На коя марка да бъдат маслата, не съм приемала вътрешно?
За подобряване на храносмилането, и качесвеното производство на ензими е добре към всяко хранене да се добавят сурови зеленчуци. Също така различните подправки подпомагат по-обилното отделяне на стомашни сокове, подобравят разграждането на храната, и съотвено по-доброто й абсорбиране от организма. В това са най-силни аюрведа - с различните подправки, подходящи за различните типове хора. Също така според аюрведа има подходящо време, кога да се яде - например най-силен е "храносмилателния огън" на обяд. Горчивите и кисели храни също стимулират производството на стомашни сокове (глухарче, чесън, риган, целина, куркума + черен пипер, лимон и канела вече споменах, киви). Бавното и многократно дъвчене, също подобрява усвояването на храната. В слюнката се съдържа ензима амилаза, който разгражда скорбялата.
Физическата активност и намаляването на стреса също влиият цялостно положително на организма, в частност на работата на храносмилателната система и панкреса.
Ако посетите специализирана билкова аптека, биха ви препоръчали билка или специално приготвена билкова смес, която също да ви помогне.
Иначе аз ползвам основно масла на aroma-zone.com (това е френски сайт, безплатна доставка до БГ над 59 евро и срок на доставка около 10-12 дни), техни масла се предлагат от този бг сайт https://arometera.bg
на тези масла също се доверявам на 100 %
https://pranarom.bg/shop/?gclid=Cj0KCQjwjbyYBhCdARIsAArC6LI49U0- … Z9Q0aAnuXEALw_wcB
Както и на тези
https://www.oshadhi.bg/
И аз рядко приемам вътрешно масла, пробвала съм лимон, риган.
ако имате други въпроси - не се колебайте.