Мъжете и бракът

• 48 327
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 425
Дренка, аз съм била на такава сватба. Бяла рокля, тъпани, вземане на булката, погачи, ръченици, петли и всичко както си му е обичай, само брак нямаше.

# 1 426
  • София
Сега му казват духовен брак, макар че аз не го признавам това.

# 1 427
Аз го възприех като някакъв карнавал или бал с маски, но искали хората, направили го.

# 1 428
Ами то си е празненство, нищо повече.
Анди, защо духовен брак, нали има църковен?

# 1 429
  • Great Britain
Дренка, аз съм била на такава сватба. Бяла рокля, тъпани, вземане на булката, погачи, ръченици, петли и всичко както си му е обичай, само брак нямаше.
Ужасен ужас.

# 1 430
  • София
Защото нашенската църква не позволява венчавка без граждански брак преди това. За католическата не знам, но предполагам, че католиците така или иначе сключват брак, не само в църквата.
Нали трябва да го кръстят някак, че да звучи тържествено, иначе е само една бяла рокля, един костюм и ядене и пиене.

# 1 431
Е, да. Хич никакъв духовен брак не е. Даже и петли и пр тъп(а)ни не ми вървят, защото са ритуали, типични за бракосъчетание.
Виж, роклята може да мине някак, ако въобще е бяла.

# 1 432
Дренка, сватбата е тържеството по случай сключването на брак, без първопричината някак тържеството звучи изкуствено. Ако искаш може да си боядисаш червени яйца и тази вечер, но утре няма да е великден.

Андариел, в държавите където църковния брак има правна стойност няма нужда от граждански преди това.

# 1 433
Истината говори, с брак ,без брак....задълженията, битовизмите и проблемите си ги има. Кой ,каквото ще да мисли, като живееш с един човек 15 години, дори и без брак е все тая.

# 1 434
Получава се нещо от сорта на "хем вълка сит, хем агнето цяло". Мъжа не се е минал, а жената преглъща горчивия хап, че само се е "видяла с бяла рокля" без реално да е "съпруга". Все едно да живееш на семейни начала, ама с едни безсмислено пръснати пари за едно парти.

# 1 435
  • София
Да, де, ама там жениш ли се в църква, това се регистрира пред държавата. Някои хора не искат да са женени пред държавата, но правят церемонии, които представят като духовен брак.
Да, точно е парти.

# 1 436
Чувала съм и тук съм чела как ако можело само църковен брак щели за сключат. Та да питам, ако църковният брак има правна стойност ще се венчаете ли?

# 1 437
  • France
Ако нещата ти са уредени административно по достатъчно добър начин, нямаш нужда от брак и такова парти не е лоша идея.

# 1 438
Филомена, какво значи уредени административно?

# 1 439
  • Далечният изток
Ако и църковният има същата юридическа сила и правни последици, то да си сключват граждански тогава. Някои искат само църковен, точно заради липсата на последиците при гражданския.

Общи условия

Активация на акаунт