Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 43 958
  • 658
  •   1
Отговори
# 60
Бързо да те възстановиш, Sim! Лошите усещания са вече зад гърба ти и сега имаш голям повод за щастие!
Честито и за Симеон и Тервел! ✊️❤

# 61
Да са живи и здрави юнаците Тервел и Симеон!❤
Радва ме това ,че се харесват такива величествени имена!Да пораснат и да станат горди българи, да ви носят много поводи за радост и щастие !

Сим,кошмарно е било!Но важното е,че  вече всичко е зад гърба ти и сте живи и здрави.Бързо възстановяване ти желая и скоро да гушкаш момченцето си ❤ Тези дни те мислих,когато спря да се включваш в темата...

# 62
Честити Симеон и Тервел! Честито бебче и на теб, Sim! Всички да бъдат много здрави, жизнерадостни и да носят поводи за гордост на семействата!

Аз съм последен ден на 38-ма седмица и нямам и признак да излиза бебето, а толкова ми се иска. Дано поне удържи и си бъде мартенче, че не искам да се ражда в последния ден от месеца Grinning

Някой може ли да сподели как да намеря лекцията на Елена В за дишането? Бях гледала една такава в 6-ти-7-ми месец, но нищо не помня, а следващата и между другото е вторник от 11ч, дано устискам да науча нещо и тогава да родя Grinning

# 63
Честити бебчета на всички майки, да са ви живи и здрави!
Аз влизам в 9ия месец във вторник и не знам какво да очаквам.. Бебето си върви нормално, беше 2.600 в началото на 35та седмица. Аз контракции нямам  на този етап, но доколкото разбрах това не е гаранция, че няма да се роди по-рано бебето. Като видях колко бебчета се родиха, доста преди термин и много се вълнувам кога може да се случи. Следващият ми час е чак на 16 март, до тогава само на тонове.. малко ми е притеснено, че е чак в средата на 9ти месец и се чудя дали да не си запиша по-ранен.
Иначе относно темата за стриите и аз засега изненадващо, но нямам. Хем съм си сравнително предразположена, имам по-малко на краката и на дупето. Пък ще видим дали няма да се появят накрая. Аз се мажа много често, защото ме сърбеше корема доста време, може и това да е помогнало.

# 64
Честити Тервел и Симеон! Да са здрави, да хапват и да слушкат. 🍀

Честито бебче, Сим! Да е здравичко! Дано скоро да го гушнеш, а ти да се възстановиш бързо и да преодолееш травмите от трудностите по време на секциото!❤️

И аз имам коластра от време на време, също, както при Ели първия път почна още в 6 месец, а сега в 8 и не е много.

Йоана, аз съм вече в 9 месец, но прегледите са ми отново на 3 седмици и не ходя на тонове, така че щом лекаря е преценил явно няма нужда. 😊

# 65
Вчера се роди и моето момче. Наложи се секцио, защото продължаваше да стои косо, а аз имах болки. При мен имаше усложнения, но казаха, че се случвало понякога и не се знае защо. Спиналната упойка не ме хвана и усещах всичко, доктора започна да реже и аз усещах, затова ме приспаха. После започна един кошмар, явно не съм спала напълно, защото помня някакви единични, но сливащи се сцени, придружени с халюцинации и така с часове, даже и след като са ме извадили от операционната съм бълнувала, отговаряла съм на разни въпроси, но не съм знаела къде се намирам общо взето. Чак вечерта се събудих наистина и можех да мисля адекватно. Много ме боли операцията, но малко по малко минава, вчера бяха нетърпими болките. Била съм с матка пред разкъсване, така че може и от това да са по-силни. Все ви казвах, че аз съм дребна и бебето е голямо за мен и наистина е било така, но е можело да бъде опасно, така че добре че направихме операцията. Ако можех да родя естествено, бих си спестила секциото, не знам как си го причиняват доброволно това някои жени, като никога не знаеш при теб как ще мине, ние не сме предполагали, че ще има тези усложнения при мен. И така нито чух бебо как е изплакал, нито го видях и още не съм го виждала, освен на снимки от доктора. Преди малко ме качиха от реанимацията в стаята и сега си почивам, за да мога да отида да си взема бебето.
Сим честит бебок, бързо възстановяване, не съжалявай за нищо, всяко зло за добро е казано, а и не се знае, какво щеше да се случи ако нямаше вариант за секцио. Другото, което е, че просто си изтеглила късата клечка, някои със секцио нямат никакви лоши преживявания. Важното, е че всичко е минало, скоро ще бъдете заедно 💕
Още със ставането очаквах да видя , че имаш бебче 😊
Честито и на другите нови мами, прекрасни имена, бъдете здрави💞

# 66
Честити бебчета на всички мами! Да са живи и здрави, лакоми и весели Heart Sim бързо възстановяване от кошмара, в крайна сметка лекарите са реагирали на момента и всичко ще е наред Simple Smile

Аз вдигам кръвно избирателно - на тоновете и прегледите задължително. Вкъщи - рядко. Пия Допегит вкъщи само като видя, че е 130/80, ако е до 120/80, не пия да не взема да събера границите. Момичетата, на които беше изписан Допегит, пиете ли го независимо дали имате или нямате кръвно или само като измерите по-високи стойности?

# 67
Алмонд, аз пия 2х1 допегит. Въпреки това си е 130/80. Това е от последната 1 седмица и половина. Сутрин като стана е около 125-130 горната, после като "поживея" става 130-135. За това пия независимо колко е. Страх ме е да не стане много високо. Отделно имам страшно сърцебиене. До скоро вдигах само на ЖК и аз, а последните два пъти беше нормално дори там. Какво стана баш накрая.... 😔

# 68
Аз по принцип си имам сърцебиене и съм свикнала, свга пак споменах на док, каза, че е нормално с напредване на бременността. На мен ми е изписал даже 3х1 за кръвното, но на мен не ми е така постоянно 130х80, само от време на време и се чудя как да го пия. Имам чувството, че като го пия епизодично, не действа много, ама пък ако измеря 110/70, да взема да ударя и едно хапче, не знам вече...

# 69
Mira Nikolaeva, ехоградите не са точни. Дано грешката да е в полза на бебето. 3 часа преди да родя го мериха и като се роди беше с близо 400гр повече. В неонатологията са добри и бързо ше наддане и навън.
ivettooo, gigi91, SimD23, честити бебчета! Бързо възстановяване! Сим, много страшно звучи, но важното е, че сега всичко е наред!

# 70
Разбирам те, на мен също имам чувството че не ми действа особено или нещо не мога да отчета кога точно го сваля... Първоначално ми беше изписан 3 пъти по половинка, но док прецени да го вдигне. Също ми каза, че трябвало да се понатрупа, за да подейства. Не вярвам, за 10 дни все трябваше да се натрупа. Както и да е. Пия го пък, ако падне много все ще го дигна със сол.

# 71
SimD23 , честито Hug Да е жив и здрав макият голям герой Innocent Misc Baby Bottle Blue Heart
На теб също ти пожелавам да си жива и здрава, и скоростно възстановяване, и скорошно гушкане със сина ти HeartBlue Heart

# 72
Според мен лекарствата за кръвно се пият - постоянно, имено за да се поддържа постоянна концентрация в организма и да няма спадове и покачвания, а да се нормализира кръвното в някакви граници и да се поддържа в тях. Има и такива лекарства, които си се пият само при повишаване/спадане на кръвно, но те са “друга бира”. И все пак, ако се притеснявате, кога по колко и как- звъннете на ЛЛ или на Аг и двамата трябва да могат да си ви дадат адекватен отговор и да не го мислите.

# 73
Честити бебчета на всички мами! Да са живи и здрави, лакоми и весели Heart Sim бързо възстановяване от кошмара, в крайна сметка лекарите са реагирали на момента и всичко ще е наред Simple Smile

Аз вдигам кръвно избирателно - на тоновете и прегледите задължително. Вкъщи - рядко. Пия Допегит вкъщи само като видя, че е 130/80, ако е до 120/80, не пия да не взема да събера границите. Момичетата, на които беше изписан Допегит, пиете ли го независимо дали имате или нямате кръвно или само като измерите по-високи стойности?

Допегита ми е изписан на мен 3×1, но ако падне около и под 110/70 още в болницата докато лежах ми казаха да не го пия. Та така - вкъщи меря преди да изпия и преценявам.

# 74
Моето кръвно последните седмици също е 130/80. Аз не съм изобщо компетентна по темата за кръвното и не разбирам дали е нормално за този етап от бременността или не. Всеки път на тоновете ме питат дали по принцип дигам кръвно и всеки път казвам, че не ми е такова кръвното. Даже повдигнаха въпроса да се консултирам с кардиолог. Занесох се с листа при Аг и споменах какво са ми казали, а той ми се сопна. Нямам нищо изписано, нищо не пия. Това кръвно според моя Аг "не е болка за умиране, нищо ми нямало". А аз лично след всички изчетени коментари доста се притеснявам. Утре съм на тонове и ще видя кой Аг е на смяна да ме консултира. Да не говорим, че моя Аг реши, че един преглед в 9-ти месец е абсолютно достатъчен... От утре съм в 38-ма седмица, а последните размери които имам на бебето са от 33- 34-та и вече се чудя какво да очаквам от раждането, което ми предстои, това бебе ще може ли да излезне с нормално раждане. Абе в общи линии частна болница, куп пари и накрая седя и се чудя какво се случва. Доста разочарована се чувствам.

Общи условия

Активация на акаунт