихме до Самотраки в края на юни 2019. И на нас ни се видя много цената за кола и затова тръгнахме с колелета с дисаги, а и с палатка Simple Smile 4 евро беше таксата за колело в посока. Колата я оставихме в Александруполис. Бяхме за 3 нощувки и за единия ден си взехме скутер под наем. Големият беше 15е за ден. Вероятно има и коли, не зная. Ние основно въртяхме педалите. Не сме се катерили до върха, но до водопадите ходихме.
Островът не е кой знае колко голям и поне тогава имаше една бензиностанция.
Козите наистина са много. Островът много ни хареса - природа, храна, хора...

# 156
За Златоград дано тази седмица има някаква яснота след тази среща. http://www.24smolian.com/2022/03/blog-post_225.html?m=1
Аз ще се радвам и на Рудозем  Ксанти, ако е по-широк от Златоград.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 18:15 от vaya11

# 157
  • Пловдив
......на Маказа всяка кола ли спират за тестване? Че и ние замисляме една подобна разходка, но до Александропулис.
Всяка кола спират.

# 158
Това с Маказа е някаква приумица още от миналото лято. На Кулата от месеци не съм чувала да спират хора със сертификати.

# 159
  • София
Това с Маказа е някаква приумица още от миналото лято. На Кулата от месеци не съм чувала да спират хора със сертификати.
Преди месец на Кулата тестваха познат със сертификат. Но и аз не съм чувала за друг такъв случай. А и подозирам, че жена му като върл антиваксър е извъртяла нещата така, че да тестват него.

# 160
Преди месец на Кулата тестваха познат със сертификат. Но и аз не съм чувала за друг такъв случай. А и подозирам, че жена му като върл антиваксър е извъртяла нещата така, че да тестват него.
Това е майтап, нали? Освен, че "ваксинираните" по никой начин не са по-безопасни, в гръцките /а и български/ заповеди не се прави разлика, а се задава процент влизащи.
Моят опит с Маказа от 2021 г. е следният:
1. През  юли-спират всички коли на ред, сканират QR-кода от PLF и правят тест на попълнилият го /потърсиха ме по име/. От спирането до тръгването не минаха повече от 3-4 мин.
2. През септември-спират всички, искат да видят сертификат /разбира се не само за "ваксина", а за антигенен тест или какъвто сертификат имаш/ и викат Go. Минахме метър без тест.
Това за вход в Гърция. После за вход в България беше друга бира, по-дълга разбира се и двата месеца.

# 161
Лошата новина, която тук вече знаем. Заради енергийната криза цените на фериботите се вдигат средно с 10-12%.

https://www.keeptalkinggreece.com/2022/03/22/greece-ferries-tick … CTM9NezU.facebook

# 162
  • София
Дано не се вдигнат още само.

# 163
  • София
Миналата година уцелихме кьоравото с цената за ферибота за Крит. Тази година май ще си стоим на континента.

# 164
  • СОФИЯ
Цената на полетите кога ще се повиши. И тях ги ловят горивата, независимо от възстановяването на акциза. Странно ниски са към момента.

Общи условия

Активация на акаунт