Мъжете и бракът

• 49 108
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Paris, France
Скрит текст:
Ариел, може пък просто ти след 25 да си станала по-взискателна и да отблъскаш несъзнателно тези, които смяташ за неподходящи.

Не, напротив - никога не съм била взискателна. Работила съм, плащала съм всичко сама щото льольото нямал достатъчно финанси, ама един ден... ехеее... и аз вярвам и докато тоя ден дойде на мен ми е показана вратата и някаква младичка ми е заела мястото.
Знам, че не съм и супер красавица - казвано ми е пак многократно и то от мъже.
По дискотеки и излизания задяваха приятелките ми, мене не - бях една от последните във випуска с гадже и то защото оня си търсеше забавление за през ваканцията, после като замина да учи ми би шута.
Виждам как другите мъже заглеждат другите жени - мен никой никога не ме е гледал така.
Когато съм пробвала да флиртувам винаги съм била порязвана, виж ако е някоя друга не е проблем.

Значи ти изначално не харесваш реалността на мъжа, но все пак заживяваш с него, очаквайки тя да се промени. Нормално е мъж, който все още няма финанси или смята, че не са достатъчни да не иска хомота на брак и деца. Проблемът ти е, че виждаш, че нещо, на което държиш (финанси, предложение за брак, планове за дете) липсват, но хукваш да живееш с човека. И аз съм излизала с безпарични, не особено щедри, но защото ми харесваха физически и с ясната представа, че е за момента, а после...... после всичко може.

Мъжете усещат нещо, което аз наричам синдром на старата мома и не е свързано с възраст. Ти не се отпускаш и те гложди колко харчиш, че връзката няма развитие. Мъжът почва да вижда в тебе нервност, нещо недоизказано, решава, че не е достатъчно добър за тебе и бяга другаде. Това обяснява защо много нормални и даже красиви жени на 25+ години не достигат до брак и деца, а обикновени самотни майки си излизат с ергени и получават внимание,финанси и даже брачни предложения.

Просто спри да правиш това, което не искаш! Спри, дори и да ти струва връзката!

Като мома моите пари си бяха за мене. Един или двама са ми подхвърляли, че нямат пари. Колега ми беше казал, че иска да ме покани на ресторант, но няма пари. Казах му да идем и предложих да платя. Каза не, като си взема заплатата ще идем и ще платим поравно 🌞. Речено сторено, ама напоръча алкохол, разни морски дарове, изяде 3/4 и накрая тръгна да ме целува. А, не на мене. Не съм кофа за боклук, все пак. Чудеше се що не искам да ида с него у тях. Не ме устройва.

Пишеш на един лист на какво държиш и не влизаш във връзка ако мъжът няма някое от качествата. Ако не искаш да му плащаш нещо, казваш, че нямаш възможност, ако ще да ходи с продрани чорапи и без гащи, а ти да се обличаш в луксозни марки.

Преди да приемеш да живееш с някого, казваш какво очакваш и кой какво прави у дома. Също обясняваш, че очакваш брачно предложение до 6 месеца, дете до 2 години, каквото искаш. Ако не е съгласен, всеки по пътя си, но няма да събираш горчилка 2 години.

Никой мъж не ме е карал да готвя. Впечатленията са ми, че ако мъжът харесва жената и иска да живее с нея, готварските и и домакински неумения не го спират. С бившия готвех 2-3 пъти седмично за нас и по много, за купон, веднъж месечно, но ми помагаха приятели. С деца е различно. Няма как да не готвиш непрекъснато. Трябва им прясна храна. При вас няма детски кухни, а и ти писа, че в Германия рафтовете са празни и няма бебешки пюрета. Във Франция има (пюрета, детска кухня няма и тук), но е доста по-скъпо и трябва транспорт.

Пишеш, че след 35г трудно се забременява, но не е винаги така. Трябва да пробваш.

Не си права за мъжете, които и на куфар да приличали си намирали млада ако имат кинти. В Камерун може, но в развития свят младата не ще да чуе за брак и деца, а и кинти си има, а не ще стар. Около мене е пълно с 40-45 годишни паралии, които не намират 30 или 35 годишна, а си изглеждат добре.

# 1 141
  • София
Невена, как си го представяш изпълнението на това, което си описала? Съвсем ще я забатачи, ако те послуша. Да си напишела на лист какво иска! Направо да го оформи като договор с фактура.
Нещата или се получават, или не се получават. Решенията са на интуитивно ниво. Единственото вярно нещо е, че жената трябва да цени себе си и да не се съгласява на неща, които я напрягат или не я устройват. Тези неща се натрупват.

# 1 142
Невена, ако някоя представи в писмен вид всичките тия изисквания, повярвай мъжете ще избягат с 200.
Това да не е договор. Иначе, напълно подкрепям тезата, че колкото повече се цени една жена и се влага в нея, толкова по- ценна е и за мъжа.

# 1 143
  • SF
Излишно е да се пише на лист какво искам, защото верятността никога да не изпълня листа, е 100%.
Ако покривам нечий сисък ДНЕС на 100%, утре може да сменя работата и веднага излизам от списъка.
Вие така ли си представяте най-близките и интимни отношения с хората? По сисъци.
И да, да не забравя най-важното - променяте се така, че да паснете на някой друг, който след време вече не си пада по промяната, която сте му показали.

# 1 144
  • София
Аз по друг начин я разбрах Невена. Че човек трябва да направи списък (не за представяне пред кандидат-половинката) на нещата, които са му фундаментално важни, и да търси човек с тези качества, а не да прибира каквото дойде, и после след време да е недоволен, че не са му изпълнени желанията, или че му се е наложило да направи компромис, пък той не е бил адекватно оценен и обещетен. И ако връзката не се движи в правилната за него посока (брак, деца, каквото там му е важно) в разумни времеви граници, да дава нататък, а не да чака да бъде сменен, и после да реве, че са му изгубили годините.

# 1 145
  • SF
Да, разбира се. Но за тези фундаментални неща, не е нужен списък.
Харесвате се с някого и ако той е обвързан, решението се взима на секундата. Може да се прекрати всичко, а може и да се продължи с обяснението, че "не се знае какво ще стане". Много хора имат успешно продължение с обвързани партньори.

Тези дни ще се ражда бебенце на семейство, което при запознанството си, единият беше обвързан (мисля, че и двамата са били във връзки, но единитя в дългогодишна). За година имат и брак, и бременност, а сега през април е терминът. Simple Smile

# 1 146
  • София
И аз така го разбирам. Всъщност, като ги оформиш на списък, изискванията се оказват доста малко и по магически начин се намира кой да ги покрие. 😉

# 1 147
  • SF
Като срещнеш някого и замръзнеш, като размените погледи и краката се подкосят и цял ден си държиш телефона в ръката, да не би да изпуснеш обаждането или съобщението, искам да извадиш всички списъци и да започнеш с тикчетата. Simple Smile

# 1 148
  • София
"Списъкът" е за събиране на мислите, така да се каже. Полезен за човек, който се лута и не му се получават нещата.

# 1 149
  • София
Подкосяването на краката е за тийнейджъри.
Зрели хора за брак се избират по друго.
Важното е да има зъби и да не е в затвора.

Не че е нямало и такива случаи във форумната история.

# 1 150
Баси като ви чета, добре че се ожених млад, жената още по-млада. Като гледам колко са се усложнили нещата, та списъци, договори, крайни срокове, баси.... сигурно щях да карам само на такива за временно ползване. Ми не става така, не винаги можеш да намериш всичко точно по списък, все пак не са изложени кандидатите на щанда в Кауфланд и да си избираш който най ти съвпада. Винаги има някви неща, дето не съвпадат, а и е нужно малко да се спуснеш на риск. На 20-25, даже и 30 много не ти пука, мислиш морето е до колене, ама сега към 40 наистина почваш много да внимаваш и да премерваш рисковете, и в резултат нищо не правиш. Така стоят нещата според мен.

# 1 151
  • София
Баси като ви чета, добре че се ожених млад, жената още по-млада. Като гледам колко са се усложнили нещата, та списъци, договори, крайни срокове, баси.... сигурно щях да карам само на такива за временно ползване. Ми не става така, не винаги можеш да намериш всичко точно по списък, все пак не са изложени кандидатите на щанда в Кауфланд и да си избираш който най ти съвпада. Винаги има някви неща, дето не съвпадат, а и е нужно малко да се спуснеш на риск. На 20-25, даже и 30 много не ти пука, мислиш морето е до колене, ама сега към 40 наистина почваш много да внимаваш и да премерваш рисковете, и в резултат нищо не правиш. Така стоят нещата според мен.
Така си е. А, ако не 2та, поне единият от брака да е по-млад/а, че да има "по-малко списък".

А ако имаш и домашни животни, става геометрична прогресия. Отделен списък за коте №1, коте №2 и т.н.

# 1 152
  • Paris, France
Аз по друг начин я разбрах Невена. Че човек трябва да направи списък (не за представяне пред кандидат-половинката) на нещата, които са му фундаментално важни, и да търси човек с тези качества, а не да прибира каквото дойде, и после след време да е недоволен, че не са му изпълнени желанията, или че му се е наложило да направи компромис, пък той не е бил адекватно оценен и обещетен. И ако връзката не се движи в правилната за него посока (брак, деца, каквото там му е важно) в разумни времеви граници, да дава нататък, а не да чака да бъде сменен, и после да реве, че са му изгубили годините.

👍💐. Точно това имах предвид.

Не всеки човек трябва да прави списъци. Ако сме доволни от връзките си, дори след разпадането им, нямаме лоши спомени, не съжаляваме за времето, прекарано с човека, няма нужда да го нищим и мислим.

Ако на 35г се озоваваме с поредица неприятни, "безсмислени", в акъла ни връзки и все още имаме желание за брак и деца е добре да установим кое, в профилите на бившите ни партньори и нашите действия е довело до дългите моткания и съжителства, в които сме се пънали, мъчили, слугували, давали, плащали, а накрая са ни били шута, заменяйки ни с по-млада (Ариел акцентира на това). Мене и с по-стара са ме заменяли. Няма лошо, защото не съм се пънала 🌞.

Обикновено всеки човек си има предпочитания към външност, характер, интереси на партньора и в живота с партньор сме лимитирани от средствата, с които можем да финансираме общия живот. Няма как да имам успешна връзка с мъж, който изначално не ме привлича физически, ако и да ми дава мечтания битов и социален живот. Няма как да съм щастлива с красавец, който може да ми предложи живот в детската му стая или аз да плащам наема някъде. И двете връзки са обречени.

Ариел поне 20 пъти е писала за влагане, плащане и слугуване, а накрая замяна с друга. Това го пише и когато е във връзка, при това с образован, интелигентен, който едва ли я кара да плаща и да му слугува. Спомените и от предишните и връзки тровят и сегашната. Ето, вчера писа, че не е сигурна, че родителите му я харесват.

Като четеш фактите за нейните родители, гаджетата им, техните родители, всичко си е нормално и като живота на повечето от нас. Като четеш колко черно го вижда тя, все едно само на нея се случва, но с абсолютно всички родители и мъже.

Тя има всичко за да бъде доволна или поне щастлива, но.... не е.

# 1 153
Невена, имах приятелка която имаше сходни на моите проблеми. Беше развила някаква психоза на тема - "брак, деца - сега, веднага".
Намери за няколко месеца човек със сходни виждания и се ожениха точно за няколко месеца. В момента са женени щастливо и с пет годишно момиченце.
Аз като всяка жена съм искала винаги брак и деца, но никога не съм "обсебвала" партньора си с идеята за това.
Подпитвала съм с течение на връзката като умело ми беше винаги отговаряно с "като му дойде времето" и като му дойде времето, новата след мен е женена за бившия за два месеца.
И е нормално да се "отровиш" ако след всичко това примерно не можеш да имаш деца.
Няма как да подскачаш от радост ако младостта ти е ограбена и само да слушаш как за всичко ти си си виновна.
Ето той си продължи живота веднага все едно нищо не е било като разби моят на парчета.
И тука разните му фантасмагории как нелицеприятни и с наднормено тегло срещали любовта на живота си ... тия глупости ги оставете за романтичните филми. Познавам много такива дето още се лутат (мои наборки) не можещи да срещнат човека за тях и задоволяващи се с това, което има просто защото не "пасват" на пазара.

# 1 154
Според мен ги не се цениш достатъчно и се примиряваш с товa,което получаваш . Решилa си , че си жертва.

Общи условия

Активация на акаунт