На море в Гърция 2022 - I

• 83 796
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
Виждам че предлагате Крит като остров с романтични места, и тъй като мислим това лято да го посетим, бихте ли ми казали кои места там според вас са роматични ?

# 301
Light Beam, абсолютно съм съгласна.
Мечтая си за о.Милос, но реалността е, че с корем и 2годишно тази година, оценявайки силите си ще трябва да намерим някое по-скучно и достъпно място с осигурена храна.

# 302
Здравейте, някой скоро ако е пътувал до Гърция, може ли да сподели дали негативен Pcr (до 72ч) се приема в открити заведения и археологически обекти? Или искат отрицателен бърз тест, който е валиден 48ч? На сайта на МВнР пише, че и двете стават, но ми иска да чуя мнение на някой, който е ходил скоро. Резервирани сме няколко нощувки в Солун.
С бърз антигенен тест /rapid test / навсякъде се влиза без проблем. Дори във вътрешните части на заведенията - инфо от уикенда.

# 303
Виждам че предлагате Крит като остров с романтични места, и тъй като мислим това лято да го посетим, бихте ли ми казали кои места там според вас са роматични?
Старият град в Ханя, с гледка към венецианското пристанище, но не през пиковия летен сезон. Има и много други места, които аз бих нарекла романтични, но за повечето хора ще са прекалено изолирани и безлюдни.

# 304
  • София
Сутринта написах доста дълъг пост за романтичните места, но по някаква причина не съм го публикувала. Ще направя опит да го възпроизведа.

VRay, например вечерите на Фаласарна могат да бъдат много романтични заради прекрасните залези над морето. Миниатюрното Лутро, в което няма коли, също. На южния критски бряг със сигурност има още много. За мен романтично е място с гледка към морето (а най-добре и към залеза), където можеш да вечеряш в компанията на любимия човек. Дотук най-романтичното място, на което съм била, е на Икария над плажа Наш. Идилична атмосфера с гледка към необятното море, под звуците на кози чанове и птички. Въпреки че не бяхме сами в къщата, почти не се усещаше присъствието на други хора. Ще запомня мястото с тези гледки и се надявам някой ден да се върна там отново.

Сега се сещам, че имахме много романтична вечеря на може би най-неромантичното място в Гърция – Паралия Катерини. На връщане от прекрасното ни пътуване до Кефалония през 2016г. направихме там междинна нощувка и докато търсехме в навалицата къде да вечеряме, случайно попаднахме на таверна, чиито маси бяха разположени директно върху пясъка на плажа, отделени чрез първия ред къщи от лудницата на пешеходната улица. Хапнахме вкусно с гледка към лунната пътека и на фона на шума на вълничките.

# 305
Здравейте, на мен никой не ми отговори, но да си питам пак, вече по-конкретно 😀
Ще запазваме за Βεργιά края на юни. За първи път сме в Гърция, видях, че е на около 30км от Солун. Може ли някакви предложения за хубави плажове в околността или неща, които е хубаво да се видят в района. Дори заведения, които да посетим. Всичко, което се сетите ще ни е доста полезно, защото досега не сме били и всичко ни е ново и неизвестно 🤗

# 306
Ще запазваме за Βεργιά края на юни.
Доста се поозорих да се сетя кое е това място Simple Smile Не е най-атрактивната част на Халкидики откъм селца и плажове, но пък Неа Каликратия, Геопоника, Созополи доста се посещават от българи в последните години.
В Солун има огромен избор от страхотни заведения и археологически забележителности, писано е много назад из темата. Паркирането в града е трудно и/или платено.
Ако сте с деца, можете да посетите лунапарка до мол Космос или аквапарка Waterland. Пещерата Петралона ви е наблизо.
А може и мързелива почивка от стаята - на плажа и обратно, и селските таверни. По-известен и оживен плаж в околията е Сахара. Аз бих си направила и една разходка до Афитос на Касандра, единственото село с традиционна архитектура в района, доста е романтично.

П.П. Понеже сега видях предишния въпрос за пръв път - ако няма някакви бури, циклони, форсмажорни климатични обстоятелства, водата в края на юни ще е топла.

# 307
Параход, благодаря от сърце за коментара ти, ще погледна местата, които каза.
Съжалявам за името на града. Бога ми, не знам това как се чете 😀

# 308
Давайте идеи. Ние сме семейство с едно дете на 8. Търсим си място с хубав плаж. Не искаме AI. Да не мърдаме много, да има таверни да хапваме. Ходили сме в Урануполи, Паралия Катерини, Керамоти. Търсим си място близо до София - Халдики? Целта е да ходим около началото на юни. Мислим нещо за Тасос, но не е задължително изискване. Чакаме предложения и вашата помощ

о. Амулиани Simple Smile

# 309
Виждам че предлагате Крит като остров с романтични места, и тъй като мислим това лято да го посетим, бихте ли ми казали кои места там според вас са роматични ?

В моята класация е Ретимно...Heart Eyes...част от сърцето ми остана там...то и голяма част от сърцето ми си е трайно останала  в Гърция ( като повечето хора тук)...Blue Heart
Това бяха последните ни дни на острова...в  Гърция...на лятото...и градчето много ни допадна...То е ясно, че романтиката се определя от много фактори, но ако се върна в Крит сигурно е, че ще отседнем за спане този път там...

# 310
  • Бургас/София
На нас Крит също много ни допадна - Balos е зашеметяващо красиво място, Preveli и Matala една идея по-пусти (или поне така ги видяхме ние) и романтични.
И все пак ако се търси романтика моят гръцки фаворит категорично е Санторини.

# 311
  • Сф
Параход, благодаря от сърце за коментара ти, ще погледна местата, които каза.
Съжалявам за името на града. Бога ми, не знам това как се чете 😀
Не знам къде е тоя град , видях го - Бер. но още един глас за Неа Калекратия  и плажа на Созополи. Обаче като гледам това ви е съвсем в друга посока спрямо Солун. Паралия Катерини или каквото са там, май са по- близо. Просто виж плажовете наоколо или някой да се включи. Солун с кола...ако можех да издържам ходене щях да взема автобуса. Септември, с инв.стикер, не посмяхме и не успяхме да спрем - паркираме нормално , в делничен ден. Не знам, не знам , Солун е изпитание за шофьорите. Еле около центъра.

# 312
  • Бургас
Събирам мнения за интересни места на Тасос, заведения, сладкарници с местни сладкиши ако има, както и от къде можем да си купим хубав зехтин и маслини, мед и всичко интересно което може да се види и опиата.
Пътуваме за границата Маказа. Като минем по късно ще пиша как е минало. Цялото семейство сме ваксини, ние с мъжа ми и с бустер.

# 313
  • София
Май не пише за Бер. Има някакво село, близо до Солун с това име. Вергия?
https://www.gr-beaches.com/vergia_paralia.el.aspx

# 314
  • Сф
Май не пише за Бер. Има някакво село, близо до Солун с това име. Вергия?
https://www.gr-beaches.com/vergia_paralia.el.aspx
Може, не знам. Да го пусне къде е да видим какво има наоколо.

Общи условия

Активация на акаунт