На море в Гърция 2022 - I

• 83 843
  • 762
  •   1
Отговори
# 270
  • София
От плажовете на Лефкада Порто Кацики хич не ми хареса. Погледнахме  го от горе , снимах го и си тръгнахме Smile  Не, че не ми хареса как изглежда, просто като видях тълпата долу ...
Nellyli, ти не си го виждала с тълпа... Stuck Out Tongue Бива и много по-зле от твоята снимка.

Ooo тази снимка е правена малко преди 10:00 часа сутринта. Тълпите тепърва пристигаха. Паркингите вече бяха пълни, наложи се да спрем на пътя. И като написах пътя да кажа, че до Порто Кацики от Василики е нов много хубав, бяхме там 2020г. За мен най-хубавите плажове на Лефкада са Мегали Петра, Милос и Егремни. Много ми харесаха и Пефкулия и Гиалос, но във водата има големи камъни и моите хора не ги одобриха
Гиалос

# 271
  • София
Параход, аз гледам от своята камбанария. Ние не сме с кола. Разходът ни е на метър дължина.

Да, от Астакос не е двойно, но пак е повече.
Давала съм за други фериботи многократно повече. Но при наличие на различни варианти, естествено, че ще избера по-евтиния.

Знам, че вероятно повечето хора тук си мислят, че пътуването с кемпер е по-евтино, но не е. Както казва моят мъж - това е най-бавният и най-скъпият начин да стигнеш някъде, където нямаш никаква работа.

# 272
Така, реших и резервирах в северната част на Корфу - Ахарави.
Имам две питания:
1.Откъде най-близо може да се вземе еднодневен круиз до Паксос/Антипаксос
2.Ако се качим на ферибота за Лефкими - дали е много пътя.

# 273
  • София
Имам две питания:
1. От пристанището на Керкира - срещу главният му портал има няколко бюра за билети за круизи до Пакси и Албания.
2. За ферито, решавайте на място на касите в Игуменица - до Керкира с отстъпките ни се върза по-евтино от ферито до Лефкими, а и курсовете до там са доста по-нарядко.
Да не споменавам отвратителния път между Беницес и Керкира, пълен с рейсове и камиони, които нямат изпреварване.

# 274
Здравейте, мисля да прекарам Великден на Тасос, ще трябва да си правя тестове, а се съмнявам тамошните лаборатории да работят по празниците. Имате ли представа дали правят антигенни тестове по границите?

# 275
  • Бургас
Момичета нали PLF-а отпадна за влизане в Гърция? На 5-ти заминаваме ден в Кавала и три на Тасос. Мъжа ми се е амбицирал да кара Падълборд с неопрен, аз се надявам да има слънчеви часове и да се попечем. Дано времето е с нас. Запазихме си цяла вила - собственичката веднага се свърза с нас и ни изпрати разписание на фериботите от Керамоти. Много приятно впечатление ми направи, надявам се и местенцето да е супер.

# 276
Няма плф. Показвате сертификатите и си гледате кефа.

# 277
Моля за препоръка за къмпинг с бунгала.

# 278
Талата - най-популярен, посещаван почти изцяло от българи, Арменистис, Акти Ониру.

# 279
Здравейте, дайте идеи за подаръци за майка, сестра от Гърция, Ханя. Хем да носи почерка на мястото, хем да влиза в употреба?

# 280
  • София
Имам две питания:
По втория въпрос , пътя от Лефкими до Ахарави е  75-80 км.  Не е малко, но е възможност да разгледате южната част на острова. А пътят  Беницес- Керкира не е толкова лош стига да не хванете пиков час Simple Smile

За Кефалония мисля да хванем ферибота от Нидри, гледах го като километри, тол такси и цени за ферибота. Разликата за нашето семейство излиза с около 23  евро по-евтино през Лефкада. Не е кой знае каква разлика и бих ги прежалила ако поне пътя беше по-кратък , но уви излиза почти еднакво (15 км. по-близо е Нидри).
Да не казвам и колко ми е на сърце този остров и как ми се иска да останем ден-два там, а дано .

# 281
Една добра новина от ФБ групата-очаква се от следващата седмица, сертификатите за преболедуване вътре в страната са се признават за срок от 180 дни (както е и на границата)...

# 282
  • някъде ... тук ...
Поздрав с едни огромни вълни, в момента:

# 283
  • София
Поздрав с едни огромни вълни, в момента:

Къде сте?

# 284
  • някъде ... тук ...
Между Орфинио и Неа Перамос.

Общи условия

Активация на акаунт