На море в Гърция 2022 - I

• 83 758
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
Еха! Много добра новина Simple Smile

# 436
От 1 Май до 31 Август, мерки в Гърция
 НЯМА ДА ИМА
И ЗА ГРАНИЦА, И ЗА ВЪТРЕ В СТРАНАТА

Чудесна новина! Явно септември пак ще пеем старата песен на нов глас.

# 437
През септември решението ще бъде преразгледано, не е гаранция, че ще се въвеждат мерки, нито какви ще бъдат те. Тази тема се обсъжда постоянно от вчера сутринта, в последните няколко страници, ама кой да прочете пет поста преди своя - важното е главни букви и удивителни да има.

Тук е мястото да се уточни, че до 1 юни маските на закрито в Гърция остават - който пътува през май, да го има предвид.

# 438
  • Пловдив
На Разпети петък работят ли заведенията в Гърция? Има ли вероятност да останем гладни? Чудя се дали да скочим около Александруполис примерно.

# 439
На Разпети петък всичко работи (което е отворено целогодишно, разбира се, защото много от туристическите места отварят за/след Великден). За разлика от следващите дни Simple Smile

Не е рядкост кръчмите да се напълнят с гръцки лели към 11-12, след вечерната литургия.

# 440
   Здравейте!
Някой може ли да препоръча прилично място за настаняване в Торони за двама възрастни без деца. Не държим на супер лукс, а просто прилично място. Не държим на първа линия-и без това не ходим на плажа в селото. Благодаря предварително!

# 441
Анастасия, Евристенис.

# 442
Благодаря много! Ще ги "преслушам". На това се надявам-препоръки от лични впечатления.

# 443
Прочетох, че в големите градове като Атина и Солун не се допускат автомобили, които не са поне стандарт Евро 5 и при евентуална проверка се налага глоба. Това е от официален източник. Някой запознат ли е с темата да сподели повече?

# 444
  • Хасково
Здравейте! Първо благодаря за търпението на редовните пишещи тук, да отговарят на почти едни и същи въпроси с години Grinning И аз съм с такъв. Опитах се да се ориентирам сама като четох последната тема и търсех и в стари теми, но съвсем се обърках. С мъжа ми  няколко години ходехме в Ханиоти или Пефкори като любимите ни плажове са този на Сани, Палиури - Koursaros или на Alexander the Great. Ходим преди или след сезона, че иначе е лудница. Сега сме с бебе на годинка и искаме да намерим вила до плажа в селце/градче, което да е с плитък пясъчен плаж на някой от трите ръкава. Ще обиколим и околните, но тъй като в най-горещото ще трябва да се прибираме, да можем поне единия път да сме на близо. Гледах Ormos Panagias, но доколкото разбрах в самото село плажът не е толкова хубав. Атон пък ми е съвсем непознат. Моля ви за съвет Simple Smile и още един въпрос - колебаех се и за Тасос и Амулиани, но ако спешно ни потрябва педиатър/болница има ли такива? И също на Тасос навсякъде ли има оси/пчели или само около дърветата. Били сме само за ден и не си спомням на кой плаж точно бяхме, но мъжът ми настъпа оса при излизането от водата и беше гадно.

Последна редакция: чт, 14 апр 2022, 23:49 от Ivayla_

# 445
  • София
На Амулиани няма болница, само медицински пункт. За Тасос мисля, че също е медицински център.

# 446
Сега сме с бебе на годинка и искаме да намерим вила до плажа в селце/градче, което да е с плитък пясъчен плаж на някой от трите ръкава. Ще обиколим и околните, но тъй като в най-горещото ще трябва да се прибираме, да можем поне единия път да сме на близо. Гледах Ormos Panagias, но доколкото разбрах в самото село плажът не е толкова хубав. Атон пък ми е съвсем непознат. Моля ви за съвет Simple Smile и още един въпрос - колебаех се и за Тасос и Амулиани, но ако спешно ни потрябва педиатър/болница има ли такива? И също на Тасос навсякъде ли има оси/пчели или само около дърветата. Били сме само за ден и не си спомням на кой плаж точно бяхме, но мъжът ми настъпа оса при излизането от водата и беше гадно.
Плажът е дори прекрасен (Трани Амуда), но един хълм/нос го дели от Ормос Панагияс, с кола се ходи. Пък и то е пристанище с няколко кръчми, не е град/село в истинския смисъл на думата.
На Тасос пчелите не са повече, отколкото навсякъде другаде в Гърция, но болница няма. Има медицински център, който е сравнително добре оборудван, но не е болница. На Амулиани има селски фелдшер всичко на всичко.
Ако това с медицинското обслужване е толкова важно за вас, препоръчвам да отседнете в Никити. В селото има педиатър и е най-близкото на Халкидики до болницата, обслужваща ръкавите - в Полигирос, а има и по-малък мед. център в Агиос Николаос. Плажът не е идеален, но е ОК, основно пясък с малко камъни и плитък, на 2-3-5 километра има чудесни плажове.
Т.е. Геракини, Метаморфози и т.н. са по-близо, но там пък плажовете хептен не струват.

Вече ако не държите да сте баш до болницата, има и други варианти.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 00:06 от Параход

# 447
Здравейте и от мен! Много се зарадвах на хубавата новина, че отпадат мерките, но се и притесних, че май закъсняваме с резервацията тази година.
Колебаем се още дали да не пробваме нещо по-близо тази година? Основно точно между Тасос или Амулиани.
Амулиани почти ми отпада като вариант, защото не намирам хубави места за настаняваме на прилични цени. Явно повечето вече са заети.АКо някой има идея за място за настаняване, което е проверено и не е в букинг - ще съм благодарна да сподели.

Тасос от край време ме е блазнил много, но мъжа ми малко се дърпа - смята, че е пренаселен и съответно вече побългарен. Наистина ли е така?

Ако отпадне и Тасос - кой остров бихме ми препоръчали? Да не е Крит, Лефкада, Корфу и Евия. Общо взето представата ни за почивка е нещо средно между спокойствие и цивилизация. Настаняването да е в някое малко градче или селце, задължително да има 3-4 тавернички поне, наоколо да има малки плажчета/може и с кола/ - не изцяло каменисти и не много дълбоки, колкото по-спокойни, толкова по-добре, но пък и да не са съвсем диви - идеалное с някакво кафенце на плажа и чадъри.

# 448
Скрит текст:
Сега сме с бебе на годинка и искаме да намерим вила до плажа в селце/градче, което да е с плитък пясъчен плаж на някой от трите ръкава. Ще обиколим и околните, но тъй като в най-горещото ще трябва да се прибираме, да можем поне единия път да сме на близо. Гледах Ormos Panagias, но доколкото разбрах в самото село плажът не е толкова хубав. Атон пък ми е съвсем непознат. Моля ви за съвет Simple Smile и още един въпрос - колебаех се и за Тасос и Амулиани, но ако спешно ни потрябва педиатър/болница има ли такива? И също на Тасос навсякъде ли има оси/пчели или само около дърветата. Били сме само за ден и не си спомням на кой плаж точно бяхме, но мъжът ми настъпа оса при излизането от водата и беше гадно.
Плажът е дори прекрасен (Трани Амуда), но един хълм/нос го дели от Ормос Панагияс, с кола се ходи. Пък и то е пристанище с няколко кръчми, не е град/село в истинския смисъл на думата.
На Тасос пчелите не са повече, отколкото навсякъде другаде в Гърция, но болница няма. Има медицински център, който е сравнително добре оборудван, но не е болница. На Амулиани има селски фелдшер всичко на всичко.
Ако това с медицинското обслужване е толкова важно за вас, препоръчвам да отседнете в Никити. В селото има педиатър и е най-близкото на Халкидики до болницата, обслужваща ръкавите - в Полигирос, а има и по-малък мед. център в Агиос Николаос. Плажът не е идеален, но е ОК, основно пясък с малко камъни и плитък, на 2-3-5 километра има чудесни плажове.
Т.е. Геракини, Метаморфози и т.н. са по-близо, но там пък плажовете хептен не струват.

Вече ако не държите да сте баш до болницата, има и други варианти.
Понеже на моето питане няма отговор, да се присъединя към това... Може ли да споделите и другите варианти?

# 449
  • софия
Ако отпадне и Тасос - кой остров бихме ми препоръчали? Да не е Крит, Лефкада, Корфу и Евия. Общо взето представата ни за почивка е нещо средно между спокойствие и цивилизация. Настаняването да е в някое малко градче или селце, задължително да има 3-4 тавернички поне, наоколо да има малки плажчета/може и с кола/ - не изцяло каменисти и не много дълбоки, колкото по-спокойни, толкова по-добре, но пък и да не са съвсем диви - идеалное с някакво кафенце на плажа и чадъри.
Лимнос, Скиатос, но от цените за фери първоначално боли, после се свиква.

Общи условия

Активация на акаунт