На море в Гърция 2022 - I

• 83 814
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • софия
Освен в гугъл мапс, има и милиони снимки в нета. Това стига наистина да искаш да видиш, а не да чакаш някой да го направи вместо теб.
И ако отзивите и снимките дори през мапса не са достатъчни, не знам още какво.

# 346
  • Пловдив
Не разбрах защо някой трябва да е длъжен чак снимки да качва, освен и каталог да направи…..
Параход винаги споделя супер полезни неща, ние все си ходим само на Астрис, Тасос и сега с дете на година и половина не ни се обикаля лятото в жегите, но за в бъдеще точно тези постове, ще ги поглеждам. Има интересни идеи за пътуване из Гърция, различни от стандартните места.

# 347
Ами Астрис е чудесно. Сега да не го хваля много, да не се юрнат хората натам и да развалят спокойствието, но Псили Амос за мен е най-хубавият плаж на Тасос, макар да не е известен колкото други на острова. А и селският горе-долу става, като не му се качва в колата на човек, има и хубав бийч бар.

А снимки нека има, освен полезна правят темата и приятна за окото Simple Smile

# 348
  • Пловдив
Ами ние всяко лято сме на селския, голям рай, няма почти никой и не смея да го хваля и аз 😄

# 349
Препоръки давам на базата на видяно с очите си, не в гугъл мапс.

Да, плажът на Неа Ираклица е отвратителен - пясъчен е, но тесен, претъпкан, замърсен и всичко, което не искам от един плаж в Гърция (добре се вижда и на вашите фотографии). А на Офриниу има камъни във водата, и то повече, отколкото на местата, които показвате в гугъл.

Освен това говорим за плажове, които продължават с километри, като Сарти или Сахара. И на двата няма камъни, но Сарти например е плитък в единия край и дълбок в другия, това води съответно хора с различни предпочитания на двете места.
Сахара има и дива част с дюни, и част със заведения и 6000 чадъра (дъщеря ми ги брои и умножава по редове, затова знам колко са Stuck Out Tongue).

+1 подкрепям парахода
аз на тая гъчканица ТЦЪК
на човека може и да му харесва "Китен"
Но аз от 10+ год не съм стъпвала именно заради навалицата по Черно море

# 350
Еми ето снимки на Nea Iraklitsa плажа. Ще оставя хората да преценят дали е окей или не.
Това е през мез август. Аз не мога да намеря кусур на този плаж. Не знам Вие как намерихте.

Бихте ли ми подсказали - кое точно ви харесва на този плаж?

# 351
  • Пловдив
Ако може да питам...Палаион Цифликион и Палио едно и също място ли са? Мисля първото след Кавала.

# 352
Да, едно и също са. Първото е неправилно произношение на гръцкото изписване.

# 353
Бях скептична като разгледах в Гугъл плажа Сахара, ама.. след тая снимка рязко ме пренастроихте. Благодаря 😀

# 354
  • София
Ние на плажа Сахара с моят мъж му викаме Плаши око Simple Smile Такава гмеж рядко съм виждала.

# 355
Бях скептична като разгледах в Гугъл плажа Сахара, ама.. след тая снимка рязко ме пренастроихте. Благодаря 😀
По-голямата част през лятото е като ония снимки от Неа Ираклица, иначе не е лош плажът, ама през май и октомври Stuck Out Tongue
Много по-широк и дълъг е, ама и хора бол.

# 356
Момичета, някоя от вас пътувала ли е от София до Кавала с автобус. Намерихме една фирма, но е преустановила този маршрут. Отдавна планувахме това пътуване, но се оказа, че няма да мога да шофирам. За жалост ми разшириха зениците без да ме предупредят, че може да отнеме няколко дни да се възстановят. И предполагам, че утре няма да съм в кондиция за шофиране. А хич не искам да го отказваме Sad

# 357
24 часа след капките за разширяване на зениците ще можете да шофирате без проблем. От дългогодишен опит смятам, че със слънчеви очила дори по-малко (12-18). Ако си виждате дисплея в момента, за да пишете, даже и по-скоро Simple Smile

# 358
Препоръки давам на базата на видяно с очите си, не в гугъл мапс.

Да, плажът на Неа Ираклица е отвратителен - пясъчен е, но тесен, претъпкан, замърсен и всичко, което не искам от един плаж в Гърция (добре се вижда и на вашите фотографии). А на Офриниу има камъни във водата, и то повече, отколкото на местата, които показвате в гугъл.

Освен това говорим за плажове, които продължават с километри, като Сарти или Сахара. И на двата няма камъни, но Сарти например е плитък в единия край и дълбок в другия, това води съответно хора с различни предпочитания на двете места.
Сахара има и дива част с дюни, и част със заведения и 800 чадъра (дъщеря ми ги брои и умножава по редове, затова знам колко са Stuck Out Tongue).

И къде е най-добре да се отседне ? Дали Sarti или Nea Kallikrateia?
С идеята да си на пешеходно място до хубавите плажове, места за хапване, магазини и т.н?
Вие къде сте били там?
Сахара изгледа окей, но ми прилича много като на Амолофи. Хубав плаж, но самостоятелен и се ходи с кола задължително.

# 359
Параход Благодаря ти за успокоение то, но вчера сутринта ми правиха разширяване и още не мога да шофирам. Още вчера вечера можех са чета и пиша. Но навън едвам стоя. А слънчеви очила нямам, защото аз съм с диоптър Sad Трябва да си направя такива, но казаха минимум 3 дни за да дойдат стъклата.

Общи условия

Активация на акаунт