За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте кулинари,
Може ли на картофена крем супа да сложя цедено кисело мляко или заквасена сметана? Щото нямам прясно мляко в момента.

Не добавяй когато е гореща нито кисело мляко, нито заквасена сметана. Ще стане на топчици /парцали/ и няма да се разтвори.
Ако имаш сухо мляко, го разтвори в малко зеленчуков бульон или вода и добави. Другият вариант е да оставиш крем супата без да добавяш повече нищо, а при сервиране да сложиш по лъжица кисело мляко или заквасена сметана.

# 616
Някакъв бърз и лесен десерт с бонбони Лакта да ми предложите?
Пробвах да разтопя един в МВФ,но се втвърди....трябва да се смеси с нещо...може би течна сметана 🤔

От кулинарна група във фейса, но още не съм го правила.

Преди време правех мъфини с пълнеж от такъв бонбон и крема сирене.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … KBE4imDcLjWU1RftI

# 617
Здравейте, бихте ли могли да ми кажете какви са тези рибки?

# 618
Благодаря  Simple Smile
Пратих ММ за бекон и взе и мляко:

# 619
Първото е раче/скарида, не знам, а третото от горе на долу прилича на барбун. Другите не ги разпознавам...

# 620
  • София
Правих торта с пудинг на др Йоткер, но според ММ не е толкова сладка..... Как мога да и придам повече сладост?
Няма много опции при вече  готова торта, освен карамелен сос и нищо друго.

# 621

Първото е лангустина, третото скорпид, четвъртото барбун.
 според мен Simple Smile

# 622
  • In transit

1. лангустина
2. прилича на австралийска треска силаго (но не съм сигурна)
3.морски костур
4.барбун
5. не го знам
6.тригла

# 623
Втората риба е морски дракон - това са тези с отровния шип, които иначе стават за ядене. Такова животно в България никой не лови и не продава, но по Средиземноморието ги ядат.
SofiaDimova, пишете по-добре каква Ви е идеята с тези риби. Предполагам сте видели някаква рецепта за буябес или нещо подобно, което се готви с различни видове риба. За този тип рецепти обаче въобще не е от значение точния вид на рибките. Даже във Франция традиционно се продава риба асорти за супа - смесени най-различни дребни видове и купуваш каквото ти се падне.

# 624
Според мен първото е Oratosquilla - скарида.

# 625
  • София
Искам да си изпека пилешки бутчета. Обтривам със сол, червен пипер, кориандър и кимион и пека под фолио, накрая махам и пускам грил функция за леко препечен ефект? А мазнина слага ли се?

# 626
Пилешките бутчета само ги осоляваш. В тавичката наливаш 1 чаша бира, доливаш с вода, така че да се напълни тавичката с поне 2-3 пръста течност и добавяш също около 40-50 г масло на парченца. Пече се без фолио. Бутчетата се подреждат първоначално с кожата надолу и когато са почти готови, се обръщат с кожичката нагоре. Тогава се намазват леко с още малко масло и се оставят да се позапекат. Температурата и времето зависят от количеството, но да кажем около 1ч. - 1ч.15м. на 230 градуса. Ако по време на печене сосът се изпари, се долива вода.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 15:59 от GG_BG

# 627
  • In transit
RebelHeart, пилешките бутчета ги правя на принципа за печене на цяло пиле.  Слагам им малко подправки - провансалска смес им ходи много (микс от розмарин, салвия, босилек, мащерка, риган), сол и черен пипер. Поливам леко със зехтин и ги масажирам добре. Около тях в тавичката слагам чесън на скилидки с кожата, някой резен лимон, стрък пресен розмарин.
Пека на 180С за около час, докато месото се разпада от кокала. Стават с уникално вкусна коричка и с ароматна среда.

# 628
  • Somewhere far away
Дайде рецепта за нещо с киноа- опитвам се да намаля хляба, но  тази киноа ми е адски безвкусна и не знам какво да правя, за да я харесам или е да  поне малко по -вкусно.

# 629
  • Sofia
RebelHeart, пилешките бутчета ги правя на принципа за печене на цяло пиле.  Слагам им малко подправки - провансалска смес им ходи много (микс от розмарин, салвия, босилек, мащерка, риган), сол и черен пипер. Поливам леко със зехтин и ги масажирам добре. Около тях в тавичката слагам чесън на скилидки с кожата, някой резен лимон, стрък пресен розмарин.
Пека на 180С за около час, докато месото се разпада от кокала. Стават с уникално вкусна коричка и с ароматна среда.
+1 
Иначе си ползвай твоите подправки, като им добавиш малко олио и с това обтриваш бутчетата. И под фолиото на по-слаб огън 160-170, пък за грил функцията/ или горен вентилатор може да увеличиш и за кратко.

Общи условия

Активация на акаунт