За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 1 050
Може ли рецепта за винен кебап?

# 601
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Може ли рецепта за винен кебап?
Ползвам свински врат, който нарязвам на едри парчета. Подправям със сол и п-р (черен) и запечтавам за 2-3 минути на страна, на силен огън и ако е пнужно на части, за да е на един слой месото. След това наливам гореща вода и варя месото на слаб огън за 35 минути. После накъсвам на хапки.
Запържвам лук на слаб огън за 10 мин. да стане сладък, добавям сол и п-р, доматено пюре, червен п-р и бяло вино. След 7-8 минути добавям брашно 2-3с.л.  брашно и разреждам с бульона от месото, добавям и него, черен п-р на зърна и дафинов лист и варя на слаб огън 15-20мин.  Понякога добавям  и домати от консерва 10мин. преди края.
Сервирам с варен ориз или картофено пюре.

# 602
# 603
  • Мнения: 11 088
Моля за рецепта за соленки с кашкавал, които да са под формата на топченца, че ме мързи да точа Joy

# 604
  • In transit
  • Мнения: 14 177
Моля за рецепта за соленки с кашкавал, които да са под формата на топченца, че ме мързи да точа Joy
Заповядай, https://www.mycookingcreations.com/2010/02/biscotti-con-formaggio.html може да ги направиш на топчета, да ги нарежеш, както решиш. Няма да се промени вкусът им.

# 605
  • Мнения: 371
Момичета, благодаря за рецептите с 🍆 патладжан. Както винаги дадохте супер идеи ❤️

# 606
  • Мнения: 2 116
Утре ще пека свински пържоли, врат с кост , но досега никога не са ми се получавали добре. Овкусила съм ги отсега да престоят и утре се чудя дали в обикновена тава под фолио да пека или в йенска тава с капак? И колко време да пека, може би около час?

# 607
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
Все едно е в какво ще ги печеш, важното е да са покрити. Аз пека в тава с фолио и на бавен огън, около час и половина.  И никога не ми се е случвало да ги мариновам повече от час да речем. И стават... разпадащи се.

# 608
  • Мнения: 366
Купих си сравнително дребен лапад,трябва ли да премахна средната жилка.Имам спомен,че на едрите листа се отстраняваше.Моля за помощ..

# 609
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
На едрите листа - да. То и кочанът ще е едър и жилав и така... Simple Smile

# 610
  • Русе
  • Мнения: 6 132
Скрит текст:
Може ли рецепта за винен кебап?

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/10/blog-post_9.html

# 611
  • София
  • Мнения: 4 948
Правих торта с пудинг на др Йоткер, но според ММ не е толкова сладка..... Как мога да и придам повече сладост?

# 612
  • Sofia
  • Мнения: 29 041
Някакъв бърз и лесен десерт с бонбони Лакта да ми предложите?
Пробвах да разтопя един в МВФ,но се втвърди....трябва да се смеси с нещо...може би течна сметана 🤔

# 613
  • Мнения: 5 184
Здравейте кулинари,
Може ли на картофена крем супа да сложя цедено кисело мляко или заквасена сметана? Щото нямам прясно мляко в момента.

# 614
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
По мой вкус не. Simple Smile
По принцип за крем супа не се ползват кис. мляко или квасена сметана, та за можене... стига да ти звучи вкусно на теб...  Ама темперирай, да не стане пресечена супа.
Аз бих оставила с водата от картофите и с масло... особено ако разтопиш до кафяво...

Общи условия

Активация на акаунт