Мъжете и бракът

• 49 255
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 780
Ами не им пука дали са мъж и жена за теб. Те си знаят двамата какви са един за друг. Wink

# 781
  • София
Тогава защо се напъват да обясняват, че било същото? Не е същото, това не са синоними, а различни понятия с различни ключови особености, които влекат последствия. На емоционално ниво както искат, но на реално, правно и социално е друго. И всички го знаем, тук сме все образовани хора.

# 782
  • France
Защото в много отношения е същото.

# 783
  • София
Голямо впрягане как неженените си викат Joy

# 784
  • София
В много, но не е. Като при признаците за еднаквост на триъгълници е - трябва да са изпълнени всички условия, за да са еднакви, а не в мого отношения да си приличат.

# 785
Сетих се майката на немъжа ми като се разплака от радост, че се е запознала с приятелката на сина си. Ми не съм приятелката на сина му, ама от мен да мине, да не плаче от мъка - замълчах си.
😂
А каква си му? Точно приятелката си, или гадже. Не си му жена ( в българския език това е свързано с брак, женене).
Неговият статут е  приравнен на “съпруг”, изписано буквално в официален документ, издаден от институцията, където аз работя. Попълних в графата “съжителство на семейни начала без юридически брак”. Оспорвайте там.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 10:54 от Дренка

# 786
  • София
Как е приравнен? Какво пише в семейно положение - женен, разведен, неженен или вдовец?На теб какво ти пише - омъжена, неомъжена, разведена или вдовица? Притавнено, съжителство  - като женени, ама не баш.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 15:54 от Andariel

# 787
Мен ако питате, най-гадно е да си вдовец/вдовица, всичко друго е ок.

# 788
Никой освен бегемамите не се е интересувал от това какъв е бил. Вписан е като мой съпруг. Това казвам.
Вдовец не е, щото никога не е бил женен. Аз , както съм казвала, съжалявам за това, че подписах с първия си мъж. На, ся щях да съм неомъжена 😏

# 789
  • София
Дума дупка не прави - важно е какво е написано в документите за семейно положение. Останалото са али-бали.

Женен ли е за теб, имате ли сключен брак? Хайде, стига шикалкави! Или сте женени в гражданското и имате удостоверение за граждански брак, или не сте. По заобиколен начин сиказа, че официално си разведена. Не си омъжена.

# 790
Никога не съм го крила. Когато ми стане важно да признаеш/те отношенията ми, ще приема предложението му за брак.

# 791
Само моля да се въздържате от заповеднически тон - оженете се! за да ви приемала леля ви Пенка от петия етаж като семейство. Ми нали точно затова не сме се оженили, защото не ни пука кой как ни бил виждал и какви му били разбиранията. Аз не съм тръгнала да казвам "не се женете", така че смятам, че е в рамките на добрия тон, никой д ане ми дава и на мен наклон.
 Любовта няма нужда да се доказва пред външни хора и да се заявява пред някакви си институции, за да бъде реална. Нейното измерение е друго. Ама това само някои хора го разбират, надраснали системата и материалистичния свят, виждайки голямата картина на пародията, в която живеем. Другите си тънат в рамките. Нека. Всеки е свободен да живее както му е хубаво.

# 792
  • France
При нас разликата е, че направихме завещанието както искахме и най-вече, че си наследяваме пенсията. Това е всичко.

# 793
  • Далечният изток
И що е толкова важно какво пише в документа за семейно положение?!
В моя като пише "неомъжена", това ме прави някаква по-нисша категория човек от тези, които са омъжени и разведени ли?!

# 794
Не, най-низшата е разведена.
😂

Общи условия

Активация на акаунт