Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 44 065
  • 658
  •   1
Отговори
# 105
Maya, аз мисля че каквото и да правим малчовците ако не дадат сигнал, че ще излизат, едва ли може да ги накараме, ноооо сме длъжни да пробваме 😁 ям фурми, изкачвам се по стълби, разходки, подскачам на пилатес топка, клекове и напъди правя, шетам си из вкъщи. Дори и да не предизвиквам с тези неща, вярвам че ще помогнат в хода на раждането. Може да пробваш ананас, не в промишлени количества, разбира се, че трябва да ги пази тези стомаси 😁 Даже не ме провери за разкритие днес, защото в петък беше 0, а аз контракции не съм имала. Желая ти късмет и до края на седмицата да си гушкаме пухкави бебочета ❤

# 106
... Ние сме размери около 2.500 36+3...
Но и при мен нещо с тези прегледи не се очертават добре нещата,заради отпуск на докторката... Точно когато трябва да ми е секциото... Та не знам, кога ще имам преглед.
Утре съм само на тонове, ако реши да го погледне ще е добре...

Ели, на мен ми изглежда добре 2500 за 36та. 🤔 Все пак има още един месец. Аз само да кажа, че съм се родила 3400 гр преносена.. Има бебета, които се раждат по 4 кг, други 2.800 примерно и са си супер. С това се успокоявам. Grinning

# 107
  • София
Не знам как вървим с размера ние, тази седмица не го мерихме. Миналата в 35+5 беше 2800гр, сега е 36+5 предполагам е около 3 … нямам идея.
Аз едвам ходя от болка в срамната кост момичета, да не говорим за лягане и ставане. На тоновете ми помогнаха да се изправя. Доктора като ме видя как ходя ме пита дали не съм паднала някъде, че ходя така …

# 108
Babyboo, и аз съм така… През нощта, будя ММ да ми помага, когато трябва да ходя до wc.

# 109
Аз си хапвам ананас втората част на бремеността, но не мисля, че предизвиква контракции. Даже вчера хапнах половин. А фурми ям цяла бременост, дори не знаех, че могат да спомогнат раждането.

Не знам вие как смогвате с разходки и домакинска работа...мен много ми тежи и ме боли кръста след кратко ходене до магазина. Същото става и след  малко домакинска работа. За упражнения да не става и въпрос Grinning

# 110
Моник и аз се чувствам като теб. Тежи ми и от най-малкото усилие после едвам ходя.

Вчера това се надсмивах на себе си, че не мога да преброя колко пъти съм казала ох за една вечер. А всичко това при все, че съм с малък корема. Не знам с големите кореми как са.

# 111
Момичета видяхте ли, една от майките в групата във фейсбук "мами с термин 2022" е качила шише с филтър. Много удобно ми се вижда, като кана с филтър само, че шише. Може да ми се смеете ама май не съм виждала преди. Сега ще разгледам и ще си взема сигурно, вместо да мъкна стекове с вода. Качвам нейната снимка. Не видях всъщност може някоя от вас да я е качила. Какво мислите вие?
Допълвам 20 лв струва в единия сайт... Вече за по натам филтрите не съм гледала

# 112
Някой питаше за движенията на бебчетата, и аз я усещам по-рядко вече и по-плавно, ама то и не остана, тази седмица трябва да вляза в 39-та. Не съм сигурна доколко може да се предизвика раждането с нещо или по-скоро ме мързи да опитвам, а и напоследък ми се полягва и поспива, така че си почивам, доколкото мога. Аз имам проблем с дънките, колана им за бременни вече ми е малък и опъва и сенчудя сега за я има, няма седмица-две дали да си търся нови, щото иначе с какво да изляза отвкъщи Grinning

# 113
Аз преди го обмислях този вариант, Ели, но пия по много вода наведнъж и това шише сметнах, че ще трябва през 20тина мин да ставам да го пълня от банята, а ще съм със секцио и първите ден -два ще е по-зор и за това се отказах лично аз

# 114
  • София
Нещо съм много активна днес ама сега ново 20 и не съм сигурна 😂

По-скоро към вече родилите мами с паднали тапи се отнасям. Току що при избърсване в тоалетната ръката ми се подхлъзна буквално и видях гъсто прозрачно нещо ( приличащо на сопол ) , много се извинявам на гнусливите. Течение нямам, поне до момента. Възможно ли е да е част от тапа ? Контракции, болки и т.н нямам …

# 115
Така, като гледам снимки на тапа в интернет ми звучи точно, като тапа... Тя е такава като желе, сопол, слуз...
Относно дънките.... Аз само с клинове излизам, такива по за "пред хора"... За 1 2 седмици няма смисъл според мен от нови такива дънки, защото след раждането дори ще можеш тези да носиш ако все още не става със стандартни дънки...
Като размислих и аз не съм сигурна за шишето с филтъра...

# 116
Сина ми е с такова шише с филтър на училище.На него му е удобно, но си трябва да засмукваш при пиене  😊 Иначе един филтър е за 150л вода или 300 пъти пълнене на бутилката.За деца е идеално.

На мен ми стават само 2та клина от Лидъл и нося само тях.

# 117
Аз си се разкарвам с роклички, по принцип всичките ми са разкроени, асиметрични, по-странни 😁 та и сега си ми стават, само чорапогащниците са от дебелите 70-100 Дена от HM за бременни. Дънките още ми стават, но вече ми се отбелязва всеки техен шев по краката и за това  ги избягвам последния месец,  от както и краката ми отичат , ноооо
с роклички ми е екстра 😁

# 118
За тапата - моята беше с червени нишки вътре. Ако е само прозрачно, мисля по-скоро, че е някакво течение.

За шишето - мисля, че за в болницата е добър вариант. Пък и при секцио не дават да се пие вода след операцията. Евентуално може да се мокрят устните с марля и много малко водичка.

Относно дрехите. На мен последните 3-4 седмици нищо не ми ставаше. Само един чифт дънки. Бях ги изпрала и не ги обувах от страх, че ако ги изцапам с нещо или ми изтекът водите, нямам друго какво да обуя. Хахаха... сега ми е смешно 😂

За предизвикване на раждането съм чувала, че освен ананас, помага и сексът. Но като знам аз как се чувствах, как всичко ме болеше и как ММ спеше отделно от страх да не ме удари... Пък и нямаше нужда де. Аз родих 37+1 и с размери 2,910.

Съветът ми към всички е - СПЕТЕ, СПЕТЕ И ПАК СПЕТЕ. Аз отивам да лягам, че след малко пак трябва да ставам 😂

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 00:21 от kremenu6a

# 119
Аз в последните 2-3 дни бърша бяла непрозрачна слуз, но не мисля че това е тапата. Няма ги кървавите нишки. Според мен по-скоро е част от "смазката", за да е по-хлъзгаво за бебето като реши да излиза.
Иначе неродена мома си рови, бута във входа, но какво точно се случва ще разбера на 4.03. Тогава ми е прегледа. Моя мъж си взе отпуск, за да е тук за раждането, а то ако се забави...малко тъпо, защото ще изтече отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт