Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са текущите изисквания за влизане в Гърция?
Какви са изискванията за връщане в България от Гърция?
Какви са различните начини да пътувате до Гърция?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са текущите изисквания за влизане в Гърция?
За да влезете в Гърция, понастоящем се изисква сертификат за завършен ваксинационен курс, сертификат за преболедуване или отрицателен PCR/антигенен тест. Важно е да попълнете PLF преди влизане в страната и да получите QR код, който трябва да бъде представен на границата заедно с другите документи. За да влезете в Гърция, трябва да представите валиден ваксинационен сертификат или отрицателен тест за COVID-19. Възможно е да има тестване на границата, като всяка кола спира за тестването. В момента не се изисква PLF и сертификат за ваксинация при влизане в Гърция.
-
Какви са изискванията за връщане в България от Гърция?
-
Какви са различните начини да пътувате до Гърция?
-
Какви са характерните черти на туризма в Гърция?
-
Кое е подходящото време за посещение на Крит?
И аз съм с такъв. Опитах се да се ориентирам сама като четох последната тема и търсех и в стари теми, но съвсем се обърках. С мъжа ми няколко години ходехме в Ханиоти или Пефкори като любимите ни плажове са този на Сани, Палиури - Koursaros или на Alexander the Great. Ходим преди или след сезона, че иначе е лудница. Сега сме с бебе на годинка и искаме да намерим вила до плажа в селце/градче, което да е с плитък пясъчен плаж на някой от трите ръкава. Ще обиколим и околните, но тъй като в най-горещото ще трябва да се прибираме, да можем поне единия път да сме на близо. Гледах Ormos Panagias, но доколкото разбрах в самото село плажът не е толкова хубав. Атон пък ми е съвсем непознат. Моля ви за съвет