Всичко за етеричните масла -тема 2

• 42 107
  • 389
  •   1
Отговори
# 375
По-рано Алтея се спрягаха като добри масла, кога станаха нисък клас?

# 376
Никога не са били. Държат си нивото.

# 377
За съжаление в БГ и цената не е ориентир. Да не говорим, че има ЕМ на една МЛМ компания, които са безумни скъпи.
Ошади - не всичко. Гераниумът им например е пълен фалш. Ментата е ок, горе-долу са я докарали. Гледайте цените! Някои масла няма как да струват колкото други, на една и съща марка.

# 378
Ориентир е, като сравнявате примерно смоли, мелиса, безсмъртниче, синя вратига, сандалово дърво с другите масла. Няма как да са на една цена, дори приблизително.
Въпросната компания,  за последните 1-2 години не знам колко пъти вдига цените, което отказа много потребители, и направи дистрибуторите още по-нагли. Обаче. Там има безспорни предимства относно качеството и терапевтичните ползи (нямам предвид масовото самолечение). Затова - “всеки сам си преценя”. Като питате за финансово приемливи ЕМ - има, да. Ако се погледне обективно - има недостатъци, рискове и пр.

# 379
  • Стара Загора
На Ошади, нямам Гераниум, но тези, които имам са добри. Да, цените нямам как да са еднакви. Но може да се ориентираме спрямо всички масла на фирмата и други фирми . Аз не бих купувала на въпросната МЛМ компания, тъй като не искам да плащам излишни пари на марката. Преди години се бях регистрирала, конкретно за един бленд техен, и перличките съм взимала. Въпреки, че не се препоръчва вътрешния прием ползвам в много редки случаи. Например мента при повръщане или бленда за имунитет.

# 380
Когато търговец или производител реши да ти пусне промоция - не знаеш какво плащаш, аптеката/дрогерията си продава както реши - пак не знаеш какво плащаш. Ето защо, немалко хора си пазаруват директно от платформите, без посредници и без да ги интересува млм ли е, какво е. Вивасан също са млм. Онези, другите обаче, нямат регистрация на продуктите си в Бг, и не искат да имат. За да се задържат още дълго на пазара обаче, при тези условия и цени, е нужно лекарски практики медицински и юридически да защитят приложението им. И това не желаят…
Иначе, се казва във фармакоикономиката - целта на всеки произведен продукт е да носи приходи. Simple Smile

# 381
Здравейте, и аз от скоро имам дифузер и си купих наколко готови бленда за малкия от plant therapy, но никъде в инструкциите нито на дифузера, нито на маслата пише препоръки за употреба. Интересно ми е в двата случая как ги прилагате вие (само в дифузер, не смея да мажа). Ако е профилактично може ли примерно всяка сутрин за 30 мин преди да тръгнем? Ако е вече болен по-дълго ли да ги ползвам, могат ли да се комбинират едновременно в дифузера? Зам, че иска доста четене, но я купих и ми се ще  да започна да я ползвам докато разучавам допълнително. Много неприятно, че няма насоки....благодаря за съдействието.

# 382
Тук има много по- компетентни от мен и могат също да кажат как го ползват. Когато са болни вечер и през деня веднъж слагам 80 мл филтрирана вода и 4-5 капки от избрания бленд. Моят дифузер е с таймер - слагам го на 1 час. Спим на отворен прозорец, не знам има ли значение.
Сега в периода на вирусите, профилактично след като се приберем веднага включвам дифузерите в стаите с противовирусен бленд.
Здравейте, и аз от скоро имам дифузер и си купих наколко готови бленда за малкия от plant therapy, но никъде в инструкциите нито на дифузера, нито на маслата пише препоръки за употреба. Интересно ми е в двата случая как ги прилагате вие (само в дифузер, не смея да мажа). Ако е профилактично може ли примерно всяка сутрин за 30 мин преди да тръгнем? Ако е вече болен по-дълго ли да ги ползвам, могат ли да се комбинират едновременно в дифузера? Зам, че иска доста четене, но я купих и ми се ще  да започна да я ползвам докато разучавам допълнително. Много неприятно, че няма насоки....благодаря за съдействието.

# 383
Трябва да има указано ниво на водата. Не споменавате какви са маслата и възрастта на детето. Количеството ЕМ се определя от вида на дифузера, а видът се преценява спрямо помещението. Не е добре да спи на работещ дифузер, включвайте го за около два часа преди сън, иначе сутрин да диша 30 мин е ок.
Ако е вече болен, добре е да се комбинират дифизионно с локално, най-добре на ходилата.
Има принципи, които някой трябва да ви обясни, и този някой да не е просто дистрибутор, набеден за ароматерапевт.
Питайте, ако иматв нужда

# 384
Благодаря за бързите отговори. Детенце е на 4г. Стаята е около 25 кв. Основно се топлим на парно, като есенно време при по-високи температури ползваме климатици. Целта ми е по-скоро профилактична - ходи на градина и се мъкнат какви ли не чудесии. Дифузера е 300мл. 3 степени има 2ч, 4ч и 8ч. Прави ми впечатление че като е на 8ч спира и тръгва периодично, на 2 часа работи постоянно.  За момента съм се снабдила както казах с маслата на plant therapy блендове за вируси и хрема - eдиния е със смърч, сладка майорана, лавандула, розмарин и лимон, а другия - ела, розалина, смърч, кипарис, сладка мента и вирджински кедър. Знам, че не мога да очаквам чудеса, но като допълнителна помощ ще е добре дошло. Освен това овлажняване и пречистване на въздуха никак не са ни излишни. Включвам за 2 часа преди сън.

Още един въпрос - бленд разбрах - комбинация, която слагам директно във водата. А ако си взема масла поотделно, и тях ли директно капя във водата, разреждането в базово масло е само ако ще се ползва директно, нали, не в дифузер.

# 385
Ако дифузера е с вода маслата се капят във водата. Разрежда се с базово масло когато ще се ползва върху кожата. Бленд наричат смес от масла - може да е готов, а може и Вие да си го правите.

# 386
Благодаря. Мисля, че започвам да се ориентирам Simple Smile ще се науча.

Желая Ви здраве Simple Smile

# 387
Благодаря! Всъщност и Рехабилитацията, която реално съм завършила, спада към Алтернативната медицина, въпреки че е медицинска специалност. А акупунктурата е част от Рехабилитация 🥰
Е, не е верно Simple Smile

# 388
  • Стара Загора
Здравейте и тук, попълних въпросника в друга група. Рехабилитацията не е Алтернативна медицина в никакъв случай. Но Алтернативна не означава , че е научно недоказана. Към Алтернативната спадат- Билколечението, Акупунктурата , Ароматерапията , хранителните добавки и т.н. Това са доказани научно методи, просто са допълващи. Понеже и аз се обучавам в тази сфера ми е интересно.

# 389
Здравейте! Може ли да споделите за изпитана комбинация за много упорита задна хрема в следствие бактерия при детенце на 2г и 5м

Общи условия

Активация на акаунт