За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 163
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
  • Мнения: 1 719
Хммм. А ако не сложа капака? Да сложа масло вместо олио. Чушките да ги сложа ли? Две са, огромни - червена и жълта пиперки. Имам и гъби замразени. Или то вече ще стане манджа с грозде? 🤣

# 91
  • Sofia
  • Мнения: 22 542
Имам пилешко месо, лук, чесън, пресни чушки и брюкселско зеле. Ся, тва зеле за първи път го купувам. Дали от изброените съставки ще се получи чудна манджичка в йенската тенджера във фурната? Плюс подправки, разбира се! 🙂 Не ми се пържи пак пиле, че често вечеряме това.
Пилето с лука го печи, пък изпържи чушките и зелето - поотделно имам предвид. Чушките на лентички бих конфитирала, а зелето бих запържила, нарязано на шайби.  И пилето с лука на грил тиган би било добре... според мен. Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 16:39 от Morena

# 92
  • Варна
  • Мнения: 6 776
Пробвах да правя целувки с едни белтъци, които ми останаха от друго ядене. Изкарах ги от хладилника преди няколко часа, за да са на стайна температура, но явно това, че са седяли в чаша 3 дена, ги е прецакало. Абе не ми се разбиха на сняг.
Сега имам лепкав сладък сос. Дайте идея какво да направя с него, за да не отиде в канала.

# 93
  • Бургас
  • Мнения: 1 719
Добави ги към омлет или кекс.

# 94
  • Варна
  • Мнения: 6 776
Със захар са, не стават за омлет. Някакво бързо десертче без брашно?

# 95
  • Русе
  • Мнения: 6 119
Скрит текст:
Хммм. А ако не сложа капака? Да сложа масло вместо олио. Чушките да ги сложа ли? Две са, огромни - червена и жълта пиперки. Имам и гъби замразени. Или то вече ще стане манджа с грозде? 🤣

За брюкселското зеле


За пилешкото и чушките
https://ipeychev9.blogspot.com/2019/10/blog-post_6.html


Скрит текст:
Пробвах да правя целувки с едни белтъци, които ми останаха от друго ядене. Изкарах ги от хладилника преди няколко часа, за да са на стайна температура, но явно това, че са седяли в чаша 3 дена, ги е прецакало. Абе не ми се разбиха на сняг.
Сега имам лепкав сладък сос. Дайте идея какво да направя с него, за да не отиде в канала.

Стояли са на топло и затова не са бухнали. Няма проблем за белтъците да стоят три дни в хладилника, стига да са в затворен съд. Обикновено толкова се препоръчва да престояват белтъците за френските макарони.
 Мога да ти предложа да ги вложиш в този крем. Няма да му се развали вкуса. Дори ще стане леко по гъст.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/11/blog-post_26.html

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 17:31 от peych

# 96
  • Мнения: 12 128
Аз правя в тиган пилешко със всякакви зеленчуци (без картофи). Запържвам леко лук и моркови, нарязани на пръчици. Добавям месото, нарязано на хапки, запържвам да се зачерви, намалявам котлона и задушавам под капак около половин час. След това добавям гъби и брюкселско зеле ( но не прекалявам със зелето, слагам десетина зелчици). Слагам понякога и нарязан праз, както и грах консерва накрая. Преди да е съвсем готово или го оставям на мазнина, или добавям малко брашно и сметана, за да стане сос. Предполагам, че с чушки също ще е добре. Аз не ям чушки, затова ги пропускам навсякъде, където е възможно.

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 22 542
Пробвах да правя целувки с едни белтъци, които ми останаха от друго ядене. Изкарах ги от хладилника преди няколко часа, за да са на стайна температура, но явно това, че са седяли в чаша 3 дена, ги е прецакало. Абе не ми се разбиха на сняг.
Сега имам лепкав сладък сос. Дайте идея какво да направя с него...
Орехи да добавиш и да изпечеш ореховки.

# 98
  • Варна
  • Мнения: 6 776
Може ли рецепта? Имам много орехи.

# 99
  • Sofia
  • Мнения: 22 542
Може ли рецепта? Имам много орехи.
Просто смилаш орехите и рабъкваш с белтъците, добави аромати ако искаш, трябва да е гъста смес, та да държи форма, не да се слеят... ако държиш на вид де, иначе пак ще се изяде. Simple Smile  Оформяш форми каквито искаш и печеш на 180гр. до леко порозовяване, след 10 мин. проверявай.

# 100
  • Русе
  • Мнения: 6 119
Скрит текст:
Може ли рецепта? Имам много орехи.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_11.html

# 101
  • София
  • Мнения: 4 948
Въпроса ми е свързан със сладкарството
Преди време имах кондензирано мляко годно до края на февруари и реших да направя торта..... Гледам в нета рецепти с такова мляко и попадам на една, тръгвам да я правя и за по лесно правя екранна снимка..... Обаче тази екранна снимка незнайно как се е изпарила и сега я няма... Т. Е. Имам една но не мисля че е тя защото в нея има желатин и не мисля че ползвах такъв тогава....
Накратко какво помня от тов с, което съм правила в Кухнята
На котлона сложих прясно мляко изчака да е затопли прибавих конд. Мляко което беше по рецепта 150гр мисля (малееше ми и сложих повечко) в купа бях разбъркала гъста смес (сигурно е било маскарпоне) и бавно прибавих конд. Мляко, яйца не помня да е имало но ако е имало са били в млечната смес
Моля за помощ!
Ще направя всичко възможно за д
да  намеря тази рецепта

# 102
  • Бургас
  • Мнения: 1 719
Помниш ли как се казваше сладкиша? Или торта ли беше, кекс ли? Нещичко, по което да търсим?

# 103
  • Мнения: 5 522
Копирам си въпроса и тук:
Имам въпрос за Дон домат. Преди години ядях една салата там, мисля, че и тя така се казваше. Вчера им гледам менюто - тотално други рецепти. В тази салата няма нищо от преди.. Та някой може ли са си спомни какво имаше в нея? Помня боб, домати, рендосан морков и сос. Имаше и още неща, но не помня всичко, отдавна не съм ходила, а много ми се прияде...

# 104
  • София
  • Мнения: 4 948
Помниш ли как се казваше сладкиша? Или торта ли беше, кекс ли? Нещичко, по което да търсим?
Торта
Мисля че е било от БГ ГОТВАЧ
Обикновено от там гледам рецептите

Общи условия

Активация на акаунт