Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 44 058
  • 658
  •   1
Отговори
# 90
  • София
На мен днес ми беше предпоследният преглед, имам още един час и идва часът за секциото, който ще е в 39+1.
Супер развълнувана съм, доктора е спокоен, смеем се щ, че най-вероятно ще тръгне сам преди това 😂 Тонове супер, изследвания също, само за упойките не го питах, че малко се стреснах как времето напредва. Силно се надявам малкият дивак да си изчака датата и да имам възможност на следващият преглед да си поговорим за упойките и за последните приготовления.

# 91
Момичета, а как са движенията на вашите бебоци? Не е като да не го коментираме често, но аз се притеснявам, защото усещам значително по-малко бебето. Днес например 2-3 пъти да съм усетила от сутринта. А може и да се дължи на това, че съм цял ден права и чистя де.

# 92
Аз съм 39-та седмица от днес и бебчо не спира да се движи..даже се чудя защо не спи това дете Grinning Движенията са плавни и бавни, по-скоро като разстягания, но са честички, с паузи не повече от час-два. Ако се сетя, че не съм го усещала известно време и понатисна коремчето, почти винаги отвръща. Вече май му е доста тясно в коремчето, че доста отчетливо се напипват и крайците.

# 93
И аз разчиствах от сутринта и хич не съм го усещала малкото, сега полегнах и вдигнах краци 😁 и той започна да си шава, към момента плавно.

# 94
Аз като съм по активна и не го усещам много, въпреки че понякога се случва така да забие краче или каквото и да е, че са трябва да спра за секунда каквото върша. Много се върти напоследък. В четвъртък нали бях на ЖК - беше в позиция за раждане, тоест с гръбче в ляво. Днес отивам на при АГ, с която ще раждам - застанало с гръбчето в дясно. Аз го и напипах още уикенда че се е преместило, а и усетих как забива пети в ляво. Днес даже направи снимка на петичката, която беше изпъкнала.
Та, както се беше разбързало юначето така и сега хич не му се слиза, шийката е дълга ии може би ще се преносим. АГ каза, че в моя случай може да изчакаме до седмица след термин, защото е по-мъничко. Имам иначе подготвителни.
Много ме дразнят с тези размери, тази винаги е много загрижена, а док от ЖК казва, че тези размери са добре за нас като цяло. Само ме объркват.
Утре съм на тонове по ЖК, пък да видим.

# 95
Моята София вече си е вкъщи с мен, но ходим всеки ден на лекар. Има жълтеница и се роди 2600, а все още е 2300 откакто ни изписаха. Дано наддаде скоро както трябва. Засега сме на кърма, през два часа и много супи.

Наспете сега докато можете, хахахаха. На мен много ми липсва коремоми и как си се движеше вътре послушно. Сега навън е пак кротка, но през деня много спи, а през нощта е само ококорена и иска да сучи.

Колко останахте не родили? Успех, до дни сте си с бебета в ръце и ще си се цункате.

# 96
Bubbles колко тежи в коя седмица?
И аз все мисля, ще порастне ли достатъчно това бебе. Аз ям, дебелея, протеин пия то имам чуството, че няма да достигне 3 кг пък ще видим. По слабо го усещам в някои моненти, в други така се разтяга....
Не ми е нещо добре днес, поспах след обяда, но пак се чуствам отпаднала. Мъча да сготвя нещо, но бързо ме заболяват краката.
Вие движите ли се свободно по метро, градски транспорт, по оживени места.
Аз до скоро на преглед , ходех с метрото, но сега вече в 9 месец, малко ме е страх (по скоро срам) да не ми изтекст водите някъде... Утре май мъжа ще ме прибира от тонове.

# 97
  • София
Честити Михаела, Тервел и Симеон да са живи и здрави и мамите.
Благодаря за новата тема, аз се затрих с тоя моя пижо. Минавам набързо да разкажа за раждането на който му се чете де.
Скрит текст:
Трябваше да е сутринта в 8:30 на 18.02, но имаше друга мама по спешност и ме отложиха за 10:30. След клизма и от предния ден от 18ч не бях яла нищо в 10ч вече ми се виеше свят от глад. Както и да е. Дойдоха сложиха ми катетъра и ме викнаха после в операционната. Там ме чакаше анестезиолога, който видимо беше в много добро настроение. Боля ме докато слагаше упойката, но защото имам леко изкривяване на гръбначния стълб. Веднага започна да действа. Вързаха ми ръцете, на дясната ми сложиха мехче за мерене на кръвното. Опънаха чаршафа и тогава тоя чичко като почна да разказва как три пъти му се е случвало след секцио жената да стане и да си излезе сама от операционната мен взе да ме хваща шубето. Много удачно място и време да ги разказва тия работи. Както и да е. Извадиха го Мишето ми и изплака като коте. Чух докторката да казва отложено клампиране и после ми го показаха. Първо пишлето после и лицето и го оставиха в термо леглото. Той се кротна и повече не го чух. След като приключиха с мен ме върнаха в стаята и 2часа след това дойде едно момиче от неонатологията с бебо. Изкъпан облечен, сложи го в ръцете ми и ни направи няколко снимки. После го отведе за наблюдение. Още с влизането в стаята вече можех да си движа краката. Много ме боля този път, ама 10 години по-късно са си от значение. Коластра имах още от 5 месец, течеше ми от гърдите, а кърмата ми слезе на 3 ден. Вече успешно се кърмим къде на 2часа къде на повече или по-малко, но на 4 ден от коластрата беше качил 60гр и в болницата бяха много впечатлени. Изписаха ни на 5 ден и съм много щастлива че сме си вкъщи.
Стрии нямам, мазах се с олиото на икаров за бременни. За линията имам тъмна е, но и предния път изчезна от самосебе си мисля пак така да се случи. Успех на всички бъдещи мами. 😋

# 98
Момичета, прибирам се от преглед и тонове сега. Контракции 0, тоновете са супер, бебето е голямо, лекарят каза, че до края на седмицата ако не родя, другата седмица препоръчва секцио, защото според неговите прогнози ще е над 4 кг. Ако не съм родила, другия понеделник съм отново на преглед и ще се разберем как ще действаме. Продължавам да пробвам някакви неща да подпомогна раждане и се надявам в най най най-скоро време вече да се гушкаме с малкия човек 😁

# 99
Аз съм 39+3 и няма изгледи да се ражда скоро 😊 На преглед ме викат чак другия понеделник може би заради многото почивни дни,тъй като се пада да съм 40+3 тогава 🤔 Спя си спокойно през нощта и през деня както и до сега.В момента е 17ч и сега се събуждам, а легнах към 14ч ☺️🤫
Движенията...ами мърда си лекичко точно като протягане от време на време и като че ли вечер е по-активна.
На разходки излизам,малко се притеснявам и аз да не се плиснат тези води,ама каквото стане 😄

Жабче и при мен се очертава да надмине 4кг, ама предвид,че първото се роди по естествен начин и въобще не искат да коментираме секцио.Казват,че ще излезе и хич да не го мисля 😔😒🤷‍♀️

# 100
Ели, в четвъртък на ЖК го замери 2900 гр. (37+5), а днес 3190 гр. (38+2). Това са на два различни апарата. Едва ли за 3-4 дни е качил почти 300 гр. На мен ми се струват нормални размерите.. Иначе повече вярвам на замерванията от ЖК, защото докторката е много добра и по принцип прави фетални на половин Варна 😅
При теб какви са мерките?
Аз не пия протеин, обаче се старая да хапвам обилно месо и млечни.

# 101
  • Враца
Аз съм 39+3 и нямам никакви признаци, нито поготвителни контракции. Ако не съм родила до термин (4.03) доктора ме иска на тонове и преглед сутринта в петък, а аз силно се надявам да тръгне само до тогава, защото не искам прегледи за разкритие, без да имам контракции. Мисля да се понапъна на ходене тези дни 😁
Габка Жабка, ти какво правиш за евентуално "предизвикване" на раждане?

# 102
И аз сега се връщам от последните ми тонове и преглед. Тоновете са екстра, една контракция  за 20мин и толкова, малкия е 3343гр в 37+3 , за другата седмица е секциото.  Аг каза, че към 3500 го очаква, което си е екстра. Голямо хълцане му удари малчо, почти през цялото време. Иииии така при нас, вече имам предстартова треска 😬 и всеки следващ ден ми е от последните с коремчето, живи и здрави да си дочака датата мъника, пък аз дишам дълбоко и гледам да съм ДЗЕН 😁😁🙈

# 103
И аз днес бях на тонове в 38г.с. - 0 контракции, а вчера вечерта имах ужасни, всичко ме болеше и мм го отнесе. За жалост до ж. к не мога да стигна. Последната беше на 17-ти февруари, следващ час ми дадоха за 10-ти март. Даже молих да ме запишат тази седмица при някой друг АГ, защото не знам дали до 10-ти няма да съм родила... но не ми дадоха. Утре ще звъня и ще се правя на ударена, да видим дали ще успея. И имам едни размери  на бебето от 2,200кг преди месец и половина и се сдухвам да не стане голямо бебето, като дойде време за раждането и да ме изненадат със секцио.

# 104
... Ние сме размери около 2.500 36+3...
Но и при мен нещо с тези прегледи не се очертават добре нещата,заради отпуск на докторката... Точно когато трябва да ми е секциото... Та не знам, кога ще имам преглед.
Утре съм само на тонове, ако реши да го погледне ще е добре...

Общи условия

Активация на акаунт