На море в Гърция 2022 - I

• 83 961
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
А за някои като нас те са ужас. Заради навалицата и разни селски изпълнения. И страним от подобни.

# 421
  • София
Като Амолофи - след Платамонас надолу - огромен пясъчен плаж, бийч барове и свободни зони доволно много.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 13:47 от yovanka

# 422
  • Wonderland
А за някои като нас те са ужас. Заради навалицата и разни селски изпълнения. И страним от подобни.

Мислех, че описваме характеристиките на плажа, а не на хората, които го посещават. Simple Smile
Там навалица съм виждала само на 6 септември.
Благодаря за крайно неполезното по темата мнение Grinning

yovanka, много благодаря, веднага проверявам! Simple Smile

# 423
  • София
За мен хубав плаж е пусто място на брега на морето с чиста вода и липса на пясък.

За предпочитане е и да има какво да се гледа под водата.

# 424

Мислех, че описваме характеристиките на плажа, а не на хората, които го посещават. Simple Smile
Там навалица съм виждала само на 6 септември.
Благодаря за крайно неполезното по темата мнение Grinning

yovanka, много благодаря, веднага проверявам! Simple Smile

Една от характеристиките за повечето от нас е доколко е претъпкан плажа. Не само чисто природните характеристики. Затова и Змия ви попита да дефинирате за вас какво значи хубав плаж. Да не говорим, че тук има доста хора, които предпочитат обли камъни пред пясък и считат това за хубав плаж.

Няма за какво да благодарите. За да получите полезен отговор - задайте ясно въпроса. И по възможност разбира се - любезност.

Пясъчни на Скирос също има достатъчно. Лимнос също.

# 425
Аз всичкото плаж харесвам, стига да няма хлъзгави плочи на морското дъно, да няма бийчбарове и да не са оср*ни от котки, че и на такъв съм попадала🤣

# 426
  • София
На мен този прехвален Амолофи никак не ми хареса. Изобщо тази част около Кавала не ми допада. Нито Ставрос или Олимпиада. Както и Олимпийската ривиера. Не ми е никак гръцко. Любимите ми плажове са без бийч барове и навалици. Важно е водата да е с красив цвят и чиста. Обожавам облите бели камъчета, не държа на пясъка, но не ми и пречи. Изобщо аз отивам на плаж за плуване, а най-приятно ми е в ярко синя или тюркоазена вода. Еталони са ми Миртос на Кефалония, Балос на Крит, Псили Амос на Патмос, Месакти и Сейхелес на Икария. На Ситония има прекрасни плажове, но вече са прекалено натъпкани. На Тасос също има чудесни. Харесвам и Кумица на Атон, защото беше изключително спокойно откъм хора.

# 427
  • на последния етаж
Благодаря ти за препоръката, Параход! Точно нещо подобно си представях. Simple Smile Вече изпратих няколко запитвания и чакам отговор. Дано има места, че края на юни е близо и хората вече са резервирали, а работата ми е такава, че мога да почивам само тогава. Ако ти хрумнат други подобни местенца и в други посоки (знам, че си енциклопедия) - моля те сподели. Благодаря от сърце! Flowers Hibiscus

# 428
  • София
Дано да е така. Не бях видяла информацията във ФБ групата. Явно гръцките медии са по-предпазливи. Иначе за всички ще е супер. Очевидно гърците планират силен сезон т.е. навалици ще има почти навсякъде. Дано най-накрая вземат да обявят и фериботните разписания за юни - Занте Ферис са обявили до 31.05. Мен ме интересуват и едни малки корабчета на Boatmen Union of Santorini, които се движат между Санторини, Фолегандрос, Иос и Анафи, но те мълчат, нямат и за май даже. А не пътуват всеки ден, поне предните години е било така. Дано изненадата е приятна, явно ще е в последния момент всичко.
миленка_д, идете и на Сикинос. Аз като го пропуснах, сега усилено го предлагам на другите. Simple Smile Много ми е любопитен. Ще се радвам да разкаже някой после за него. Много съжалявам, че не направихме дей трип от Фолегандрос, макар че разписанията не бяха от най-удобните за това начинание, но все пак ставаха горе-долу в някои дни.

# 429
  • София
dechy, благодаря за препоръката, но надали ще имаме време. Планирала съм макс. 3 дни за Фолегандрос и мисля, че няма да ми стигнат. Но зависи и от разписанията, които още са неизвестни. Като ги обявят, ще реша. В момента от Санторини до Фолегандрос вървят само джетовете на цена от 55 евро на човек, което ми е неприемливо. Ако в петък няма друг вариант за придвижване ще трябва да мисля някакви гимнастики - например сутринта към 9 ч. на отидем до Наксос и да стоим там (с багажа) до 16 часа и да хванем Артемис до Фолегандрос, която пристига в 20 ч. Ако има вариант през Сикинос ще го предпочета, но засега не съм открила. Понеделникът, в който трябва да се придвижим от Фолегандрос до Иос, също е неясно как ще стане. Занте Ферис пътуват през нощта, но още няма разписание за юни. Надявам се на малките корабчета, но не се знае дали ще пътуват в понеделник или вторник, преди са били през ден. От това зависи. Ако останем повече на Фолегандрос може и до Сикинос да стигнем. Иначе ще остане за друг път Simple Smile

# 430
Рапунцел,
Скиатос е богат на такива плажове, Лимнос също, Корфу. На Скопелос пясъчните са кът.

Миленка,
Занте никога не са обявявали разписание за повече от месец-два напред, ферибот ще има, спокойно. Почти еднакво е за всяка година. С нощния сме пътували, около полунощ по спомени бяха на Фолегандрос.
Освен това в Гърция също чакаха антиковидните мерки (по-скоро падането им), за да могат да си планират сезона.
За Фолегандрос смятам, че три дни ще са ти предостатъчно. Сикинос мен също ме привлича, но бих отишла за повече от дейтрип.

# 431
  • София
Не си спомням вече какви бяха последните планове на миленка_д, но ако   разписанието е като миналогодишното и ако тръгват от Санторини за Фолегандрос, сега погледнах, че ние сме пътували в петък с Дионисиос Соломос - Занте ферис. Та в късния следобед се качихме, може би около 18:30ч. и пристигнахме на Фолегандрос след 3 часа по спомен. Имаше малко закъснение на ферито още на Санторини. Става въпрос за месец август обаче.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 19:44 от dechy

# 432
О, а аз й говоря за посока към Фолегандрос от сушата, тя май наистина пита за обратната - от Санторини.

Между другото, в OpenSeas могат да се заредят разписания от миналата година.

# 433
  • София
Да, точно заради миналогодишните се надявам да пътуваме с Maistros Santorini - в петък от Санторини към Фолегандрос и в понеделник - от Фолегандрос към Иос. Но докато не обявят разписание, не съм сигурна, защото в силния сезон са пътували вторник, четвъртък  и събота.

# 434
От 1 Май до 31 Август, мерки в Гърция
 НЯМА ДА ИМА
И ЗА ГРАНИЦА, И ЗА ВЪТРЕ В СТРАНАТА

Общи условия

Активация на акаунт