На море в Гърция 2022 - I

• 83 903
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Опцията ни беше с автобус от София до Серес и после Серес до Кавала. Но първият автобус те оставя на пътя и не влиза в града. Та в крайна сметка рискувахме и с повече почивки си дойдохме с колата. А и аз в последният момент попитах, та си точно на време.

И малък спам:
Скрит текст:
Гледка от покрива на сградата, в която сме отседнали, с телефон

# 376
Здравейте, чудих кои местенца възнамерявате да посетите това лято?

# 377
Ние ще сме Созополи. Досега не сме ходили и търся отзиви.
Минали години сме били на Неа Перамос и Ставрос.

# 378

Аз съм ходила няколко пъти, мога да ви поръчам едно приятно, спокойно и чисто плажче- Каваци. Но мен по ме интересуваше за Гърция някое приятно местенце.

# 379
Созополи е в Гърция. Wink

На Неа Перамос има супер плаж (на 5 мин. от градчета). Мисля Амолофи се казваше. Огромен пясъчен плаж с плитък залив. Намира се в покрай едни лозя, има и къмпинг.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 12:27 от Soul Free

# 380

Мале прочетох Созопол, извинявам се Dizzy Face

# 381
Гръцкото Созополи е заселено през 20-те години на миналия век именно с преселници от българския Созопол (който пък по същество е създаден като гръцка колония още в античността, както и другите ни черноморски градчета Несебър, Поморие и т.н.). Затова така се и казва, от 1948 г. насам.

# 382
Може ли да ми препоръчате хубави таверни в района на Неа Муденя.
Запазихме си в Дионисиос един апартамент и ще обикаляме, предполагам, че в малките селца още няма да има отворени таверни /за периода около Великден /, затова търся нещо в по оживените места, а най- близо ни е неа Муденя, май Thinking
Привет.
За Неа Мудания, мога да препоръчам To Monopati за морска храна, както и Alati Ke Piperi, която е на края на крайбрежната алея.

# 383
  • Сф
Е, на 22 стр писах де Simple Smile, бяхме в района. То е между Неа Калекратия и Неа Мудания. Селце, малко. Плажа е ок, не видях иначе нещо особено в селото. Няма какво да се притесняваш като цяло. Ще се разбереме накрая от гонене по темите Simple Smile пък даже да не се и засечем по гръцко.Joy

# 384
Абе, аз почнах да я чета темата, ама до стр. 22 не съм стигнала, сега ще погледна. То,  не, че нещо ме притеснява. Аз точно такава почивка искам - малко, без народ, без лудница, спокойно и лежерно.....

Ама така си питам, ако има отзиви от първа ръка да разбера.....

Ако някой ще ходи в Созополи в края на юли, да пише, да се видим на по узо! Wink

И още нещо - отпаднаха ли PCR-ите за влизане/излизане?

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 14:12 от Soul Free

# 385
Здравейте!
Мисля и се оглеждам къде точно да почиваме през лятото, ще помоля за съдействие.
До сега сме били само в Аспровалта - 3 пъти и в Ставрос ( не не хареса там).

Моля да ми препоръчате малко градче или селце, повече спокойно, отколкото атрактивно, подходящо за семейна почивка.
Търся хубаво хотелче или къща за гости на първа линия. Плажът да не е  каменист, общо взето това...
Ааа и да не прекалено далеко от границата, защото сме с три деца, много багажи и не ми се пътува прекалено дълго.

Благодаря Flowers Tulip

# 386
  • Русе

На Неа Перамос има супер плаж (на 5 мин. от градчета). Мисля Амолофи се казваше. Огромен пясъчен плаж с плитък залив. Намира се в покрай едни лозя, има и къмпинг.

А самият плаж на Неа Перамос как е? До сега не сме били в Гърция и сме се насочили към Неа Перамос като по-близка дестинация. Приемам препоръки и за други населени места с прилични плажове, недалеч от границата /понеже пътуваме от Русе и всичко ни е далече/. Общо взето това, което търси Киф.

# 387
Ееее, писах, писах и нещо зависна.....

Та, накратко - в крайщата на Неа Перамос плажът е по-широчък, в центъра е по-тесен и е в близост до шосето, което не ми допада. Ние ходехме на плажа до лозята, който е чудесен - пясък, плитък залив. С кола е 4-5 мин, пеша 15-ина. Там е огромна свободна зона, накъде в края има заведение с шезлонги, но ние не ходихме до там.
В самия град има заведения с шезлонги за ползване срещу консумация, но има и голяма свободна зона.
Бяхме в началото на септември, времето беше супер, нямаше навалица. Всъщност в Гърция едва ли има някъде огромни тълпи, де.....
Самото градче не е кой знае какво, но има хубава крайбрежна алея, център и голяма детска площадка, заведения на алеята до морето. Като цяло е добре за семейна почивка за хора, които търсят спокойствие.
Снимки може да видиш в нета. Аз имах, ама нещо не ги намирам.

# 388
Все още не са отпаднали PCR тестове. Отпаднаха PLF декларациите. Ние пътуваме със сертификати за преболедували, но на влизане никой не ни ги иска. Днес се прибираме към София и ще видим.

По заведенията обаче проверяват дали имаш сертификат.

# 389
Ясно, благодаря. То има много време до лятото, дано да отпаднат.

Общи условия

Активация на акаунт