Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 44 004
  • 658
  •   1
Отговори
# 75
Честити бебчета на всички мами! Да са живи и здрави, лакоми и весели Heart Sim бързо възстановяване от кошмара, в крайна сметка лекарите са реагирали на момента и всичко ще е наред Simple Smile

Аз вдигам кръвно избирателно - на тоновете и прегледите задължително. Вкъщи - рядко. Пия Допегит вкъщи само като видя, че е 130/80, ако е до 120/80, не пия да не взема да събера границите. Момичетата, на които беше изписан Допегит, пиете ли го независимо дали имате или нямате кръвно или само като измерите по-високи стойности?

Допегита ми е изписан на мен 3×1, но ако падне около и под 110/70 още в болницата докато лежах ми казаха да не го пия. Та така - вкъщи меря преди да изпия и преценявам.

Мерси, Barely Mama, и аз ще питам отново, като ходя, но е логично това, което споменаваш. Аз имам кофти спомен, когато бях събрала преди време границите ниски и беше изключително неприятно, та ме е малко страх и от това също, мъча се да балансирам.

# 76
Честито на всички нови мами, да са послушни и кротки бебоците, а мамите бързо да се възстановят!
На мен от днес ми остана само по 1 клексан в ръката, махнаха ми и абоката, а дупето ми е синьо от инжекции... 🤦‍♀️ Оги имал шум на сърцето и чакаме изследвания да видим какво ще ни кажат ... аз супер много съм се притеснила .. иначе се гушкаме и така, все още отказва гърда и пие от шишето ... надявам се, че във вторник вече ще си бъдем вкъщи.

# 77
Честити да са Тервел и Симеон.
Да растат здрави, борбени и щастливи.
Аз имах такава линия на корема може би от 5-6 месец. Сега, след като родих, ми се струва, че даже е по-тъмна. Особено около пъпа е като охлюв. Много ми е грозно честно казано.
Стрии нямам никакви. И от първата бременност нямам. Мажех се, но последния месец изобщо не бях редовна. Като се сетех, на няколко дни веднъж. Но явно си е до кожа.
При мен дните и нощите се сливат. Малката става да суче понякога на час и половина, понякога на 3-4 часа. На първото спане сутрин готвя и пускам пералня, на второто пускам сушилня, хапвам и после вече спя с нея. Сега Вторник като си дойде баткото ще видим как ще е,но определено няма да мога да спя през деня...
И между другото - мисля, че я почват коликите.

# 78
Честито на всички мъжки майки, които са посрещнали Тервел, Симеон и бебче на Sim! Да са ви здрави, игриви и много да ви гордеят!

Танче, по спомен май твоето бебе беше нагълтало води. Дано е от това и като ги изхвърли нацяло да се оправят нещата. Стискам палци да не е нещо сериозно!

Креми, яко си във филма, който ние все още бременни, чакаме с две ръце. Но така ще помагаш с пресни съвети ( Стискам си палци да закърмя и там да си ми гуру😊)

Симче, твоя разказ ми припомни първата ми операция на матката, заради която ми рязаха корема. Като съм излизала от упойка, съм започнала да ги бръщолевя едни, че искам татуировка върху белега ( и досега нямам😳) и съм правила коремни преси и набирания. Карала съм се на лекарите, че не са рязали където трябва. Спомням си откъслечни неща. Вързаха ме за леглото да не мърдам и ми дадоха приспивателни.
Наистина късата клечка си изтеглила, но когато ти донесат бебчето и го гушнеш, болката ще се стопи наполовина.
Когато можеш , дай малко инфо как се казва и с какви мерки е.
Бързо възстановяване!

Аз често гледам тази лекция, която споменахте. Много ми помогнаха тези техники предния път, но си ги бях запомнила. А сега имам чувството, че нищо не ми влиза в главата. Затова гледам, гледам... Малката снощи ми ровеше около входа, но и днес няма бебе. На последния преглед шийката ми беше фуниевидна, 1,5см. Явно й трябва повече време. Моя АГ ме преглежда всяка седмица. Явно ще си дочакам следващия на 4.03.

# 79
Момичета, моля ви да споделите линк към лекцията на Елена Василева за дишането по време на раждане. Нещо не се оправям да го намеря във фейсбук страницата на училище Ма-Ма. Видях, че ще има такава и на 2-ри март, но дотогава нищо не се знае. Както се казва всеки ден може да е Денят Simple Smile

# 80
Момичета, моля ви да споделите линк към лекцията на Елена Василева за дишането по време на раждане. Нещо не се оправям да го намеря във фейсбук страницата на училище Ма-Ма. Видях, че ще има такава и на 2-ри март, но дотогава нищо не се знае. Както се казва всеки ден може да е Денят Simple Smile
Аз гледах ето тази лекция на Елена Василева https://youtu.be/aT6PJzwJk5A
Има и още няколко нейни лекции, които също са много интересни.
В същия канал в ютуб на списание Кенгуру има и лекция за секциото, която не препоръчвам. Накрая се говори за купища усложнения, които могат да се случат с майката преди/ след операцията и с бебето. Реших да я изгледам донякъде и я спрях. Не искам да се плаша ако се наложи секцио.

# 81
  • Варна
Sim, честито бебче Blue Heart
Да расте здрав,  щастлив и с късмет в живота  Blue Heart
Дано се възстановиш бързо и щом видиш прекрасното си дете, на мига да забравиш  за кошмарното преживяване.
Танче , моята дъщеря се роди с шум в сърцето, но го израстна (Благодаря на Бог).  В началото много се шашнах, но го следихме във времето и нещата се подредиха. Пожелавам и при вас  да мине всичко.

# 82
  • Враца
Честити бебчета 😍, да бъдат здрави!
На първа страница в темичката ни има линк към Youtube с лекция на Елена Василева, много добре звучи, ще се опитам да се придържам към нея. Иначе на страницата на  училище Ма-ма към момента няма, на 1.03 или 2.03 мисля, че ще има нова лекция от нея по темата.
Аз имам 5 дни до термин и силно се надявам тези дни да тръгва без намеси раждането.

# 83
Честито бебче Sim🤗
Да е жив и здрав малкия юнак💙
Бързо възстановяване🌹

# 84
Честито за всички нови бебчета ❤
Надявам се, че всички сте добре.
Аз съм вече 11 ден след операция. Болката, дискомфортът и стресът си заминават. Кръвното като че ли е по- добре. След изписването бях на кардиолог, каза да не пия хапчетата и че ще отмине. Започнах да съхранявам и кърма. Ивон е добре, вече наддава. Вчера беше 2120 г. Казаха, че до края на тази седмица ще си я приберем ❤

П.С.: една малка корекция за първа страница. Ивон се роди 2060 гр. Терминът беше на 20.03.

# 85
Момичета, ще си правите ли тест за алергия към упойки?

# 86
Аз правих, защото имам алергии и към други неща, съответно и към някои упойки ми излязоха.

# 87
И аз направих тест за алергия към упойки и имам към няколко, но попринцип съм алергична към доста неща, включително и лекарства.
Да използвам поста и да благодаря на Almond. Тя ми препоръча тук в темата алерголожката, при която бях, много съм доволна!

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 12:10 от Йоанна5687

# 88
На мен на консултацията с Анестезиолога ми казаха, че нямам нужда, защото другите ми две алергии нямат общо с упойка, а и съм била и друг път под упойки.

# 89
И аз направих тест за алергия към упойки и имам към няколко, но попринцип съм алергична към доста неща, включително и лекарства.
Да използвам поста и да благодаря на Almond. Тя ми препоръча тук в темата алерголожката, при която бях, много съм доволна!

Радвам се, че си останала доволна Simple Smile. Иначе всеки алерголог би следвало да свърши работа, теста е стандартен, само дето отнема малко време, но няма как.

Общи условия

Активация на акаунт