Мъжете и бракът

• 49 127
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 050
Аз срещнах ерген (е, доста под 40 г. беше) и дете му родих, тоест на моя мъж му се е сбъднала мечтата Simple Smile По-млад е и изобщо не го следя коя как е загледал. Ако реши да иде при по-млада, връстничка, по-стара или каквато и да е друга жена, то аз няма да страдам нито 1 ден и той си го знае. Сигурно затова стои при мен Simple Smile

# 1 051
  • Най-красивата страна
Да,зависи на каква възраст е жената.
Ако тя е на 30г.момче на 20г ще е незряло .
Мъж над 40 пък ще е дърт за нея.
Ако тя е 35 и тиктака биологичния часовник,иска семейство и деца,на мъж на 25г ще му е рано..

Ако жената е на 40г,ако вече си е отгледала детето и се е развела,защо да не се забавлява с по-млад мъж...

# 1 052
  • SF
Недейте с тези обобщения... Колко им е била сериозна връзката и как са се появили тези 2 деца, никой не може да знае. Ако са били толкова сериозни към връзките си и ангажирани, нямало е да се разпадат.
На 45 години има куп причини, заради които може да си сам, без да влизат в тях всякакви психически разстройства, липса на такт, на възпитание, на образование, на финанси, на мироглед.
Много ми става досадно, когато някой обобщи, че всички женени са супер мацки и пичове отвсякде, а който не е, вероятно е психопат или сериен убиец. 
"Щом е още ерген, значи нещо му има..." -
Има му, да. Качеството да разпознава и да не се свързва задълбочено и вманиачено с неподходящи, на които им има нещо.

# 1 053
Стар ерген, над 40, неживял дотогава с жена е наистина диагноза и за мен. Ако живее с майка си е червен фар, светофар, каквото щете. Трябва да се избягва.

# 1 054
  • Най-красивата страна
Човек може да остане ерген,защото е преживял разочарования,защото е имал други приоритети-например кариера,бизнес..искал е да си стъпи на краката и годинките минали...или просто не е срещнал жената..Но това не значи,че не е живял никога с жени и не е свестен.
И е по-добре ерген,отколкото брак,деца и съжителство с някоя,която не понася.

Това са моите наблюдения.Имам пред себе си пример-братовчед на съпруга ми.
Имал е сериозни връзки,живял е с жени,но накрая не се стига до брак,семейство,деца,а той  има желание.

Ерген на 40г.,който никога не е живял с жена-съгласна съм, това е диагноза.
И нищо няма да се получи..

# 1 055
Така е, но ергенлъка след една възраст няма как да се пречупи и този мъж да приеме нормално друг човек в ежедневието си. Навиците са нещо сериозно, дори да не ни се вярва. Толкова пък за 40 години да не харесаш и 1 жена за съжителство??

# 1 056
  • SF
Има ергени на по 40, живели с жена по такъв начин, че задължително трябва да ги избягвате, щом така поставяте диагнози.
А има и такива, които са живели с трицифрена бройка жени. Ако  искате и тях ги избягвайте. Но лека-полека да не се превърнете в старите моми, които избягват, защото нещо им има. Simple Smile

# 1 057
  • Най-красивата страна
Мм,ако някой ми каже,че през леглото му са минали трицифрена бройка жени,сериозно ще се замисля.
И няма да стигнем до секс.

# 1 058
  • София
Трудно ще стане стара мома от мен. Вече съм се отчела с брака и децата.
Аз оставам твърдо на това мнение. Който е поискал, той е намерил време и пространство за съжителство и/или дете. Който не е и е след 40, не е читав.

# 1 059
  • София
И аз прокрепям, че след определена възраст, липсата на сериозна връзка/съжителство с жена говори за проблеми. Най-малкото този човек сериозно изостава с опита, а вече навлиза в негъвкави години, и нагаждания спрямо друг човек, както и промяна на вече дългогодишно-установени навици, стават трудно постижими. И това без изобщо да взимаме предвид причините досега да не се е решил на такива взаимоотношения, а тези причини рядко могат да бъдат пренебрегнати с лека ръка.

# 1 060
  • SF
Той може да се е решил, но другият да не се е решавал.
Читав-нечитав. Най-нечитавите, които аз познавам, са женени. Партньорите им се оплакват и изглеждат тъжни и неудовлетворени. Никой не иска да е на тяхно място. Пишат и във форума, че са женени за изключително нечитави хора.
Да, така е - всеки има кусури и не можем да си ги мерим. Един пие, друг се бие, трети мрънка, четвърти не яде нищо, а качва килограми и е все дебел. Да не се залавяме да определяме кой недостатък е най-приятен.

# 1 061
Това, че някой е на 40 и няма брак/дете, не означава, че никога не е живял или имал връзка с друго човешко същество?
Възможно е да има много други причини да е сам, освен това, че е боклук. Тед Бънди е бил женен, има и дете.

# 1 062
  • София
Че има и читави, има. Но те са рядкост. Който желае да ги търси - да ги търси.

# 1 063
Това, че някой е на 40 и няма брак/дете, не означава, че никога не е живял или имал връзка с друго човешко същество?
Възможно е да има много други причини да е сам, освен това, че е боклук. Тед Бънди е бил женен, има и дете.

Съгласна съм. Много хора остават сами или пък без деца по независещи от тях обстоятелства не защото не стават.
Отнася се и за мъже и за жени - просто е по-лесно да кажем той не става.
Ако не срещнеш партньор който да поиска да се ожени или пък да има деца си оставаш сам.
Изключвм случаите, в които жените забременяват нарочно, за да вържат уж мъжа до себе си. Така нищо не се "връзва" най-много самотна майка да останеш.
След изродския въпрос на "Защо още не си омъжена?" следва другия изродски въпрос "Защо нямаш деца?".
Никога не ми е идвало на ум да задавам подобен въпрос на никой - точно защото не знам, репродуктивни проблеми, кофти връзки.... ама лелките и чичовците от провинцията първото нещо, за което питат е точно това и като отговориш и на двете с "Не" и се сконфузват и не знаят какво повече да питат.
Презряла на 30 плюс леле леле...

# 1 064
А защо се определя дали човек е читав, според това дали е във връзка или не? Аз познавам много читави хора, които не са във връзка, и достатъчно нечитави, които са. И мъже и жени.

Общи условия

Активация на акаунт