Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 44 200
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
VioletK, много е хубава кошницата. А, от къде поръча самата дървена кошница с гравираното?

# 676
VioletK, много е хубава кошницата. А, от къде поръча самата дървена кошница с гравираното?

Поръчах ето от тук. Имат страничка и в инстаграм. На гърба има и послание.

# 677
Сутринта се събудих и имах кафяво зацапване, май това е вече тапата.. Имам и контракции но не са много регулярни май. Иначе имах и час за преглед днеска, отидох, прегледа ме и каза да отивам следобяд вече за приемане 😬😬 Незнам дали ще се случат денска нещата, страх ме е момичета.
Ако нямах това зацапване и болки хич нямаше да отивам иначе в болницата за предизвикване.Но вече май приближава времето, така че ще послушам лекаря и ще отида. Дано да не съжалявам после, дано всичко да мине по най - лекия начин!!

# 678
Бахар, успех!! 💋 Стискаме палци!!

# 679
  • Пловдив
Бахар, палци от мен имаш, всичко да мине бързо и безболезнено.
Аз сега се връщам от преглед, бебето е високо, нямам разкритие, термина ми е чак на 22.4 имам си време.
Взех фурмите и вече изядох 6 😁

# 680
Бахар, стискам палци, да мине бързо и безболезнено и да се гушкате скоро ❤

# 681
Аз днес  бях на тонове и се наложи 2 пъти да ги пускат, беба беше заспала и няма събуждане. Доста терор, но се събуди и вторите си бяха супер. Вече имам някакви нерегулярни контракции с лека болка но само пи няколко на ден, надявам се да е знак, че се случват някакви неща. По ПРМ терминът мине на 16, но по ултразвук е 10.
Момичета да се оплача при мен положението със съня е пълен ад, спя по максимум 2 часа на вечер, страшна мъка, такова безсъние никога не съм имала вече втора или трета седмица…явно тялото от сега се калява за неспането, но е ужасно….

# 682
Бахар, успех - да мине леко и безпроблемно Flowers Four Leaf Clover
Аз бях на тонове, за сега нищо, ще си чакам, моя термин е 29.04, но все за по-рано го гласяха....Аз още съм на магнезий и съвсем не се очаква, но заради тези втвърдявания багажа ми е готов и само треперя Scream

# 683
  • Sofia
Леко раждане, Бахар! Успех! Дано да мине бързо 🤗

# 684
Бахар, стискаме палци ❤
Надявам се и Тина да се включи с хубави новини.

За безсънието, аз цяла бременност си имах нощти, в които се събуждам и по 1-2 часа не мога да заспя, не че нещо ме тормози, просто си будувам. Сега даже станаха 3-4 часа, но поне си имам проблем, силно запушен нос, едва дишам и няма заспиване така.
Да ви кажа аз пък като се разхождам много ме стяга корема, чак към краката отива. Все едно цялата се схващам. Като Робокоп се движа, с леко клатушкане, ужас. Но не мога да се откажа от разходките, така добре ми действат. Въпреки това имам чувството, че каквото и да направя моето рогато овенче ще си стои на топло и няма да излиза преди секциото.

Violet много хубава кошница, харесва ми как е направена.

# 685
Момичета, въпрос - относно къпането на бебето, вие ще взимате ли ваничка, и със стойка ли препоръчвате да е, или без?

В нас банята не е много голяма, имаме вана и се чудя дали не се обезсмисля и ваничката със стойка? Или като за начало е ок? Също въпросът ми е и за мрежичката, тя дали е необходима.

Мерси!

Бахар, успех ❤

# 686
Аз да кажа.. моите неволи и драми продължават…. Днес отидох да си направя ПСР, понеже ми трябва за приема в болницата и познайте - положителен е 🙂 … меко казано изпаднах в панически ужас! Никакъв ковид и болести 9 месеца, две ваксини сложени по време на бременност и да изляза положителна деня преди приема в болницата…

Чух се веднага с АГ и решихме, че е по-добре да го отложим. Аз ще раждам в Токуда и тя каза, че ако отида за секцио с ковид, ще бъда преместена в ковид отделението, където няма гинеколози и няма да мога да виждам бебето, което е абсурдно при положение, че нямам никакви симптоми! Думите на АГ бяха: “ Там не е място, на което искаш да си след раждане”

Направо се поболях от ужас! Отложихме датата, но проблемът е, че новата дата е много близо до термин и не се знае дали ще задържим нещата. Ако започне раждане по-рано и докато съм с Ковид, ше направят секцио но ще бъда настанена в Ковид отделението, което ме плаши страшно много.. Направо не мога да се събера от ужас и само се моля да устискам новата дата и да не съм все още ПОЛОЖИТЕЛНА…

# 687
VioletK, това е моят страх през цялата бременност - да не би да изляза положителна.. хубавото е, че вълната отминава и дори да се наложи да си в ковид отделение, то надали ще си при тежките случаи. Стискам палци да минеш през това сега и после вс да е наред. Аз за себе си бях решила, че ако съм + и тръгне раждане ще отида в Майчин Дом без избор на екип, тъй като там имат ковид отделение, в което приемат само родилки и бременни. Стягай се сега и се опитай да не падаш духом. Доста голямо изпитание на психиката, но скоро всичко ще е минало.

Бахар, леко раждане на теб!

# 688
Аз от дни само за това мисля... Моето Аг каза, че правят при прием пср тест и ако е положителен ме откарват в ковид отделението на Майчин дом. От тогава получавам сърцепляс само като си го помисля. Че и накрая добави - но ти определено не искаш там да родиш. Което беше излишно и от тогава много го мисля...
Добре, де!!! Как така ти е положителен, а на теб нищо ти няма? Повтори го пак, отиди в лаборатория и си направи тест наново. Това е голям кошмар...
Другото което си мисля е, че след 1.04 вече май няма да се правят пср при прием за раждане? Как мислите? Никъде неноткрих инфо по тоя въпрос, но логиката би трябвало да е такава...

Бахар, стискам палци!!

# 689
  • Sofia
Момичета, въпрос - относно къпането на бебето, вие ще взимате ли ваничка, и със стойка ли препоръчвате да е, или без?

В нас банята не е много голяма, имаме вана и се чудя дали не се обезсмисля и ваничката със стойка? Или като за начало е ок? Също въпросът ми е и за мрежичката, тя дали е необходима.
С първото бебе нямах опит и ме беше страх да го къпя сама. В началото (първите месец-два-три) ММ го държеше над ваната, а аз го къпех. После вече му купихме ваничка със стойка и приставка (а не мрежичка). Стойката много ме улесни, защото иначе ме заболяваше кръста/краката да клеча до ваната. Адски неудобно. А с ваничката със стойка си беше цяло удоволствие да го къпя. Единственият проблем беше, че приставката на ваничката беше с много малък стопер между краката на бебето и то постоянно се пързаляше. С бебе номер 2 смених приставката с по-голям стопер и веднага усетих разликата - вече го нямаше това изхлузване.
За новородено бебе, което още не може дори главата да си държи е по-добре да има мрежичка или приставка, иначе вие трябва да държите бебето и е по-неудобно. Е, поне на мен.

А аз зарязах идеята за Шейново. Последно ще си раждам пак във Вита. АГ ми обясни, че си имат Ковид отделение само за родилки. Само ако е препълнено, препращат в краен случай в Майчин дом. Но правят всичко възможно да си задържат пациентките. Също така това Ковид отделение е на друг етаж и няма досег с другите родилки. Това ми беше едно от притесненията - ако съм с Ковид да не ме пратят в Майчин дом или като в Токуда да не ме сложат в общото Ковид отделение.

Общи условия

Активация на акаунт