За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
  • Мнения: 6 132
Скрит текст:
Здравейте кулинари,
Може ли на картофена крем супа да сложя цедено кисело мляко или заквасена сметана? Щото нямам прясно мляко в момента.

Не добавяй когато е гореща нито кисело мляко, нито заквасена сметана. Ще стане на топчици /парцали/ и няма да се разтвори.
Ако имаш сухо мляко, го разтвори в малко зеленчуков бульон или вода и добави. Другият вариант е да оставиш крем супата без да добавяш повече нищо, а при сервиране да сложиш по лъжица кисело мляко или заквасена сметана.

# 616
  • Мнения: 15 044
Някакъв бърз и лесен десерт с бонбони Лакта да ми предложите?
Пробвах да разтопя един в МВФ,но се втвърди....трябва да се смеси с нещо...може би течна сметана 🤔

От кулинарна група във фейса, но още не съм го правила.



Преди време правех мъфини с пълнеж от такъв бонбон и крема сирене.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … KBE4imDcLjWU1RftI

# 617
  • Мнения: 7
Здравейте, бихте ли могли да ми кажете какви са тези рибки?

# 618
  • Мнения: 5 184
Благодаря  Simple Smile
Пратих ММ за бекон и взе и мляко:

# 619
  • Мнения: 1 050
Първото е раче/скарида, не знам, а третото от горе на долу прилича на барбун. Другите не ги разпознавам...
Здравейте, бихте ли могли да ми кажете какви са тези рибки?


# 620
  • София
  • Мнения: 12 215
Правих торта с пудинг на др Йоткер, но според ММ не е толкова сладка..... Как мога да и придам повече сладост?
Няма много опции при вече  готова торта, освен карамелен сос и нищо друго.

# 621
  • Мнения: 9 447
Здравейте, бихте ли могли да ми кажете какви са тези рибки?


Първото е лангустина, третото скорпид, четвъртото барбун.
 според мен Simple Smile

# 622
  • In transit
  • Мнения: 14 177
Здравейте, бихте ли могли да ми кажете какви са тези рибки?


1. лангустина
2. прилича на австралийска треска силаго (но не съм сигурна)
3.морски костур
4.барбун
5. не го знам
6.тригла

# 623
  • Мнения: 3 860
Втората риба е морски дракон - това са тези с отровния шип, които иначе стават за ядене. Такова животно в България никой не лови и не продава, но по Средиземноморието ги ядат.
SofiaDimova, пишете по-добре каква Ви е идеята с тези риби. Предполагам сте видели някаква рецепта за буябес или нещо подобно, което се готви с различни видове риба. За този тип рецепти обаче въобще не е от значение точния вид на рибките. Даже във Франция традиционно се продава риба асорти за супа - смесени най-различни дребни видове и купуваш каквото ти се падне.

# 624
  • Мнения: 1 203
Според мен първото е Oratosquilla - скарида.

# 625
  • София
  • Мнения: 8 202
Искам да си изпека пилешки бутчета. Обтривам със сол, червен пипер, кориандър и кимион и пека под фолио, накрая махам и пускам грил функция за леко препечен ефект? А мазнина слага ли се?

# 626
  • Мнения: 3 860
Пилешките бутчета само ги осоляваш. В тавичката наливаш 1 чаша бира, доливаш с вода, така че да се напълни тавичката с поне 2-3 пръста течност и добавяш също около 40-50 г масло на парченца. Пече се без фолио. Бутчетата се подреждат първоначално с кожата надолу и когато са почти готови, се обръщат с кожичката нагоре. Тогава се намазват леко с още малко масло и се оставят да се позапекат. Температурата и времето зависят от количеството, но да кажем около 1ч. - 1ч.15м. на 230 градуса. Ако по време на печене сосът се изпари, се долива вода.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 15:59 от GG_BG

# 627
  • In transit
  • Мнения: 14 177
RebelHeart, пилешките бутчета ги правя на принципа за печене на цяло пиле.  Слагам им малко подправки - провансалска смес им ходи много (микс от розмарин, салвия, босилек, мащерка, риган), сол и черен пипер. Поливам леко със зехтин и ги масажирам добре. Около тях в тавичката слагам чесън на скилидки с кожата, някой резен лимон, стрък пресен розмарин.
Пека на 180С за около час, докато месото се разпада от кокала. Стават с уникално вкусна коричка и с ароматна среда.

# 628
  • Somewhere far away
  • Мнения: 5 848
Дайде рецепта за нещо с киноа- опитвам се да намаля хляба, но  тази киноа ми е адски безвкусна и не знам какво да правя, за да я харесам или е да  поне малко по -вкусно.

# 629
  • Sofia
  • Мнения: 22 549
RebelHeart, пилешките бутчета ги правя на принципа за печене на цяло пиле.  Слагам им малко подправки - провансалска смес им ходи много (микс от розмарин, салвия, босилек, мащерка, риган), сол и черен пипер. Поливам леко със зехтин и ги масажирам добре. Около тях в тавичката слагам чесън на скилидки с кожата, някой резен лимон, стрък пресен розмарин.
Пека на 180С за около час, докато месото се разпада от кокала. Стават с уникално вкусна коричка и с ароматна среда.
+1 
Иначе си ползвай твоите подправки, като им добавиш малко олио и с това обтриваш бутчетата. И под фолиото на по-слаб огън 160-170, пък за грил функцията/ или горен вентилатор може да увеличиш и за кратко.

Общи условия

Активация на акаунт